Šta je novo?

SBB modem i D-Link WiFi ruter problem - "pucanje" internet konekcije

spawn1301

Slavan
Učlanjen(a)
18.05.2008
Poena
304
Pre svega pozdrav i ujedno se izvinjavam ukoliko postoji ovakva tema.

Imam problem sa kombinacijom SBB modema Scientific Atlanta 2100 i WiFi rutera D-Link DIR-615.

Na svakih nekoliko dana "puca" mi internet konekcija. Prostim isključivanjem SBB modema i ponovnim uključivanjem dolazi do uspostavljanja internet konekcije ali me ovakvo ponašanje modema i/ili WiFi rutera ponekad iritira.

Da li je neko imao slične probleme i da li ima rešenje za ovaj problem?

Unapred zahvalan.

Po svemu sudeci to ti je do sbb-a ako moras da resetujes modem...Nije do rutera....I ja imam isti pa mi veza ne puca.

Hvala na odgovoru. Da li postoje neki parametri preko kojih mogu da potvrdim postojanje problema sa SBB-om ili podešavanja kojim bih mogao da umanjim problem koji imam?
Hvala.

Mozda se menja ip adresa a novu ne registruje modem/ruter. A zasto je to tako, ne znam. Vidi sa teh. podrskom. A prethodno probaj kod drugara taj ruter.

Izvinite za nekro teme ali sad videh da je i ovde postavljen problem, pa sam hteo da pomognem - nije do SBB-a i nije pucanje konekcije, nego nemogucnost da browsujes (ostalo radi, npr. online gaming i slicno), svi korisnici D-Link DIR-615 rutera sa starijim firmware-om imaju isti problem, a resenje je jednostavno - update na najnoviji firmware za ovaj ruter. Ja sam se licno malo pomucio sa nalazenjem verzije koje nam treba ali ako malo guglujes problem, naci ces po stranim forumima koja ti verzija treba.
Pozdrav

Denis, hvala ti na odgovoru ali ovaj problem sam imao i pre rutera samo mi se čini da nije bio tako čest. Osim toga kad nemam pristup internetu nemam ga uopšte. Zvao sam tehničku podršku dolazili su u par navrata podešavali jačinu signala ali i dalje sve po starom.
Iskreno, problem nije nerešiv (prostim isključivanje i ponovnim uključivanjem sve radi kako treba) ali to i nije neko rešenje.
Zadnjih mesec dana se to dešavalo mnogo ređe nego u vreme otvaranja posta ali problem je i dalje prisutan.
Možda je problem u modemu ali ne znam da li vredi upuštati se u avanturu vraćanja modema.
U svakom slučaju hvala.

Tvoja odluka naravno, mada ti mogu reci da je procedura apdejtovanja vrlo jednostavna. A malo mi je krivo da se mucis, pogotovo kad sam ubedjen da je to firmware problem o kojem pricam. ;)
Pozdrav

Pa O.K. Otvoren sam za predloge. Da li bi ti bio problem da postaviš sajt sa koga mogu da skinem najnoviji firmware pošto proverom iz admin sekcije rutera navodno imam zadnju verziju firware-a? Unapred hvala.

Ja sam imao problema sa D-link DIR 615d (blokiranje protoka pri cemu sam morao da resetujem ruter svaki put), sve dok nisam presao na DD-WRT firmware:

http://forums.dlink.com/index.php?topic=13599.0

Sa r16994 radi savrseno. Da nije bilo ovih custom firmware-ova, verovatno bi vratio ruter nazad posto je oficijalni katastrofa.

EDIT: Takodje sam na SBB-u, isti model modema.

Poslednja izmena:
I ja sam na mom Di-634M 2XR imao slicne simptome. Udate firmearwe-a je resio problem.

Samo da dodam: isti router, sbb modem, isti problem povremenog pucanja neta i ja sam rijesio updateom firmwarea.

Pa O.K. Otvoren sam za predloge. Da li bi ti bio problem da postaviš sajt sa koga mogu da skinem najnoviji firmware pošto proverom iz admin sekcije rutera navodno imam zadnju verziju firware-a? Unapred hvala.

ta automatska provera preko rutera ume cesto da prevari najsigurnije je da peske proveris,sve zavisi koju verziju imas dobro pazi da odgovarajucu skines.

http://www.dlink.co.uk/cs/Satellite?c=Product_C&childpagename=DLinkEurope-GB%2FDLTechProduct&cid=1197319391320&p=1197318962293&packedargs=QuickLinksParentID%3D1197318962293%26locale%3D1195806691854&pagename=DLinkEurope-GB%2FDLWrapper

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno