Šta je novo?

sbb modem WebSTAR i signal

toplomer

Cenjen
Učlanjen(a)
21.07.2010
Poena
151
Pozdrav svima, Uzeo sam sbb net pre 4-5 dana,kabl sa bandere dolazi u moju sobu a izmedju su 2 splitera, jedan stari i jedan sto su mi doneli kada su namestali modem, signal za downstream je bio 18-19dBmV za upstream 52dBmV a SNR 39-40dB, onda sam skinuo stari spliter, sve je otprilike ostalo isto sem sto se downstream power povecao na 21,5dBmV i ovako je radilo neka 2 dana bez problema,bez ijednog restarta modema i bez packet loss-a (ping do googla oko 45-ms bez ijednog izgubljenog od 24000 koliko je preko noci uradio) onda sam citao da su ove vrednosti narocto za downstream previsoke pa sam ubacio jos jedan spliter sa 4 izlaza, i sada je downstream 10dBmV SNR je idalje izmedju 39 i 40 ali se upstream povecao na 55.5dBmV, nije mi jasno kako se upstream power povecava kada dodajem splitere (valjda treba da oslabi signal?) Cak u zavisnosti kojim redosledom spojim splitere jednom prilikom je bio i 60dBmV konstatno i opet nije bilo nikakvih problema,to mi je cudno jer sam citao da na 57dBmV modem treba da gubi vezu...da li da stavljam jos splitera? Da smanjim nekako upstream, znaci trenutnom kombinacijom splitera je down 10dBmV,up 55.5dBmV SNR 39-40, ili da ostavim kad nema nikakvh problema ali se plasim se da se ne pojave kasnije...

bosanac, narani prasici i ne chapaj dugmici... ;)

elem, ako ti sve radi - ne ceprkaj. narocito tako sto citas nesto sto je standard u svetu, a poredis sa kablovskom koja se spusta sa bandere...

Bitan ti je samo upstream, da on bude sto manji ostalo nije vazno. Dodavanjem splitera samo povecavas upstream a to ne valja.

Ok, hvala vam na odgovorima, sada je upstream pao na 48.5, ostavicu sve ovako kad vec radi dobro.

Vrh Dno