Šta je novo?

SBB problem

Teras

Slavan
Učlanjen(a)
24.08.2008
Poena
319
Kao sto naslov kaze muku mucim sa SBB-ovim internetom vise od mesec dana. Najpre je poceo da zeza samo u vecernjim casovima a kako je vreme prolazilo to se prosirilo i na vecinu dana, jedino radi normalno od recimo 6h ujutro pa do 12h i onda pingovi pocinju da skacu. Serviseri su dolazili vise puta, menjali konektore, kacili mi modem direktno na kutiju, izmenjali sve zive kablove u kraju, izmenjali sve pojacivace i nista. Zalio sam se mnogo puta na njihovom sajtu i prijavio da UPSTREAM ima QPSK modulaciju i danas se napokon modulacija prebacila u 16QAM (znaci i to su resili) medjutim problem je i dalje ostao. Jako je cudno da cak i kada mi racunar ne vuce nista sa neta pa cak i kada je ugasen one lampice za sent i receive podataka blinkaju ko lude kao da mi neko krade protok, dok u jutarnjim casovima to ne rade kada internet funkcionise normalno.
Ako je iko imao slicnih problema ili ako iko ima neku ideju o cemu se radi molim vas pomagajte.
1187126098.png
9mbit paket
36170564.png

googleping6mart.jpg

Hmm, jedno mozda glupo pitanje. Da li imas wireless router?

Nemam. Sada sam gledao u kutiju da li mi se neko nakacio, medjutim nije.

Pa iskljuci racunar na 10 min ... pa se ulogujes na sbb.rs pa onda ides na potrosnju i vidis kolko je podatka preneto u tom vremenskom intervalu ...
ne moze prostije biti ako sumnjas da ti vuce protok i kad kompjuter ne radi ;)

e ovako. meni se to isto desavalo, i imao sam pad downloada, a upload je bio ok. e sad to je bilo u trajanju od skoro 20ak dana, dok su vrsili optimizaciju i pripremu za d3 uslugu, i kad su zavrsili sa izmenama infrastrukture onda je bilo ok. I fala Bogu i sada je. Zvao sam i zvao i dolazio neki VAJNI majstor, ali dok se to ne odrade neke promene na tvom delu mreze, tvoje naselje i td, nista. sigurno je to. mada zavisi i koji modem imas, ja imam ovaj novi cisco, jer sam poceo koristiti od avgusta meseca, mada sam cuo da ovi stari od pre nekoliko godina oce da riknjavaju.

Pa iskljuci racunar na 10 min ... pa se ulogujes na sbb.rs pa onda ides na potrosnju i vidis kolko je podatka preneto u tom vremenskom intervalu ...
ne moze prostije biti ako sumnjas da ti vuce protok i kad kompjuter ne radi ;)

na zalost logovanje protoka na sbb ne ide u realnom vremenu tako da nista od toga.

a da ti neko koristi modem kada ti je komp iskljucen a nisi umrezen niti imas bezicni net je nemoguce, jer niko nije povezan na tvoj modem sem tebe.

e ovako. meni se to isto desavalo, i imao sam pad downloada, a upload je bio ok. e sad to je bilo u trajanju od skoro 20ak dana, dok su vrsili optimizaciju i pripremu za d3 uslugu, i kad su zavrsili sa izmenama infrastrukture onda je bilo ok. I fala Bogu i sada je. Zvao sam i zvao i dolazio neki VAJNI majstor, ali dok se to ne odrade neke promene na tvom delu mreze, tvoje naselje i td, nista. sigurno je to. mada zavisi i koji modem imas, ja imam ovaj novi cisco, jer sam poceo koristiti od avgusta meseca, mada sam cuo da ovi stari od pre nekoliko godina oce da riknjavaju.

Cisco modem, menjali su sve kablove nove u naselju i pojacivace, cak su me prevezali i na drugo cvoriste i nista. Ne znam sta dalje da radim. Tesko da ce bas zbog mene i jos jednog komsije da se izlazu nekom velikom trosku a ovi ostali...pa njima je izgleda facebook dovoljan.

Verovatno je problem zbog optimizacije za D3 televiziju. Resice se to,kad tad a do tada budi dosadan i zali se, ko ih .... :)

Skini Ubuntu Linux, narezi ga na CD, pokreni CD u live rezimu pa kad se digne linux, pinguj neki sajt u terminalu! Tako ti je najbolje da ispitas, da nije OS problem!

Kakav imas signal?

Poslednja izmena:
Hvala, ali imam i win 7 i xp a uostalom problem se vidi i kada igram XBOX na Live servisu, laguje nenormalno. Uostalom da je do OS onda bi zezalo non stop, ali u jutarnjim casovima radi odlicno.

Hmm, jako cudan problem. :trust: Ne znam stvarno sta bi tu moglo da zeza...

Savrseno!

zaista ne znam u cemu bi mogao biti problem.. jel si probao neki laptop ili drugi komp?

Sve je probano cak je menjan i modem, ali i dalje nema resenja. Evo kako radi ujutro.

36335389.png

Nazad
Vrh Dno