Ja moram da kažem da sam sa FR poprilično razočaran u mnogim stvarima... Prvo, ako hoću da sačuva layout i da izvezem u PDF moram u pixel da kropujem slike inače će u PDF-u svaka strana biti različite širine. Zar nisu mogli da urade da postoji glavni okvir za prepoznavanje i da se margine ignorišu a veličina margina u PDF-u podesi po želji?Jos jedan glas za 'ebifine reader. Najmocniji program za OCR!
Baš ću, čim mi se ukaže prilika, da isprobam i osmicu.I ja sam imao taj problem sa PDF-om, ali je on hvala bogu resen u osmici!
heh, u engleskom IT/Internet slengu, takva mogućnost je prilično velikakakva je verovatnoća da u sredini reči bude veliko slovo?
Nije da mi nije palo na pamet, ali jezik za prepoznavanje je bio Serbian (latin).heh, u engleskom IT/Internet slengu, takva mogućnost je prilično velika![]()
Overall accuracy has been improved by as much as 35 percent compared to the previous version.
Evo, dakle, krenuo sam redom pa baš sad isprobavam verziju 8. Veoma razočaravajuće. Svi problemi koje sam nabrojao prisutni su i dalje, osim problema sa ekstremno malim slovima prilikom OCR-a slika u niskoj rezoluciji, jer sad program automatski detektuje rezoluciju i prilagođava se tome. Dodata je i crop funkcija, ali u suštini je svejedno da li crop radite u samom FR-u ili u nekom programu za obradu slika. I dalje je to dosadna, spora i čisto manuelna funkcija.
Meni je šokantno da program koji se ovoliko godina razvija (i koji košta silne pare) čak ni u ovoj inkarnaciji nema autocrop (mada je očigledno u stanju da prepozna layuot teksta, trebalo bi da je autocrop a piece of cake) i da i dalje ne dozvoljava ni minimum formatiranja teksta. Štaviše, situacija sa formatiranjem mi izgleda još znatno gora nego u verziji 7, jer ako je sken loš ponekad poređa redove (iz meni nerazumljivih razloga) po nekom cik cak obrascu i nema apsolutno nikakvog načina da ih poravnjate.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari