Šta je novo?

SBB na VGA monitoru?

ozna

Slavan
Učlanjen(a)
17.09.2004
Poena
301
KAKO proslediti SBB 'digitalni' signal sa Echolite SCART-a na PC monitor sa VGA ulazom, a da pri tom slika moze da se gleda?:type:

Potrazim 'pomoc prijatelja' na Google-u, pregledam dvesta (197) foruma na slicne teme i uglavnom se sve svodi na kupovinu 'skupih' konvertora 30-100e (zbog geneticku gresku u vid, mi u Pirot tu cifru vidimo sa jos dve nule):zgran:

Pronadjem ipak nekakvu shemu 'sync separator' koja treba da konvertuje 'composit sync' sa SCART-a na 'separate sync' potreban za VGA. (shema prikacena)
RGB signal se samo prosledi sa jednog na drugi konektor.,)
Elem, napravim taj adapter, povezem ali nema slike sa SBB-a, vec mi monitor daje tuznu poruku u plavom pravougaoniku 'Out of Range'.:wall:

Monitor je inace 'FullHD' wide screen i radi uredno na PC-u.
Bice da shema nije proverena u praksi:smackbum:
Da li je neko U PRAKSI resio ovaj problem?:eyebrows:

Prilozi

• syncseparator.gif
    syncseparator.gif
    3.3 KB · Pregleda: 59
Uzmi D3 HD i iskoristi komponentni izlaz na vga. Citao sam na netu da je ta kombinacija moguca.

Hvala na savetu.
I ja sam na netu citao o raznim 'mogucnostima' ali bih voleo da cujem nesto iz proverene prakse.

Koja je najniža rezolucija koju možeš sa kompa da pošalješ na taj monitor? Deluje kao da taj monitor ne podržava 576i.

Najnize sto sam nasao u listi graficke kartice je 640x480 i to monitor podrzava.
Mislim da problem nije u rezoluciji vec sinhronizaciji. Teorijski, monitor bi trebalo i 4x3 rezoluciju da prikaze kao neku sliku, samo bi te 3 linije bile MNOGO debele :)
Frekvencija sync impulsa koju monitor podrzava je Horizontal: 22-82kHz, Vertical: 50-75Hz.
Nemam mogucnost da ocitam HVsync frekvencije na 1. i 3. pin-u LM1881 integralca.
To bi moglo da pomogne u dijagnozi problema.

Vrh Dno