Šta je novo?

SBB - Prevara ili ne?

IgorHW

Slavan
Učlanjen(a)
15.09.2006
Poena
390
Moja oprema  
CPU & Cooler
Intel i7 13700
Matična ploča
Asus Prime Z790-A
RAM
Kingston 64GB
GPU
Nvidia 4070
Storage
2TB+2TB+2TB+8TB+8TB
PSU
Seasonic PX-750
Kućište
Define R6
Monitor
Dell 27"
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Kao starom IKOM korisniku, zovu me iz SBB-a, kažu mi gase se IKOM paketi bolje da pređem sada dok ima akcija nego kasnije... nude mi Trio Gold paket koji godinu dana treba da plaćam po ceni koju sam plaćao do tog trenutka, a drugih godinu dana plaćam punu cenu.

Ja nažalost pristanem i potpišem taj ugovor sa SBB-om.

Sledećeg meseca mi stiže račun za 360 RSD veći nego prethodnog meseca, nisam mogao svojim očima da verujem... Moje poimanje akcije "12M plaćaj staru cenu" se očigledno ne slaže sa kompanijom SBB koja voli cenu svojih usluga da povećava svakog meseca.
Na moju žalbu, zovu me i pričaju da je cena paketa baš kao što je i dogovoreno, a da je cena ustvari veća zbog statičke IP adrese koja je skuplja kod kompanije SBB u odnosu na IKOM, iako sam statičku IP adresu uzeo upravo od kompanije SBB jer su mi osakatili internet stavivši me iza NAT-a, kod IKOM-a nisam imao potrebu za tim. Niko me nije upozorio na to da će mi račun biti veći. Žalbu su mi odbili.

Prevara ili ne?

Iz mog ugla deluje kao prevara jer su me navukli na veći paket koji mi realno ne treba uz obećanje da ću plaćati istu cenu, a na kraju sam dobio kao bonus da plaćam više i prvih godinu dana i drugih godinu dana još više na prvobitno "planirano" više.

A sta su ti to “osakatili” sa CGNAT? Citaj sta potpisujes...

Sent from my iPhone X using Tapatalk

Zato što postoji upotreba interneta koja ne ide kroz portove 80 i 443?

SBB naplaćuje statičku IP adresu mesečno 610 RSD.
Kolika je bila cena statičke IP adrese kod Ikom-a?

Citaj sta potpisujes...
Sam ugovor ne sadrži ništa o tome da ću plaćati veću cenu tako da sam mogao da čitam do sutra ništa mi ne bi pomoglo.

SBB naplaćuje statičku IP adresu mesečno 610 RSD.
Kolika je bila cena statičke IP adrese kod Ikom-a?
Ne znam, nisam imao potrebu za statičkom adresom kod IKOM-a. SBB mi je naplaćivao statičku IP 250 RSD dok sam imao IKOM paket, kada sam prešao na SBB paket počastili su me sa povećanjem na 610 RSD.

• Like
Reagovanja: M J
Nazad
Vrh Dno