Šta je novo?

scsi diskovi brzina

B

BLOB

Guest
kolko su scsi diskovi brzi od ide ili s-ata u realnom radu , ne za server npr za kucnu upotrebu da li bi bile neke vece razlike , dizanje windowsa , otvaranje programa , iscitavanje fajlova bilo sta , ima li neko iskustva.

Ne isplati se odnos cene i brzine u kucnom radu. Ali SCSI jeste brzi od IDE...

Brzi je kada se koriste veliki fajlovi ili cest upis manjih ili vecih fajlova, onda su brzi pri trazenju necega po hdd-u...
Za kucnu upotrebu se ne isplate + ih treba hladiti mozda i bolje nego IDE diskove

vocko nisi u pravu. kod mene radi Atlas 10k i IBM 7k i oba su ladni ko led. Maxor ide diskovi novi su prave ringle i njih treba hladiti

Za kucnu upotrebu su preglasni i preskupi, pogotovo ako vodis racuna posto je jedan Ultra160 kontroler, od kojeg uopste mozes da racunas na brzi rad od modernih IDE diskova.

ok cito me zanimalo posto su cene stvarno prevelike , a i gledao sam cene tih ultra 160 kontrolera i preterase ga.za disk covek i da se isprsi ali kad videh oko 200 evrica i vise za kontroler :( .

kako se uzme

Nisu ga preterali nego je to napravljeno za firme koje ne pitaju kolika je cena nego samo da pouzdrano i brzo radi (uglavnom za servere i eventualno neke super radne stanice). Mada ako hoces dobru brzinu diska mozes da pazaris samo kontroler (Adaptec 19160) koji kosta oko 200 eura i disk od 36GB koji je oko 210 eura na kom ce biti instaliran samo operativni sistem. Naravno ostavis ide disk da ti bude kao neka particija za smestanje muzike i ostalih stvarcica. E da zaboravio sam i SCSI kabal koji je oko 40 eura sto bi sve na kraju zbirno izaslo oko 450 eura. Pa ti vidi da li ti je potrebna tolika brzina za toliku cenu.

Vrh Dno