Šta je novo?

Screamer Radio problem

Black Arrow

Slavan
Učlanjen(a)
19.12.2006
Poena
319
Imam problem sa Screamer Radio programom. Naime, imam ADSL Telekom 512k i kada izaberem stanicu koju zelim da slusam, posle otprilike pola sata ista stanica se prekine i pise kao da bufferuje.

Problem je sto je net sigurno dovoljno brz da odmah pusta neku stanicu, bez ijednog prekida, a on ipak prekida na svakih pola sata. Uzasno me nervira, sto onda moram da opalim Stop pa ponovo Play iako posle pritiska na Play odmah pusti stanicu, bez ikakvog cekanja.

Ne kontam u cemu je problem. Da li je to do stanice, neta ili neceg treceg?

To je sigurno bug u programu, meni na jednoj masini glavi tako da moram da restartujem na silu, a drugi mora na ctrl+alt+del pa restar programa.

Telekom 512/64,radi savrsheno.Verovatno je neki trenutni problem,ili si baxuz;)

ja sam imao identican problem. resenje = batalio sam Screamer i koristim RaimaRadio

To je sigurno bug u programu, meni na jednoj masini glavi tako da moram da restartujem na silu, a drugi mora na ctrl+alt+del pa restar programa.
Taj problem sad imaju skoro svi, verovatno neka nekompatibilnost sa nekim Win update-om. Ljudi se žale na forumu, autor ćuti već mesecima.

Screamer mora da se batali, postao je neupotrebljiv. :S:

Predlažite alternative, please.

Online Radio Tuner, ali nije besplatan.:)

RaimaRadio je freeware a ima brdo opcija, od kojih realno vecini nikad nece biti potrebno bar pola. stvar koja me odusevila je da prikazuje album cover pesme koja se trenutno vrti.

pod dva, uvek je tu i winamp...

eee, to je druga stvar. cek, a zar nullsoft disk writter ne radi? (ja ga NIKADA nisam probao)
probajte Raima-u, necete se zeznuti!

wiz011 je napisao(la):
Pa i ako radi, on em ne odvaja pesme, em nema zvuka dok je disk writter aktivan
kazem da nisam nikad petljao sa NS disk writter-om, samo sa output plaginovima :smoke:

milanv je napisao(la):
A ja mislio da je Screamer najbolji- do sad
eto, drago mi je da sam nekome pomogao :wave:

Nemam pojma, meni se Screamer Radio svideo jer je mali, jednostavan i dobro dodje kada nemam muzike na kompu.

Skinuo sam RaimaRadio, ali nisam nesto odusevljen. Mislim da ima jako puno opcija koje mi nisu ni potrebne, a to mi ne treba. Meni je potrebno neki mali i jednostavan program koji ce da obavi posao.

Svakako cu za vikend reinstalirati Windows, pa cu videti da li je do mene ili je to neka greska do programa. Ako je do programa, onda je prava steta, jer ga ovo potpuno ubija :(

@emaniac: da li postoji opcija "Update Presets" u RaimaRadio? U Screamer Radio ima ta opcija. Zanima me jer meni na primer nije hteo da pusta B92 sve dok nisam iz Screamer-a kopirao source URL za B92 i manuelno ga uneo u Properties, dok bi u Screamer-u bilo dovoljno samo da kliknem Update Presets now i proradila bi mi bilo koja stanica...

Poslednja izmena:
postoji, sad cu da potrazim pa javljam...
ne nadjoh konkretnu komandu, ali b92 mi se nalazi medju stanicama Ser&Monte, a znam da je nisam ja rucno ubacivao.
rucno sam dodavao nekoliko stanica iz winamp-a...

Poslednja izmena:
Sad sam malo bolje pogledao... Da nije desni klik na Presets (levo) pa refresh? :p

Edit: Nisam ni ja ubacivao B92, ali source URL je verovatno bio pogresan - sto bi se verovatno resilo sa Update Presets.

Poslednja izmena:
black arrow, koju verziju skrimera koristiš? da li ti je ista situacija i sa poslednjom ne-betom i najnovijom betom?

Obe meni poznate verzije 0.38 i 0.39 prave problem, medjutim kada postavis sve favorite stanice i ne menjas ih cesto trebalo bi da radi korektno, a ubedljivo je najbolji za snimanje, samo jos malo da porade na stabilnosti.

black arrow, koju verziju skrimera koristiš? da li ti je ista situacija i sa poslednjom ne-betom i najnovijom betom?

U pitanju je najnovija 0.3.8 stable verzija. Verziju 0.3.9 nisam skidao.

P.S Probacu foru sa dodavanjem stanica u favorite listu, posto sam tako uradio za jednu stanicu i pucanje je sada manje. Doduse, ipak puca, ali se ubrzo vrati (ne moram sad ponovo da klikcem).

pa, zašto ne probaš najnoviju verziju (0.39)? Meni ona radi bolje nego 0.38... a obe su verzije sasvim stabilne...

Obe meni poznate verzije 0.38 i 0.39 prave problem, medjutim kada postavis sve favorite stanice i ne menjas ih cesto trebalo bi da radi korektno, a ubedljivo je najbolji za snimanje, samo jos malo da porade na stabilnosti.
Po nekim mojim testovima uzrok pucanja je prevelika lista preseta. Ta lista je nekad bila mnogo manja a sad program ima problema sa parsiranjem liste (sad je XML fajl skoro 800 kB). Verovatno je privremeno rešenje da se ono što slušamo stavi u favorites a preseti izbace (i ukine automatski download). Naime, kad se program podigne bez liste preseta nema tog brljanja.

Po nekim mojim testovima uzrok pucanja je prevelika lista preseta. Ta lista je nekad bila mnogo manja a sad program ima problema sa parsiranjem liste (sad je XML fajl skoro 800 kB). Verovatno je privremeno rešenje da se ono što slušamo stavi u favorites a preseti izbace (i ukine automatski download). Naime, kad se program podigne bez liste preseta nema tog brljanja.

Mislim da bi ovo trebalo da upali. Objasni kako ovo da uradim?

Da, skinuo sam i verziju 0.3.9 ali je problem ostao.

Mislim da bi ovo trebalo da upali. Objasni kako ovo da uradim?
Ne znam još ni ja. :d Gruba sila je da mu obrišeš presete i zabraniš download. Najbolje bi bilo da se lista preseta nekako smanji ali ja ne znam kako, ručno editovanje je presporo i mučno.

Znači, kao brzi fix, probaj da sve stanice koje slušaš staviš u Favorites a onda obriši presete ili ih zameni nekim praznim fajlom.

Evo skinuh RaimaRadio , instalirao i kada ga pokrenem kao i bilo koja komanda Error ?

RaimaRadio.gif

Screamer nikad problema,1024/128 telekom ADSL

Reinstalirao sam Windows, instalirao Screamer Radio i sada nemam problema.

Ko zna sta je uopste i bio problem...

Evo skinuh RaimaRadio , instalirao i kada ga pokrenem kao i bilo koja komanda Error ?

RaimaRadio.gif

Slao sam mail raima podrsci , ako neko ima ili bude imao ovaj problem neka uradi sledece:

First verify that you have the file *dao360.dll* in the "C:\program files\common files\microsoft shared\dao" folder.
Then Open a command window, as in
"*Start*|*Programs*|*Accessorie
s*|*Command Prompt*", and type in this instruction..........

regsvr32 /u "c:\program files\common files\microsoft
shared\dao\dao360.dll"

Make sure to include the quote marks and hit enter. You will get a
message that it has been uninstalled, then hit OK.
Again in the command window type in this instruction........

regsvr32 "c:\program files\common files\microsoft shared\dao\dao360.dll"

Nazad
Vrh Dno