Šta je novo?

SBB radovi

Lugal

Slavan
Učlanjen(a)
22.06.2007
Poena
319
Primetio sam da je SBB u nekim velikim radovima sto se tice Beograda, pise na sajtu, malo malo pa neke delove grada iskljucuju i nesto se zahvaljuju :)
Zanima me jel ima nade da to rade zbog povecanja brzine ili je to neki redovan remont :D ?
Ajmo SBB, daj nam sunca daj :banana: :type:

Hm, zamrle su sve price o povecanju brzina, ali bukvalno nema nikakvih govorkanja ni u tragovima, iskreno sumnjam da ce se nesto promeniti, ali, sa druge strane, sve je moguce kod nas...

i ja sam cuo za ubrzanje u avgustu od drugarovog komsije, e pa komsijina riba zna nekoga ko zivi preko puta nekoga ko radi u sbbu :D, i taj kaze sigurna stvar 100%, sve duplo sem cena:D
znaci proveren info :D:D:D

od drugarovog komsije, e pa komsijina riba zna nekoga ko zivi preko puta nekoga ko radi u sbbu :D

:laugh:

SBB sto se tice download-a meni licno ne treba vise... naravno uvek moze da bude bolje, ali tu su sasvim okej trenutno. SBB samo jos upload kad bi povecao, i kad bi uveli neki jak lokal, tipa 5mbps/2mbps... to bi bilo extra. Sto se mene tice ne bi morali vise nista da povecavaju.

Ja sam pitao juce kad sam uplacivao i nemaju pojma, nazvao i call centar reda radi ali ni oni nemaju nikakvu zvanicnu informaciju.

Ja sam pitao juce kad sam uplacivao i nemaju pojma, nazvao i call centar reda radi ali ni oni nemaju nikakvu zvanicnu informaciju.

ma call centar nikada nema nikakvu informaciju. Kada su prvi put imali znacajno povecanje u avgustu 2007, kada su uvedeni paketi 1536/192k za 2800 din itd..., ja sam 7 dana pre toga zvao call centar da pitam da li imaju neki info o tome, rekli su da "ne znaju nista o tome". Oni verovatno ne smeju nista da pricaju o tome.

Pre dva dana sam pozvao SBB da mi uvedu D3 uslugu, i malopre su stigli, lepo namestili i nema pomena o povecanju brzine :(
Mozda samo plave kragne ne znaju nista ili je to istina :(
Daj nam 20 Mb/s, sve kroz dupe da proteramo :)

ovi radovi su im se oduzili izgleda,ajd sto je prethodnih dana ping bio uzasan i sto sam imao povremene prekide ali veceras neta vise nema nego sto ima:(

i ja oko podne :) do jaja, nesto petljaju :D

Poslednja izmena:
Meni restartuju modem na svakih sat vremena i tako unazad 5-6 dana
izgubi sei internet na celoj mrezi i onda moram restart servera..
smorili su bas

Vrlo zanimljiv podatak je da se od večeras poslije ponoći, kao preporučeni serveri ne speedtestu javljaju i Beograd i Temišvar. Možda to ima veze sa novim linkom, a to sve možda dalje ima veze sa nekim povećanjem. :) (inače modem mi se ne restartuje, jeste oko 00.20 jer sam vratio sa 2mbit na 1mbit)

@weasel, i meni :( I to ne samo unazad koji dan nego duze.

hm... meni se desava da mi download pocinje sa 20 MB/sec :)
i da napomenem da nije keshiranje u pitanju. kada je keshiranje u pitanju onda samo prikaze kako sam vec
skinuo recimo 10%, tako da je ovo neka nova pojava.

Poslednja izmena:
def nista od ubrzanja,cak sta vise od 23-3 jutros nisam imao net,tj vise nisam imao nego sto jesam ,dodje na tren i bude sporiji od dialupa pa nestane na po sat vremena....NEk za pocetak samo stabilizuju odziv neta(ping) i nek prekinu da cackaju to sto cackaju ja cu biti zadovoljan

Meni par dana u jednom periodu dana se vuce, posle ne radi, pa proradi. Vise ove u call centru ne zovem jer umesto da kazu da je do njih svaki put cela procedura prvo oni resetuju modem, pa ja pa na kraju ostavljam telefon da me zovu kasnije.

I meni isto prekida često, posebno uveče, poslednja 2-3 dana. Samo na sekund nestane net, ali taman dovoljno da mi napravi sr*nje.

How about SBB smradovi?

Poslednja izmena:
Meni se cini kao da su se usporili sa aktivacijama i celokupnom realizacijom operativnih stvari...zbog toga se nadam da rade nesto vanredno i da ce kao posledica toga doci i ubrzanje :whip:

Poslednja izmena od urednika:
Ovog puta su malo ozbiljnije prisli poslu, posto u zadnje vreme ubacuju nova cvorista i peglaju sistem da bude sto ravnomernije opterecenje, sto je za pohvalu jer do sada su prvo pustali vece brzine pa su tek onda snimali gde su zapusenja i reagovali posle mesec do dva.

@Zok1 a na osnovu cega tako zakljucujes?

Poslednja izmena:
Mislio sam odakle zna za nova cvorista i peglanje sistema?

Poslednja izmena:
Drugi dan bez neta,jedni pricaju da rade cvorista,drugi da rade optiku ali svi od juce u 10 da ce sve biti gotovo za dva do tri sata.Najbolje od svega da su mi za to vreme resetovali modem 5-6 puta,pisali zahtev da mi menjaju instalacije po zgradi, krovu, stanu jer nisu bili dovoljno informisani da postoje radovi.

Ma vazno je da su digli cenu odrzavanja i da ce od 1.-11.,maja da lade m**a jer renoviraju onaj bucumet u kralja petra,a to sto nas zeza internet i sto je ping katastrofa(da ne pominjem neispunjeno obecanje povodom povecanja protoka u prvom kvartalu 2009.):mad::mad::mad:

Vrh Dno