Šta je novo?

SBB Valjevo

Kad si sklonio jedan spliter deklarisan sa 4Db to si i dobio. Reče da ne znaš koliko slabi EDC pa kako verujem da je loš (vreme i ko ga je nabavio, nema ključnog podatka na njemu = jeftino) testiraj koliko slabi i ovaj drugi kad priklučiš direktno ili preko Tratec-a pa uzmi razliku+4db.
Najbolji scenario sa onim što imaš je da im zameniš mesta, tačnije na prvi dolazni priključak stavi Tratec i tu priključi modem (znači da moraš da dobaciš UTP kabl do sobe) a na drugi izlaz stavi taj EDC i priključi oba TV-a. Dakle glavni TV će dobiti malo manje signala ali će analogni kanali verovatno dobro preživeti taj udar dok ti TV kartica već sada radi sa ta dva splitera. Dobitnik je Modem koji je najosetljiviji.
Da ti daju model sa 3 izlaza ako to uopšte rade znaj da će taj trodelni razdelnik sigurno imati veće slabljenje, možda manje od dva na red ali to nemoj da računaš kao rešenje.
Imaj na umu da dobro urađen konektor (posebna klješta ili alati za vakum) znači mnogo u odnosu na komercijalne iz radnji za građanstvo koje se postavljaju ručno.

Inače 55db nije toliko strašno i verovatno nemaš problem, dok ti je 50db u upstream-u emitovanja u idealnim uslovima da nemaš nikakvih problema u radu zbog cable uslova.

Zamenom mesta koliko JA vidim, ne bih dobio ama bas nista. Najvise bi profitirao tv i nista vise. Probacu malo kasnije da zamenim splitere i vidim koliko gubim signal sa tim drugim spliterom.
Mada je i sama instalacija u zgradi losa.

Evo graficki prikaz kako sve to izgleda i kako je povezano.

Prilozi

• Untitled.jpg
    Untitled.jpg
    38.8 KB · Pregleda: 66
Hm... Bas cudno da ima ovoliko oscilacija u upstremu.
Evo slike kako je sad trenutno. Nista nije menjano i dirano!

Prilozi

• Untitled.jpg
    Untitled.jpg
    150.7 KB · Pregleda: 60
Hm... Bas cudno da ima ovoliko oscilacija u upstremu.
Evo slike kako je sad trenutno. Nista nije menjano i dirano!
Ovo je vec sasvim OK...

kod mene trenutno izgleda ovako:

Kod:
Downstream Status Operational
Downstream Frequency 434000000 Hz
Modulation 256QAM
Bit Rate 6144000 bits/sec
Power Level 1.7 dBmV
Signal to Noise Ratio 39.5 dB

Kod:
Upstream Status Operational
Channel ID 6
Upstream Frequency 60000000 Hz
Modulation 64QAM
Bit Rate 1152000 bits/sec
Power Level 45.7 dBmV

Ovo je vec sasvim OK...

kod mene trenutno izgleda ovako:

Kod:
Downstream Status Operational
Downstream Frequency 434000000 Hz
Modulation 256QAM
Bit Rate 6144000 bits/sec
Power Level 1.7 dBmV
Signal to Noise Ratio 39.5 dB

Kod:
Upstream Status Operational
Channel ID 6
Upstream Frequency 60000000 Hz
Modulation 64QAM
Bit Rate 1152000 bits/sec
Power Level 45.7 dBmV

Znas li mozda zasto je kod mene Modulation QPSK, a kod tebe 64QAM? Jednom je i kod mene bilo, ali se net bukvalno vukao.

Nazad
Vrh Dno