Šta je novo?

ScanJet 3500c

Daki77

Čuven
Učlanjen(a)
07.01.2004
Poena
620
Da li je ScanJet 3500c napravljen za USB 2.0 ili USB 1.1??? Hvala...

Mada nije pravi usb2.0 nego neka "emulacija" koliko sam ja procitao na vise sajtova i specifikacija. Nije mi jasno kako ali tako pise svuda (ne znam gde jer sam davno gledao kada sam planirao da ga kupim, sto sam i ucinio). Naravno USB standard je kompatibilan na nize tako da sa 1.1 radi bez problema.

Hm,.... jedino nisam probao za koliko vremena skenira na 2.0 a za koliko na 1.1 (imam oba na ploci) tako da tako moze da se proberi o cemu je rec. Sutra cu da probam pa javljam!

PozdraV!

ajd i mene zivo interesuje, razlika u brzini bi trebala da se vidi od 600dpi pa navise, na 1200 bi trebala biti drasticna.

max za USB 2.0 je 480 Mbit/s ili 60Mb/s
max za USB 1.1 je 12Mb/s

cela A4 strana u 600 dpi je 100Mb , a u 1200 400Mb,

60Mb/s je stvarno nepotrebno za taj skener (nemoze sigurno da skenira A4 stranu 1200 dpi ) za 7 sec. Ako je uradi i za minut dobar je

tako da ok je to sto nije pravi USB 2.0

Ma imam i ja i 2.0 i 1.1 i odmah sam ga uboo na 2.0 (nikada nisam probao sa 1.1) ali me cudi sto nigde na njemu, kutiji i sl. nisam procitao da podrzava 2.0 standard!!!!!! Naravno, radi bez greske, mada nemam iskustva sa skenerima i ne znam koliko je to zapravo BRZO!!!

Evo probao sam i mogu vam reci da je ipak 1.1 jer su vremena ista.

Porazavajuci rezultati (color, skiniran ceo format letter):

300dpi : 0 minuta 44 sekunde
600dpi : 2 minuta 03 sekunde
1200dpi: 16 minuta 48 sekundi + 5 minuta da snimi na hard

Mada onu od 300dpi najvise koristim tako da nije strasno....

ovi rezultati su stvarno porazavajuci, pa to je ispod 1.1.

Na svome Genius skeneru, starom skoro 4 godine sam imao za nijansu slabije brzine.

E sad ni meni nije jasno, da li je USB 2,0 ukljucen automatski pri instalaciji winXP-a
ili moraju neki dodatni drajveri, koji se inace dobijaju uz plocu ,ali meni na KT400 nece
da se instaliraju. Nemam USB2 skener tako da ovo mogu da vidim, imam stampac , ali nisam nikada proveravao.
Pogledao sam sad sta sandra kaze o usb kontrolerima (imam 6 Usb uticnica),
prijavljuje mi da imam 3 usb 1.1 kontrolera sa po 2 kanala i jedan usb2.0 sa 6 kanala???
ovo cini mi se znaci, da istovremeno ne mogu da rade onda i 1.1 i 2.0 kontroleri, pa da
mora to nekako da se uljuce jedni iskljuce drugi sa drajverima?

definitivn mislim da moraju da se instliraju USB2.0 drajveri.Nek me neko ispravi ako gresim

pozdrav

evo nadjoh sledece, USB 2.0 ide uz service pack 1
, navodno na VIA plocama trebaju drajveri proizvodjaca,

Skener je USB2.0 i morao bi biti brzi.

Nazad
Vrh Dno