Šta je novo?

Scaniranje mailova

notax

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
01.07.2000
Poena
710
Zanima me vasha preporuka za sto manji, ali efikasan program za skeniranje mailova od virusa. Neki program, koji ima redovne updateove baze na svom sajtu, i koji je jednostavan za koristenje.
Ne volim velike anti-virus programe, koji zauzimaju resurse i pachaju se u sve sto treba i sto ne treba.
I naravno, bio bih zahvalan, ako bi od nekoga mogao da pokupim isti program.

:wave;

Znam da ovo nije ono sto si trazio posto i nije bash mali ali NAV 2002 zavrsava posao ...

Eeeee bash to i meni treba, malo ali j...tachno!!!

A internet firewall u obliku AtGuard??
Je li ti chemu??

notax je napisao(la):
Je li ti chemu??

Jeste. Po meni, ako koristis W98 ne treba ti bolje od toga. Koristio sam ga dugo, ali kad sam presao na W2k i potom WinXP poceo je da me zeza, pa sad koristim Norton Internet Security koji mi u sustini sluzi za istu stvar. :(

Inace Symantec je svojevremeno otkupio AtGuard i od njega napravio NIS. Tipican primer kako od programa od nekih 700k napraviti monstruma od 45Mb :(

notax je napisao(la):
Je li ti chemu??
Izvrstan, najbolji firewall!
Samo sto ne radi na WInME, ali zato radi na WinXP/NT sistemima kao i na 98-ici.

Pretpostavljam da imas na umu da on ne vrsi nikakvo skeniranje pop3 poste... on je samo firewall..

Pa, zanima me i neki mali program za skeniranje dolazecih mailova.

Svaki bolji antivir (NAV, AVP, ...) moze da skenira i mailove, kao neki bogatiji firewall (ZoneAlarmPro, ...). Ne moz' bas da bude 50K velik i da radi sve (mozda na Amigi, ali PeeCeeju never). :D

nikada nisam gotivio Norton proizvode (osim speed diska) ali zaista moram preporuciti Norton Antivirus 2003, radi mi bolje nego avp (tj. manje optereti masinu) a i update je jednostavan, nema nikakvih serijskih brojeva i sl.

Miroslav je napisao(la):
nikada nisam gotivio Norton proizvode (osim speed diska) ali zaista moram preporuciti Norton Antivirus 2003, radi mi bolje nego avp (tj. manje optereti masinu) a i update je jednostavan, nema nikakvih serijskih brojeva i sl.

ali zato sve piratske verzije norton AV-a pre ili kasnije prestanu da funkcionisu kako treba sa tim skeniranjem mailova.
pa onda na kraju dobijes da ti mail klijent prijavljuje da si uspesno preuzeo postu (posto ga norton preusmeri na sebe), a norton uopste ne kontaktira server i tako nastane zavrzlama.

Najbolji savet je da nadjes provajdera koji ima jaku av zastitu
i redovno instaliras sec. update za svoj mail klijent

Miroslav je napisao(la):

Ghost je jedini Nortonov proizvod koji je azdaja.

notax je napisao(la):
Zanima me vasha preporuka za sto manji, ali efikasan program za skeniranje mailova od virusa. Neki program, koji ima redovne updateove baze na svom sajtu, i koji je jednostavan za koristenje.
Ne volim velike anti-virus programe, koji zauzimaju resurse i pachaju se u sve sto treba i sto ne treba.
I naravno, bio bih zahvalan, ako bi od nekoga mogao da pokupim isti program.

mislim da PC-cilin(trend micro)2002 zavrsava posao,velicine je 9,51mb,ima svoj jako dobar firewall,a moze ga uzeti sa svakog msi cd-a za vk.novijeg naravno,registrujes ga i vrsis update svakih 4-6 dana bez problema.ako ga nemozes naci,posalji mi i-mail,narezacu ti na cd.
pozdrav type;

Re: Re: Scaniranje mailova

drljaca je napisao(la):
mislim da PC-cilin(trend micro)2002 zavrsava posao,velicine je 9,51mb,ima svoj jako dobar firewall,a moze ga uzeti sa svakog msi cd-a za vk.novijeg naravno,registrujes ga i vrsis update svakih 4-6 dana bez problema.ako ga nemozes naci,posalji mi i-mail,narezacu ti na cd.
pozdrav type;

Hvala na ponudi. Javni se na mail [email protected] ili tel. 064-16-83-771, pa cemo se dogovoriti da svratim.

Vrh Dno