Šta je novo?

Sbb Wireless

Boban Vasic

Slavan
Učlanjen(a)
08.06.2004
Poena
304
Sbb postavlja opremu za Wireless internet na Mirjevu u ulici Matice Srpske 61,a mene inace zanima kako im radi kabloski inrernet,kakvi su kao internet provider uopste?Ako neko koristi tu njihovu uslugu voleo bil da cujem komentar

kabl radi odlichno (kad radi :d), jedino je problem u tehnickoj podrsci (ne mislim na one sto se javljaju na telefon, nego na terence i admine) - chitaj: nedostatak ljudi je redovna pojava i korisnici iz starta treba da se naoruzaju strpljenjem, mada, to pricam i iz svog i iz tudjeg iskustva, ima slucajeva kad to proradi brzo i bez problema, ima ljudi kojima ne uvedu ni posle par meseci, desava se i da chvoriste pravi problem, da ima shuma, proxy nekad radi nekad ne, ali i pored svega toga, ja sam zadovoljan :)

Ja koristim kablovski kod SBB. Moja iskustva sa njima su dobra, jedino im zameram što odbijaju da uvedu javne IP adrese. Svaki korisnik dobije 2 lokalne IP adrese npr. 10.1.x.140 i 10.1.x.141, pa se mogu direktno povezati dva računara. Protok je očekivan (FLAT256), i u centru se dešava da ne radi možda 2 do 5 sati u mesec dana.

Jos ne postoji taj skuplji paket, iako je u najavi od februara.

Znaci sve u svem Sbb je ok?
Pa zar oni ne daju 5 lokalnih ip aresa(ako trazis) ,i 5 e mail adrese,
Pa zar ne mozes 2 racunara da povezes na net preko SWITCH-(kabl u modem.mrezni kabal od modema switch-a i mrezni kablovi do compa) i podesis
parametre u lan setings-u u oba kompjutera

Znaci sve u svemu Sbb je ok?
Meni su u Sbb-u rekli da moze najvise 5 lokalnih ip adresa i 5 e mailova
A zar ne mogu 2 compa preko SWITCH-a da idu na net?

Kad imas vise IP adresa tada moze switch, u protivnom router.
Poz!

Boban Vasic je napisao(la):
Znaci sve u svem Sbb je ok?
Pa zar oni ne daju 5 lokalnih ip aresa(ako trazis) ,i 5 e mail adrese,
Pa zar ne mozes 2 racunara da povezes na net preko SWITCH-(kabl u modem.mrezni kabal od modema switch-a i mrezni kablovi do compa) i podesis
parametre u lan setings-u u oba kompjutera

Daju bez problema privatne IP adrese. Mozes i jedan kompjuter da povezes sa modemom preko USBa a drugi preko etherneta, tako da ti ne treba ni switch!

Nazad
Vrh Dno