Šta je novo?

SBB utisci, komentari, kritike...

yo! je napisao(la):
ma meni nista ovo nije jeftinije. 128/64 sa 512/384 je 1430 a do sada je bilo 128/64 512/512 1500din

Pojeftinili su 70 dinara, a osakatili su upload (sto je nekom drugom download ;) )

Upload je smanjen na 384k jos pre nove godine.

yo! je napisao(la):
ma meni nista ovo nije jeftinije. 128/64 sa 512/384 je 1430 a do sada je bilo 128/64 512/512 1500din

Pojeftinili su 70 dinara, a osakatili su upload (sto je nekom drugom download ;) )

Evo još jedan čovek kome je i posle nove godine lokal bio 512/512.
Izgleda da meni niko ne veruje kad kažem da sam imao lokal po starom dok su se drugi žalili da im je smanjen.:whip:

Ja sam iz NS, ne znam da li to ima veze. Uglavnom, upload mi nije padao ispod 57-58. Na internet ne uploadujem nista, pa je to samo lokal.

256 paket je povoljniji...Bolji bi im potez bio da su ukinuli napacivanje setup-a...ali sta je tu je...

dobro, setup je ipak nesto sto samo jednom platis. S obzirom da im je net u poslednje vreme dosta dobar, stvarno ne zalim para koje sam im dao.

Odlican stabilan ping, uvek skoro maksimalan protok (bar na mom paketu, najmanjem), vrlo retko nema neta.

nemoj mi reci da se jos uvek desava da nema protoka ??? :wall: Pa u zimbabweu ima protoka stalno...Boze :wall:

gx-x je napisao(la):
nemoj mi reci da se jos uvek desava da nema protoka ??? :wall: Pa u zimbabweu ima protoka stalno...Boze :wall:
Kod mene se desilo nekoliko puta za godinu dana koliko već koristim SBB.
Samo jednom se desilo da nema signala duže, čini mi se da su imali neku havariju, pa nije bilo celu noć ni interneta ni tv signala.
Sve u svemu nije loše s obzirom da čujem da situacija nije baš sjajna ni na ADSLu.

gx-x je napisao(la):

Ja recimo nemam takvih problema. Moguce je da neko ima prekide u protoku (na SBB-u) iz sledecih razloga:

- Na USB portu modem oce da zeza (inace svi kablovski operatori u svetu savetuju da se modem obavezno prikljuci na mreznu)
- Firewall neki blokira da se pokupi adresa (cest slucaj) pa nema protoka/konekcije
- Los signal i sum kod korisnika u zgradi/na instalacijama
- Nakrcan windows svim i svacim
- Lose odradjeno cvoriste (to vazi samo za one koji su internet dobili pre dve godine, posle toga su radili korektno).

I, naravno, ukoliko nesto rade (obicno najave). Problem je i ako nestane struje na nekom head-endu ili cvoru, pa nestane signal, ali to vec nije do njih...

Poslednja izmena:
Nego ljudi kakav vam je ping ? Meni je po danu izmedju 30-50 a uvece ide i do 60-70 sto i nije bas najbolje ,ne znam kako da resim to ....Da li postoji neka oprema da poboljsa ping?

Ne razumem sto mislis da je los. Meni je prosek na google ujutru i uvece izmedju 30 i 35. Ponekad je 40-50 (retko kad). Ali to su savrsene vrednosti. Tesko da ces, recimo na ADSL-u imati ping ka google 30-35, a pogotovo ispod 9-10ms ka lokalnim gatewayima i serverima (kod mene je prosek 7-9ms, to je maltene trenutni odziv svega, mislim modem ka sebi daje 1ms).

Dok je prosek ispod 50ms sve je super (ka google). Jedino ne znam za sta si merio ping. Ako mislis na igracke servere, mozda je neki od njih preopterecen, ali SBB ima odlican ping za igranje.

cozmo je napisao(la):
Ne razumem sto mislis da je los. Meni je prosek na google ujutru i uvece izmedju 30 i 35. Ponekad je 40-50 (retko kad).

Isti slucaj

Pa u zimbabweu ima protoka stalno...Boze

Naravno da nije tako, al ajd... Pogledaj kako radi neobee adsl recimo, pa da vidis sta su prekidi. Onda, recimo, 3D iz panceva za kojeg sam citao pre par dana....

Da mislio sam za gaming sbb da je los ping ...bas tako nekada ide preko 50 cak i do 70 sto nije bas najbolje....Kako popraviti ping?I gde naci profesionalne splitere?

Poslednja izmena:
Meni je upravo 36ms ka googloo, sto je i za igre odlicno, koliko znam. A sto se popravljanja tice, mozes da se preselis ;) JEdino sto je u tvojoj moci je da sredis kablove i uticnicu ako su problematicni, a ostalo nije u tvojoj nadleznosti.

Ljudi a kako merite ping kod google-a i ostalih sajtova?
Mozda smesno pitanje, al *** ne znam

Start>Run>cmd pa ENTER
u crnom prozoru kucas: ping www.google.com ili ping www.ime.sajta

i tu ti se ispise nekoliko pokusaja i koja je min/max i srednja vrednost.

Poslednja izmena:
Uspeo sam, average je 47ms...sto je dobro:)
thx!

SBB Kablovska-Ocene?

:wave: Dobar dan svima koliko Vas ima!
Ja sam vec oko 3 godine na Dial Up malo Ptt malo BeoTelNet. Najveci mi je problem brzina otvaranja i skidanja fajlova, pa najvise koristim u firmi bezicni internet ZrLocalNet-a koji je sasvim solidan bar nesto mozes i da uradis, a da se ne nerviras zbog brzine.
Od polovine Juna cu uvesti kablovski internet SBB-a na moj komp, pa me interesuju misljenja drugih. Ovde neznam kakav je posto se tek sada zacinje ovakav nacin interneta kod nas.
:banana: Puno pozdrava svima koliko Vas ima!

Ako ti odrade instalacije i infrastrukturu kod tebe u kraju kako treba, bices super zadovoljan.

Kod mene je sve to super uradjeno i 7 meseci sljaka perfektno.

Jos je bitno koliki su link zakupili. Ako su zakupili dovoljno kapaciteta, ne bi trebalo da bude vecih problema.

Pazi imam SBB internet već 2-3 godine, i maksimalno sam prezadovoljan. Takodje ako ti je download bitan na SBB-u postoji lokalni HUB za DC++ na kome ima 45TB podtaka. Naravno uvek postoje zamerke, ali kada pogledaš alternative skapiraš da nema mnogo boljih stvari.

Takodje morma pohvlaiti SBB , na samom pocetku nisu se pokazali bas najbolje , na instalaciju se cekalo i do 2 meseca , tehnicka podrska ocajna , jedno uplatnicko mesto na kome je non stop guzva , cesti prekidi signala. Medjutim dosta toga se u medjuvremenu promenilo. Sada sam prezadovoljan ne secam se kada mi je nestao signal a o lokalu necu ni pricati. Sve u svemu dosta su se pobojsali.

ZevS gde si na zvezdari? Ako radi fino mozda bih migrirao sa ADSL-a

Misko je napisao(la):
ZevS gde si na zvezdari? Ako radi fino mozda bih migrirao sa ADSL-a
Nalazim se izmedju bulevara i ulice Milana Rakica u pravcu cvetkove pijace. Sve preporuke za cable .

Poslednja izmena:
Vrh Dno