Šta je novo?

SCO Unix i prebacivanje u vmware...

milanbb

Moderator
Super Moderator
Učlanjen(a)
02.11.2000
Poena
770
Imam nekoliko ultra matorih masina koje voze SCO 5.x i Informix 3/4, uglavnom se koriste za testiranja aplikacija u 4GL-u pod razlicitim verzijama informix-a. U poslednje vreme mi HW pravi sve vise problema sa 'malo radi - malo ne radi' varijantama (p1 masine) pa bih da prebacim sadrzaj diskova u vmware.

E sada pitanje je sledece: kako napraviti vmware image SCSI diska (diskova) sa neke masine ? Da li je to neko radio i kakve muke mogu da me ocekuju ? :)

koristi Vmware P2V program.
ja sam sa verzijom 3.0 imao problema sa RAID diskovima. ali generalno bi trebalo da radi skroz OK.
Coverter nemoj da instaliras na masinu koju virtualizujes, nego na svoju radnu stanicu. Naravno, pre toga moras da imas podignut Vmware Workstation ili ESX server gde ce da ti se prebaci masina.

ovo je za HOT prebacivanje, mada bi Cold sigurno radilo...

Hmmm vidis, ovo bi moglo da radi, probacu da prebacim diskove u ghost image - pa onda konvertujem...

konvertovanje ti ne moze da poremeti orginal masinu, sem ako ne instaliras konverter na njoj.

ovako instaliras P2V na svoj WS, izaberes udaljeni orginal, mesto gde ce da se napravi virtualni image i pokrenes. tada se na orginalu pokrene agent/servis koji krece image-ovanje.

Koliko vidim pise da konvertor podrzava samo Windows ? (nisam jos odradio ghost) :D

Instalacija na VMware je uspela, i to radi. Mada nisam uspeo prateci uputstvo da instaliram SCSI drajvere, prosli su samo ovi za IDE. Ostaje da probam ovo sa pravljenjem 'slike' diskova.

Jel imas kakvu preporuku - sta je bolje za VMware - AMD ili Intel dual core ?

Poslednja izmena:
zavisi... ja sam testirao na Cell 2.5GHz sa 1GB RAMa Vmware WS 5 & 6 i 2 do 3 virtualne masine su radile lepo.

na HP DL 380 G4 (Xeon 3GHz i 2GB RAMa) sam dizao i do 6 v.masina...

Intel najavljuje za neku novu seriju poboljsane karatkeristike sto se tice virtualizacije, tipa 1 core za 1 v.masinu....

ESX server ti pojede oko 800MHz od fizicke masine za sebe, a gladan je RAMa samo tako...

Ako je u pitanju nesto ozbiljnije moj savet ti je Virtal Infrastructure 3, imas i zastitu od otkazivanja fizicke masine, samo ti treba neki storage...

Zavisi za sta se koriste VMs. Jedno jezgro moze i nekoliko VM-a pokrenuti (ponavljam, pitanje je sta rade).
(Cinebench recimo radi podjednako brzo u VM-u - file I/o ni priblizno).

Napisao sam u prvom postu sta rade VM: teraju SCO unix, informix 3/4 i 4GL kompajler. HW koji to trenutno tera (3 masine) je klase Pentium 1 sa 32-64MB rama i 200MHz procesorima...

Poslednja izmena:
Znam to, ali ne znam koliko Informix i 4GLC koriste I/O.
Mada ako P1 to tera - E6300 ce moci da tera brzhe barem 10-ak takvih.

Prebacih image (cini mi se) ali sada imam problema sa podizanjem sistema :(

Nazad
Vrh Dno