Šta je novo?

SBB-ov D3 i zamena dekodera

Mellow

Čuven
Učlanjen(a)
02.05.2002
Poena
619
E ovako, nesto sam danas razmisljao. Da li je moguce da se kupi neki dekoder na koga bi mogla da se nakaci kartica iz D3, ali da ima HDMI izlaz. Ako je odgovor pozitivan, molim vas za informaciju o kom se dekoderu radi, i gde ima da se kupi kod nas.

Kratko i jasno:), elem khm, jel moze krace objasnjenje zasto ne moze?

koji tip kartice koriste u risiveru ? na mom tv ima slot mislim za CI kartice .

pošto se odnosi na srbiju odgovor je ne. a npr. već u hrvatskoj imaš gomilu DVB-C uređaja sa HDMI izlazom a verovatno najbolji su Topfield pošto imaju još i DVB-T i DVB-S/S2 tuner pored ovog kablovskog. televizori koji imaju common interface slot najčešće ne mogu da dekodiraju signal sbb-a pošto je takav tuner predviđen uglavnom za englesko tržište i njihov freeview(samo ime kaže). na ostalim tržištima, pa i na našem kablovski signal je kodiran (SBB koristi NDS kodiranje i za total i za D3). da SBB nije toliko paranoičan i da npr nisu kodirali signal, svaki stand alone DVB-C receiver bi mogao da se koristi za gledanje, naravno i televizori sa DVB-C. kod nas sam video samo neke sony-jeve i panasonic-ove modele.
a za CI interfejs se npr. dokupi kartica koja otključava neke pay per view kanale (HBO, Cinemax, itd)
tako da kod nas to ne može, a neće izgleda nikad ni moći.

Trebalo bi da može, isto kao što i Total TV može. Ako postoji receiver koji može da emulira okruženje originalnog receivera onda ne vidim u čemu je problem.

Možda bi bolja opcija bila pokušati uz pomoć nekog PCI tunera i čitača kartica.

Nazad
Vrh Dno