Šta je novo?

SBB protok kablovskog interneta!

Johnny B.

Slavan
Učlanjen(a)
26.05.2005
Poena
380
Bio sam juce kod drugara. Dobio kablovski pa reko malo da sufrujemo. Medjutim!!!!

Nikako da ucita jednu stranicu, pa onda drugu i tako nekoliko stranica.
Otvorim ja da vidim protok kad ono 12kbps. Reko meni je sa dailup-om 52kbps.

E sad on je uzeo onaj paket za 690. Mozda to i ne moze vise, mada sumljam.

Ima li neko slican paket? Koliki vam je protok?

Kako si to video da je 12 kbps?

Mozda je bilo 12KB/s?

pa status veze.

12kb/s i 12kbps je isto.

BlackNeo te je pitao da li je 12KB/s što nije isto sa 12 kbps.

Gde to gledaš status veze? Sorry ali ja te ne razumem.. :(

Ja mislim da je isto jer ono / znaci p (per) ali nema veze. Sinoc sam gledao oko 4h (tj ujutru) i mislim da je bilo 12kbps.

Usao sam u Network connections i tamo isao na status na ikonicu koja predstavlja kablovsku vezu. Izadje prozorcic kao i meni na dailup-u. Tu pise 12 (nego stvarno da pitam, u cemu je razlika izmedju 12kb/s i 12kbps?).

Ja mislim da je isto jer ono / znaci p (per) ali nema veze. Sinoc sam gledao oko 4h (tj ujutru) i mislim da je bilo 12kbps.

Usao sam u Network connections i tamo isao na status na ikonicu koja predstavlja kablovsku vezu. Izadje prozorcic kao i meni na dailup-u. Tu pise 12 (nego stvarno da pitam, u cemu je razlika izmedju 12kb/s i 12kbps?).

U bre.. :)
nema razlike izmedju 12Kb/s i 12Kbps nego izmedju B i b. Prvo je Byte a drugo Bit i u odnosu su 1:8, znači 1 Byte = 8 Bits.

jaooooooooojjjjjjj,

Nisam ni video sta je u pitanju.
Ja se stvarno izvinjavam. Ne mogu da se setim. To mi nije ni palo na pamet da vidim. Hajde videcu pa cu javiti.

Sory jos jednom. Moja greska.

jaooooooooojjjjjjj,

Nisam ni video sta je u pitanju.
Ja se stvarno izvinjavam. Ne mogu da se setim. To mi nije ni palo na pamet da vidim. Hajde videcu pa cu javiti.

Sory jos jednom. Moja greska.

OK je to ali svakako je to mali protok bilo koji paket da je u pitanju. Jel nije nešto u pozadini aktivno bilo? Možda ima neku bolest komp.. Pregledaj ti to šta je sve aktivno na netu.. Run -> cmd -> netstat -o

Poslednja izmena:
Pa pogledacu sledeci put kada budem kod njega. Kaze da mu extra radi skype (razgovor), ali zato mu je download manji od 3kB/s dok je meni sa dailup-om 5.0kB/s.

Hoce li biti razlike ako prebaci sa usb-a na utp kabl?

Ok, provericu.

Da nije mozda 12Mbps? Ako je modem vezan preko USB-a, postoji mogucnost da to pise, ali to nikako ne znaci da mu je brzina paketa tolika (eh kako bi bilo fino da imamo 1.5MB/s :))

Pozdrav!
MrBigJump.gif

Ukoliko postoji mogućnost, obavezno pređi sa USB na Ethernet konekciju između modema i računara.
Nema pametnog objašnjenja, ali je to preporuka od strane iskusnih korisnika i ljudi koji rade na održavanju.

Imas po netu gomilu speed testova. Evo npr. proveri brzinu neta pomocu jednog od ovih:
http://www.speakeasy.net/speedtest/
http://performance.chello.at:81/test.php
pa javi koja je.

Pozdrav
Na osnovu chega on uporedjuje tu max. speed?
recimo, na ovom Chello-vom testeru (ja sam inache Chello korisnik) nisam dobio vrednost koju su oni naveli da bih trebao imati, ali sam, recimo, merio par puta, i odstupanja su uvek bila razlichita, sa primetnom razlikom (recimo da mi je prvi put izmerio 2mbps, neki peti put 3mbps, a deseti 2.5mbps, shto ipak nije mala razlika?)

Meni je chello merio 240, 240 i 239 kbps iz tri pokusaja, tako da nemam pojma otkud tebi tolika odstupanja.

I meni je par dana bio protok 128 na sbb dok nisu aktivirali uplacni paket i bilo je do tada za dz.

BlackNeo te je pitao da li je 12KB/s što nije isto sa 12 kbps.

Gde to gledaš status veze? Sorry ali ja te ne razumem.. :(

Evo danas sam proverio.

Brzina je 12Mb/s i vezano je preko USB-a.

Povezhite modem preko LAN kabla na Ethernet karticu pa cete imati brzinu od 100 Mb/s :banana: :hump:

:D
Kako ste Vi pokvareni :))))
BTW, ja iam 400Mbps 8)

Nazad
Vrh Dno