Šta je novo?

Scan to PDF

SuperStarr

Moderator
Super Moderator
Učlanjen(a)
25.07.2002
Poena
1,105
Moja oprema  
CPU & Cooler
Xeon 5650 (6c/12t) @ 3,7Ghz
Matična ploča
MSI X58
RAM
48Gb HyperX DDR3 @ 1666Mhz
GPU
Gigabyte 1060 6Gb
Storage
256Gb 850Pro + couple of AliExpress SSD's
Zvuk
Creative
PSU
Zalman ZM600-HP (Heat-Pipe :) )
Kućište
Alexander Weiss (glass front + glass side)
Monitor
AOC 32" IPS
Miš & tastatura
G602 & Drevo 87 key (Red Switch)
Ostale periferije
MX Master 2 & K380
Mobilni telefon
Moto G9 Plus
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Pozdrav društvo!

Potreban mi je program sa kojim mogu besplatno da skeniram neki dokument, recimo od 3 strane i snimim ga ili konvertujem u PDF format.

Da li neko koristi nešto slično ili ima neku preporuku (čuo, zna nekoga ko koristi...)?
Prednost imaju programi koji se ne plaćaju, jesu "open source" i ne skupljaju podatke (velika većina Android aplikacija otpada). Dakle idealno neki offline, koji se instalira.
Platforme koje odgovaraju su:
  • Linux
  • Windows
  • Android
Svaki predlog dobro došao!

na androidu office lense. deo microsoft aplikacija.
Ako sam dobro razumeo da imas papir koji zelis da digitalizujes, a ne da odradis neki OCR i slicno.

Tako je.
Sad sam probao NAPS2 - program ne nudi neku opciju više nego što znam da uradim i bez njega tj da od slika napravim PDF sa slikama.
Probao i CamScanner - đubre, odmah uklonio sa OS-a.
Vidim da Foxit (koristio sam nekada Foxit reader kao alternativu Adobe-u) ima neko solidno rešenje - https://www.foxit.com/pdf-editor/scan-to-pdf-ocr/ ali ga još nisam probao a i na kraju - plaća se tako da će se razmatrati samo u drugom krugu ako do njega dođe.

Probaj i PDF24.

Dugo sam koristio ovaj, imali su free verziju.

na Androidu koristim Fast Scanner za tu namenu, a na PC pdf24

Ja korisim CamScanner. Veoma je dobar, samo mnogo su se izbezobrazili. Nekada si mogao da ga kušiš za male male pare. Sada samo mesečno.

https://www.camscanner.com/

nije li bila prica da ih je neko kupio pa onda spijuniranje i slicno?

Za windows možeš koristiti ovo, bar ja to koristim

Ja koristim DocScan na androidu. Nemam pojma da li i šta skuplja, i onako danas više u toalet ne možeš otići bez da se zna

Nazad
Vrh Dno