Šta je novo?

SBB problems again

Masterchief

Čuven
Učlanjen(a)
31.12.2003
Poena
619
Problem je sledeće prirode: Internet radi super nekih pola sata, a odmah po puštanju nekog p2p saobraćaja (ne znam da li je povezano, ali uglavnom sam tada primetio) internet se zaguši, i totalno uspori, pa zatim i prestane da radi. Posle 2-3 reseta modema proradi, ali se ubrzo ponovo zaguši, bez obzira da li je opterećen protok (bilo p2p, bilo ftp, ili najobičniji http), za to vreme send/recieve trepte ko lude, ili uopšte ne daju znake života totalno random. To se sve dešava uglavnom u popodnevnim časovima, mada ne bi znao da li se isto dešava i prepodne pošto sam tada na poslu. Ima li neko ikakvu ideju, šta se dešava pre nego što potegnem customer support.

Poslednja izmena:
Da ne otvaram novi thread zasto mi se cesto prebacuje upload modulacija na qpsk i sta da radim ?

Eh ovo se kod SjBB desava ponekad... i ume da nervira. Ja doduse primetim samo ako igram i onda ppppzdim.
Uglavnom nestane samo od sebe nakon nekoliko dana (citaj: do njih je), mada je jednom trajalo duze i kad su najzad dosli, bio je problem do jednog konektora (bar tako kaze... jes da se posle toga nije javio problem, ali ja sam brzo posle toga otkazao SjBB).
Sve u svemu, ako ti ne proradi za dan-dva, smaraj tehnicku sto vise. Dok ne zoves barem 15-20 puta da se zalis na isto niko nece nista preduzeti dalje od "provere signala".

Evo posle 4 dana sa qpsk predje na 16qam....deluje mi kao da je mozda bilo preoptereceno cvoriste...nemam vise ideje sta prouzrokuje promenu modulacije.....

Evo posle 4 dana sa qpsk predje na 16qam....deluje mi kao da je mozda bilo preoptereceno cvoriste...nemam vise ideje sta prouzrokuje promenu modulacije.....

I meni isti problemi vec desetak dana. Vise se i ne nerviram jer mi nije ostalo mnogo nerava. Sto je najgore uvek izgubi konekciju u najgore vreme kad mi bas treba a i prekid varira, nekad prekine na sat, dva a nekad na 5 minuta.

Poslednja izmena:
Isto je stanje i kod mene. Prijavljivano vec tri puta SBB-u , forum im je zatrpan reklamacijama sa istim simptomima . Prvo su ljudima govorili da imaju viruse :) u racunaru , pa da je mozda problem u procesoru i grafickoj ( odnosi se na igranje igara preko neta) , onda su bile kucne instalacije , a sada samo cute. E pa kako oni se prave ludi i ja cu kada stigne racun za internet .

Vrh Dno