Šta je novo?

Sbb problem

shanac

Cenjen
Učlanjen(a)
14.10.2011
Poena
169
Pozdrav svima.. treba mi pomoc..
Imao sam paket FlatHome Postpaid S(standard) 6 Mb/s (6144/512) .. blejanje na netu otvaranje stranica i ostalo sve super otvara i radi.. ali kad udjem u neku igricu javlja se lag..
prvenstveno u Counter-Strikeu.. javlja mi se lose i choke. i sve mi zivo secka i laguje.. dolazio mi je lik iz servisa sve testirao i rekao da je sve oke i da je mozda problem do brzine samog paketa,
ili do mog kompa tj do programa upaljenih u pozadini..
reinstalirao sam Windows bez ikakvih programa instaliranih osim drajvera instalirao sam CS i opet isto.. otisao do SBB-a pozalio im se opet i oni mi rekli da probam sa povecanom brzinom..
sad imam paket M(standard) 10 Mb/s (10240/768).. evo vec 4 dana imam taj paket i isti problemi mi se javljaju..
prosle godine nisam imao taj problem a imao sam S(standard) paket..
malo sam prosvrljao po netu da vidim sta je problem i svi su me upucivali na to da mi to problem do veze..
sad me interesuje da li neko ima slicne probleme kao i ja ili dal je bolje da predjem na ADSL..

za objasnjenje sta je lose i choke evo link: http://www.etcwiki.org/wiki/Counter_Strike_Source_lag_choke_loss_and_ping

Postoji mogućnost da je ping preveliki, sada SBB u svojoj ponudi nudi znatno brži internet sa fiberom, ako već budeš uzimao internet.

Jel ti modem ukljucen direkt u komp ili ides preko nekog wifi rutera? Moze wifi da zeza.

SBB server: http://www.speedtest.net/result/2349216751.png
Telekom server: http://www.speedtest.net/result/2349220298.png

da naglasim nemam problem sa pingom samo sa lose i choke i zbog toga mi laguje igrica.. inace kao sto vidite na testovima i u igrici ping mi je ok..
modem mi je direktno povezan sa kucistem lan kablom.. nema nikakvog doatnog rutera.

na svim serverima mi se javlja choke i lose.. i to samo meni. dosta mojih ortaka koji su na telekom adsl-u nemaju tih problema.

znam za ova podesavanja, sve sam ih probao..
vec mesec dana pokusavam da podesim i podesavanja u igrici i na kompu jer me ovi iz SBB ubedili da nije greska do njih nego do mene..
znaci preselo mi vise sa tim netom.. ceo novembar ne mogu da odigram jednu partiju kako treba.
ali zato ceo oktobar maltene sve je uredu bilo.. od pocetka novembra katastrofa.
morao sam da dodjem da vidim sta ce ovaj comunity da mi kaze u vezi ovog problema, inace cu vrdnem.

Pa pazi, ako je pre radilo kako valja, a ti u medjuvremenu nisi nista menjao na kompjuteru (instalirao aktivne programe, zakacio viruse itd.) i nisi slucajno negde cimnumo kabl za internet i izvuko ga iz splitera (sto verovatno isto nije, inace bi imao lose rezultate na testu) onda je do opreme (modema), ili sbb-a (u kojem slucaju i ostali u zgradi oblasti bi trebali da imaju isti problem). Ako si vec sve probao moja preporuka ti je da odneses modem da ti zamene, to su ipak osetljive stvari koje se cesto kvare.

Nije od modema.. bio sam kod ortaka koji je uveo SBB pre 7 dana isto se zali. Malo pre smo igrali cw i svi se zale na mene i na njega kako se blinkujemo-seckamo po mapi..
tako da cu gledam da ih otkacim i da uzmem Beotel Adsl.. taman imaju neki studentski popust :)
inace ovaj problem sto sam imao se odnosio na SBB u Nisu..

Pa bice da te zakidaju, mada koliko znam oni poslednjih mesec-dva izvode radove za ove fiber-power sto nude pa mozda i to pravi probleme.

Nazad
Vrh Dno