Šta je novo?

SBB problemi ...

Ne treba da pravis nista. Dovoljno je da povezes lan kablom modem i racunar, i trebalo bi da radi odmah. Ako ne radi verovatno nije uplacen net. To mozes da proveris i na samom modemu. Pogledaj koje lampice su upaljene, koje se pale-gase, a koje su ugasene.

Local Area Connection se ne pravi, ona automatski postoji onog trenutka kada se instalira Windows i driveri za mreznu karticu. Moze da bude ukljucena ili iskljucena. Od lampica na modemu treba da svetle cable i power. PC moze, ne mora. Zovi ti njih da ti kazu da li ti je signal Ok, ako jeste, cimni nekoga da dodje da ti namesti mrezu :).

Jel moze da se ode na sajt www.sbb.rs,ako tu udje onda je signal ok,jel tako? Tako sam nesto cuo.
e onda samo treba da se uplati?

Poslednja izmena:
zvacu ja sutra tehnicku podrsku u kragujevcu.
sad sam pricao sa njom i kaze mi da pc lampica radi bez prestanka,takodje cable i power. send i received ne rade.

Kod mene pre 4h bio tehnicar (sto me iznenadilo da radi i nedeljom - meni jos bolje jer sam kuci). Medjutim decko je video da je signal extra i da ne moze nista drugo da uradi, zvao naprednu tehnicku podrsku koja se nije javljala, rekao mi je da ce proslediti problem njima... Eto npr danas nemam problema, a sinoc sam hteo da poludim :)

@telep
Bogami, ako se ovo kod mene ne resi u neko skorije vreme (pod skorije, mislim na mesec-dva, ne gori mi pod dupetom) i ja cu na adsl, iako cu imati 4x manju brzinu :(

danas mi zamenili modem docis 2.0 za 3.0 i konacno imam brzinu koja treba da bude 24/2 je 23,45mb/s i 1,89mb/s sa starim modemom jedva mi je islo do jedan jedan cetiri upload,15 dana zvanja i navodnog sredjivanja cvorista i danas 2 sata namestanja novog modema!!!
Treba popodne da vidim al mislim da je sve ok.

danas mi zamenili modem docis 2.0 za 3.0 i konacno imam brzinu koja treba da bude 24/2 je 23,45mb/s i 1,89mb/s sa starim modemom jedva mi je islo do jedan jedan cetiri upload,15 dana zvanja i navodnog sredjivanja cvorista i danas 2 sata namestanja novog modema!!!
Treba popodne da vidim al mislim da je sve ok.

Ma radiće ok....I kod mene je trajalo neko vreme da docsis 3.0 "uhvati" internet ali od tada radi pesprekorno. Testiraj u realanom radu upload videćeš da prelazi 2mb/s....speedtest ga malo "smanjuje".

Sad sam tek primetio da mi je na uploadu 64QAM a cini mi se do skora da je bio 32,da li gresim ili su oni podigli?

zvacu ja sutra tehnicku podrsku u kragujevcu.
sad sam pricao sa njom i kaze mi da pc lampica radi bez prestanka,takodje cable i power. send i received ne rade.

Ovo je i kod mene bio problem prethodnih par dana. Nekada prestane da svetli cable, nekada sve svetli osim send/recive, zvao tp oni mi rekli rok izlaska na teren 2 dana (zvao u subotu), niko nije dosao, niko nije zvao, mada od juce se vise ne desava, videcemo kako ce biti ubuduce. Tehnicka podrska im je uzas, dobro da me ne pitaju da li sam upalio komp, i da li je ruter uboden u struju.

Poslednja izmena:
Evo veceras je internet ponovo MIA, nazvao tp, kaze da vidi da ima neki problem, hvala na zvanju bice prosledjeno, i to bi bilo to. Kakvi su ovo pilicari. Nedelju dana vec internet zeza, pucanje konekcije na svakih sat-dva, nestajanje konekcije, ma potpun ugodjaj. Sve je radilo super nekih mesec dana do ubrzanja od tada katastrofa.

Sve zavisi od slučaja do slučaja , npr kod mene SBB radi godinama dobro.
Mada sam sumnjao da će 10/1 mb biti baš toliko , ali na svu sreću radi sve ok . :)

Da Novosađani budu spremni... Malo senzacionalističan naslov, al' šta da se radi.

SUDSKI IZVRŠITELJI MOGU DA PREKINU SIGNAL U NOVOM SADU

Pred Privrednim sudom u Novom Sadu u početnoj fazi je spor između SBB-a i Kanala 9.

SBB je postupio po rešenju suda kojim je određena privremena mera i vrši distribuciju Kanala 9. Prvostepeni sud i postupajući sudija Privrednog suda u Novom Sadu drugi put usvajaju istu privremenu meru potpuno mimo naloga koji su dobili od Apelacionog Privrednog suda koji je prethodno određenu privremenu meru ukinuo.

Čak i pored toga što je privremena mera već odavno izvršena, potpuno nerazumljivo zbog čega, izvršitelj Aleksandar Grlić je zakazao ponovni dolazak po predlogu za prinudno sprovođenje privremene mere za petak, 16.03.2012. u 8h. SBB će svakako omogućiti ulaz u svoje prostorije sudskim organima, jer poštujemo odluke suda, ali ističemo da ne možemo da snosimo odgovornost ako nestručna lica budu narušila kvalitet signala televizije i interneta ili izazovu prekid signala.

Ne znamo koliko će nam u takvom slučaju vremena biti potrebno za otklanjanje eventualnog prekida. U zavisnosti od vrste štete koju nestručnim rukovanjem prouzrokuju sudski izvršitelj i lica u njegovoj pratnji, interneta i TV signala možda uopšte neće biti u Novom Sadu sledećeg vikenda ili duže.

Sudu smo već dostavili primerak dokumenta o izvršenom merenju u našoj glavnoj stanici koje je izvršilo nezavisno stručno lice, kojim dokazujemo da smo privremenu meru u svemu izvršili.

http://www.sbb.rs/Vesti/5237/Sudski+izvrsitelji+mogu+da+prekinu+signal+u+Novom+Sadu.shtml

Meni net od zadnjih zalbi radi dobro, videcemo jos samo koliko dugo... :)

A ovu SBB vest ne razumem tacno? Neko im je nalozio da emituju neki kanal, a oni ga nisu emitovali, ili sta..?

Prošle godine je SBB izbacio Kanal 9 iz osnovne ponude bez ikakvog obrazloženja, pa im je sud naložio da ga vrate. SBB ga vratio, ali je kvalitet slike bio kriminalan. Posle ponovo tužba/žalba i sadašnje stanje. Toliko sam na skontao sa ovog linka i ovog linka.

Poslednja izmena:
Primetio sam da kada povucem max download (10Mbps, preko torrenta) hoce veza da mi pukne, i nece odmah da se uspostavi. Moram da ugasim modem na trenutak, i kad ga upalim poveže u roku od 5 sekundi. Jel imao neko ovakav problem? Sto se tice pinga sve je u redu, SC2 radi odlicno.

Poslednja izmena:
Verovatno se modem zaglupi zbog velikog broja konekcija. Hoće to kad modem počne da brljavi, tj. kad je ''pri kraju''.

Meni su zamenili modem i sada radi ok, ume nekada kada koristim torent da pukne ali nista strasno.

Kad vuces sa kvalitetnog trackera gde svi imaju seedbox onda je dovoljna i jedna konekcija po torrentu da imas uvek full brzinu. I surf je mnogo bolji pritom, bolji je odziv, nije zagusena mreza.

Malo pre mi je pukla veza dok sam strimovo 1080p YT...

Ipak nije bio modem u pitanju, ponovo je pocela veza da puca, juce ceo dan uopste nije radio. Na kraju je ispalo da kabel koji ide sa bandere do kuce razglavljen i malo odvrnut kod bandere, sada su nesto zamenili i stavili pojacivac, i odmah je proradio. Nadam se da je ovo kraj sage problema sa internetom (bar za narednih godinu dana).

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno