KAKO proslediti SBB 'digitalni' signal sa Echolite SCART-a na PC monitor sa VGA ulazom, a da pri tom slika moze da se gleda?:type:
Potrazim 'pomoc prijatelja' na Google-u, pregledam dvesta (197) foruma na slicne teme i uglavnom se sve svodi na kupovinu 'skupih' konvertora 30-100e (zbog geneticku gresku u vid, mi u Pirot tu cifru vidimo sa jos dve nule):zgran:
Pronadjem ipak nekakvu shemu 'sync separator' koja treba da konvertuje 'composit sync' sa SCART-a na 'separate sync' potreban za VGA. (shema prikacena)
RGB signal se samo prosledi sa jednog na drugi konektor.,)
Elem, napravim taj adapter, povezem ali nema slike sa SBB-a, vec mi monitor daje tuznu poruku u plavom pravougaoniku 'Out of Range'.:wall:
Monitor je inace 'FullHD' wide screen i radi uredno na PC-u.
Bice da shema nije proverena u praksi:smackbum:
Da li je neko U PRAKSI resio ovaj problem?:eyebrows:
Potrazim 'pomoc prijatelja' na Google-u, pregledam dvesta (197) foruma na slicne teme i uglavnom se sve svodi na kupovinu 'skupih' konvertora 30-100e (zbog geneticku gresku u vid, mi u Pirot tu cifru vidimo sa jos dve nule):zgran:
Pronadjem ipak nekakvu shemu 'sync separator' koja treba da konvertuje 'composit sync' sa SCART-a na 'separate sync' potreban za VGA. (shema prikacena)
RGB signal se samo prosledi sa jednog na drugi konektor.,)
Elem, napravim taj adapter, povezem ali nema slike sa SBB-a, vec mi monitor daje tuznu poruku u plavom pravougaoniku 'Out of Range'.:wall:
Monitor je inace 'FullHD' wide screen i radi uredno na PC-u.
Bice da shema nije proverena u praksi:smackbum:
Da li je neko U PRAKSI resio ovaj problem?:eyebrows: