Šta je novo?

SBB utisci, komentari, kritike...

i to nedelju dana poshto sam ja uplatio po starim cenama... pih

Nisu se nešto pretrgli sa pojeftinjenjem s obzirom da pola ljudi koristi najviše lokal.
Kod mene je lokal bio 512/512 i za to sam plaćao 1500din mesečno, to je bio onaj flat home 128/64. Sada za 1430din dobijem lokal 512/384.:smash: :whip:

Poslednja izmena:
eh...kad bi oni hteli da dodju kod mene...i..istisnu budjavi IKOM...

ma napravishe od tog lokala famu. jeste veliki plus, ali samo da se ne pretvori se u lokalnu mrezhu....

acdc je napisao(la):
Nisu se nešto pretrgli sa pojeftinjenjem s obzirom da pola ljudi koristi najviše lokal.
Kod mene je lokal bio 512/512 i za to sam plaćao 1500din mesečno, to je bio onaj flat home 128/64. Sada za 1430din dobijem lokal 512/384.:smash: :whip:

Mislim da si to nesto pobrkao. Jeste, ranije je bio svima lokal 512/512, a onda su usledila obecanja o lokalu od 1 megabit, da bi posle toga "privremeno" smanjili lokal na 512/384, i tako stoji jos odavno. Tako da si ti placao 1500 mesecno za 128/64 i 512/384 u lokalu. Doduse, posto najcesce u lokalu skidas od vise njih, to verovatno nisi primetio, pa si ziveo u iluziji da imas 512/512. :d

Mrki Jovica je napisao(la):
Mislim da si to nesto pobrkao. Jeste, ranije je bio svima lokal 512/512, a onda su usledila obecanja o lokalu od 1 megabit, da bi posle toga "privremeno" smanjili lokal na 512/384, i tako stoji jos odavno. Tako da si ti placao 1500 mesecno za 128/64 i 512/384 u lokalu. Doduse, posto najcesce u lokalu skidas od vise njih, to verovatno nisi primetio, pa si ziveo u iluziji da imas 512/512. :d
Meni lokal bio 512/512 i ništa mi nije bilo jasno kada su se ljudi žalili da su im oborili lokal.E sad nisam siguran za poslednjih mesec dva možda su tada nešto promenili pa sam se istripovao da je sve isto.:wall: :cigar:

IzNoGooD je napisao(la):
ma napravishe od tog lokala famu. jeste veliki plus, ali samo da se ne pretvori se u lokalnu mrezhu....
Lokal nije veliki, nego ogroman plus.:wave: :D

Svaka cast sbb-u na pojeftinjenju......a bogami i na kvalitetu usluga,barem za sada .Samo jos da malo srede ping i bice extra.

Poslednja izmena:
acdc je napisao(la):
Meni lokal bio 512/512 i ništa mi nije bilo jasno kada su se ljudi žalili da su im oborili lokal.E sad nisam siguran za poslednjih mesec dva možda su tada nešto promenili pa sam se istripovao da je sve isto.:wall: :cigar:

Zadnjih 7 meseci lokal svima radi na 512/384. Imali su problem sa prevelikim brojem korisnika, jer DOCSIS standard ne moze to da "hendluje" kako treba. 1/1mbit lokal moze sa DOCSIS 2.0 standardom, ovako su morali da ogranice. Primetices da pojacani lokal sada iznosi max 1mbit/512kbit, to je maltene krajnji limit DOCSIS-a sa velikim brojem korisnika po jednom cvoru. Bice i tu problema ako se njih previse pretplati na najjacu varijantu lokala.

djsp je napisao(la):
Svaka cast sbb-u na pojeftinjenju......a bogami i na kvalitetu usluga,barem za sada .Samo jos da malo srede ping i bice extra.

Sta fali pingu? Meni ka googleu prosek 32-33ms, a do lokala, gatewaya i njihovih servera oko 7-8ms... ADSL ima ultra los ping... moj lokalni gateway nekad se odaziva i na 5-6ms...

acdc je napisao(la):
Lokal nije veliki, nego ogroman plus.:wave: :D

koliko je meni poznato, ja placam internet i to mi je najbitnije u celoj prici. znaci, lokal je samo veliki plus, ali dzhaba ti lokal ako ti spoljni net ne radi kako treba.

IzNoGooD je napisao(la):
i to nedelju dana poshto sam ja uplatio po starim cenama... pih
Heh, ti si jos i dobar, ja sam uplatio dan pre pojeftinjenja :wall: ;)

da li lokal vazi za poslovne korisnike?
i usput ako neko moze da mi posalje pm sta i kako treba podesiti u dc++...

IzNoGooD je napisao(la):
koliko je meni poznato, ja placam internet i to mi je najbitnije u celoj prici. znaci, lokal je samo veliki plus, ali dzhaba ti lokal ako ti spoljni net ne radi kako treba.
ne razumem bas... pa placas uslugu koju ti pruzaju, a to je odredjena kombinacija lokala i interneta. Sa druge strane, ima i ADSL, koji pruza samo usluge interneta, ako te interesuje iskljucivo to, onda bolje pogledaj sta oni mogu da ti pruze.

velko je napisao(la):
da li lokal vazi za poslovne korisnike?
i usput ako neko moze da mi posalje pm sta i kako treba podesiti u dc++...
Važi za sve korisnike SBBa. Ali ne savetujem korišćenje lokala onima koji plaćaju postpaid.:D
Što se dc++ tiče moraš da se registruješ prvo na forumu pa tek onda da pristupiš lokalu jer ti treba šifra.

nnije DC++ vec DC(++) hab sa nazivom EliteHub
ima u SBB lokalu jos najamnje 1 hab kao i bar 2 torrent tracker-a il' kako se vec zove

meni licno odgovara 128/64+318/192 posto nesto ne skdiam preterano u poslednje vreme sto se lokala tice

o ovome imate forum.sbb.co.yu

ej dali je "lokal" kada korisnici seruju svoje fajlove pa ti od njih mozes da preuzimas preko DC++ ??

@momsab cekaj, ja znam samo za Elite, koji to jos hub postoji u lokalu? I koji torrenti postoje u lokalu? Znam za Elite United Crew Torrent,

@babac tacno tako

@momsab cekaj, ja znam samo za Elite, koji to jos hub postoji u lokalu? I koji torrenti postoje u lokalu? Znam za Elite United Crew Torrent

Posto je BG spojen sa NS i sa Nish u lokal imash novosadske i nishke hub-ove i Torrent trackere.

Novi Sad DC HUB: nshub.homelinux.net (sajt: http://nshub.homelinux.net i http://nshub.flightsim-pro.com/)
Novi Sad Torrent: http://maxmagnus.homeftp.net/tb/

Nish DC HUb: nishlocal.kicks-ass.net (sajt: http://nishlocal.kicks-ass.net)
Nish Torrent: http://torrentnis.homeip.net

Mislim da je to to :p

ne razumem bas... pa placas uslugu koju ti pruzaju, a to je odredjena kombinacija lokala i interneta. Sa druge strane, ima i ADSL, koji pruza samo usluge interneta, ako te interesuje iskljucivo to, onda bolje pogledaj sta oni mogu da ti pruze.
samo sam hteo da napomenem da ce SBB napraviti los potez ako zbog ponude Lokala unisti spoljni net, tj. plasim se da ce ljudi preopteretiti lokal i izazvati pucanje spoljnog neta (sto se vec ranije desavalo).

zasto je uopste SBB i ponudio lokal? pa zato sto su uvodjenjem lokala drasticno smanjili potrebu SBBa da kupuje link od Telekoma. sada ce svi da jure lokal mega/giga brzine, al` ce da se stisnu za spoljni net.

i, uostalom, gde sam ja spomenuo ADSL?!?!

kada se vec teramo, a sto mi ne ponude 512/256 spoljnog neta i lokal 128/64 za 1430din ili josh bolje 768/384 sa lokalom 128/64 za 1830dinara...

dakle, ostajem pri mom misljenju da je lokal samo dodatna usluga, koja uvek moze biti ukinuta, zar ne?

IzNoGooD je napisao(la):
samo sam hteo da napomenem da ce SBB napraviti los potez ako zbog ponude Lokala unisti spoljni net, tj. plasim se da ce ljudi preopteretiti lokal i izazvati pucanje spoljnog neta (sto se vec ranije desavalo).

zasto je uopste SBB i ponudio lokal? pa zato sto su uvodjenjem lokala drasticno smanjili potrebu SBBa da kupuje link od Telekoma. sada ce svi da jure lokal mega/giga brzine, al` ce da se stisnu za spoljni net.

i, uostalom, gde sam ja spomenuo ADSL?!?!

kada se vec teramo, a sto mi ne ponude 512/256 spoljnog neta i lokal 128/64 za 1430din ili josh bolje 768/384 sa lokalom 128/64 za 1830dinara...

dakle, ostajem pri mom misljenju da je lokal samo dodatna usluga, koja uvek moze biti ukinuta, zar ne?

Zato sto za lokalni saobracaj nikome ne placaju nista, a za saobracaj ka netu placaju Telekomu za koriscenje linka tj. protok. Sto bre ne ponude simetricne pakete, mene to najvise nervira?

512/512 + 512/512 lokal i puna kapa :D
Druga stvar je sto ih zabole ... da se dalje sire. Zagrabili su koliko su mogli i to je to, stali su. Za svako prosirenje mreze ili traze neke bezobrazne sume ili ne zele uopste da rade. :mad:

babac je napisao(la):
ej dali je "lokal" kada korisnici seruju svoje fajlove pa ti od njih mozes da preuzimas preko DC++ ??

Da to je lokal, ali morash biti na sbb hubu, a lokal ti je isto i ako preko npr msn messengera shaljesh nekom sbb useru neshto, onda isto ide brze..

ne to nije lokal :) to je shareing :) Postoji internet shareing i local shareing, kada nesto "delis" u lokalnoj mrezi, u ovom slucaju SBB mrezi (internoj) to je local shareing.

IzNoGooD je napisao(la):

Ovo se desilo zbog DOCSIS standarda a ne zbog preopterecenja. Ustvari jeste u neku ruku - preopterecenje upstream saobracaja koji je prevazilazio DOCSIS standard. Primetices da vecina pristupacnih paketa za lokal i dalje ima upload od 384kbit, dok je max. 512kbit. Nista od obecanog 1/1mbit, jer to moze samo kad uvedu DOCSIS 2.0. Nece se nikakvo usporenje desiti, vec su poceli da naplacaju lokal a u vecini paketa su ostavili upload od 384kbit. Download nema ama bas nikakve veze, jer DOCSIS ima ogranicenje u upstream broju konekcija i korisnika po cvoristima...

Inace, oni sad PLACAJU Telekomu zakup linka za lokal izmedju gradova (NS-BGD-NIS) tako da lokal nije vise besplatan, zato su i uveli ove pakete.

Bolje bi bilo da su ostavili kao dosad, uveli DOCSIS 2.0 i onda ponudili pravu stvar, svima lokal 1/1mbit. Ali posto im treba kinta, morali su ovo da urade i pri tom je odabir paketa malo bezveze... i ne bas isplativ, iako je recimo meni sadasnji (stari) paket pojetinio 250 dinara, sa skupljim paketom (pojacan lokal) ama bas nista ne dobijam. Dobro, mozda mogu da krknem dodatni fajl da se skida posto imam lufta dodatnih 20-25KB/s (ako uzmem 768 lokal ili 50-60KB/s vise ako uzmem 1mbit, pa mogu vise fajlova odjednom da skidam). A posto ce svi uzeti najvise 768/384, nece bas toliko ubrzanje biti, mozda 10-15KB/s po mojoj proceni... a za dosta vise para.

@cozmo

my point exactly

Ja sam uzeo 1mbps u sbbu , cisto da vidim kakav je filing :D I mogu reci da sam prezadovoljan, trenutno mi vuce sa torrenta 130 kbs , i ako bi neki limit trebao da bude 128 ako ja dobro racunam :D znaci torrent nije pao ispod 120 kbs .... sve ostal i nije bitno kad torrent super radi :D
Jedina mana svega je cena :D

Poslednja izmena:
Ja imam prepaid paket: za 700 kinti 550Mb, brzinom od 2Mb/s, 4x brže nrgo do sada. Kod kuće net koristim samo za surf i ovaj paket cevčim mesec i po dana, tako da sam i više nego zadovoljan :wave:

ma meni nista ovo nije jeftinije. 128/64 sa 512/384 je 1430 a do sada je bilo 128/64 512/512 1500din

Pojeftinili su 70 dinara, a osakatili su upload (sto je nekom drugom download ;) )

Vrh Dno