Šta je novo?

sbb konekcija problem

warmaster

Slavan
Učlanjen(a)
19.03.2008
Poena
360
Danas odem kod coveka da my spasem podatke sa harda i promenim wifi pass. Sredum ja podatke, puknem nov sistem sljaka sve i internet normalno. Resetujem ja ruter da bi se user pass vratio na default, podesim wifi sve uredno i da se konektujem na net, nece. Resetujem modem, i ruter, nista. Na modemu ne sija lampica za cable. Prvi put da mi se desi da posle restartovanja rutera nece konekcija, i cudno mi da ne slhasti lampi za cable iz cista mira. Inace usao sam u postavke modema recive standard oko -1 i trans od +25 do +50 varira sto bi trebalo da bude ok. Ima li neko iskustva sa ovakvim problemom i da li zna resenje bio bih mu zahvalan :). Inace ruter je Dlink DIR600 a modem je onaj standardni sbb 2100 oznaka tako nesto cini mi se.

Ако не светли cable диода, ништа од интернета. Она обично блинка када је проблематично и стално светли када је сигнал ОК. Ако није СББ нешто прекинуо ... провери кабл који улази у модем. Делује глупо али ту је почетак. За сваки случај извади кабл од напајања из модема па га после пар секунди врати, можда се модем мало заглупио.

Resetovao sam i modem i ruter najmanje 15 puta. Koliko znam, taj cable je za kabal tj signal iz kablovske mreze ne lan kabal? Ostavio sam preko noci, danas opet idem kod coveka da vidim da li je proradilo. A dok ne odem, bilo bi lepo ako je neko nabasao na isti problem i ima resenje :)

Јесте, cable диода показује шта долази коаксијалним каблом а ако не светли непрекидно, нема ни интернета. Једино да проверите да ли је кабл добро убоден, да није негде раније у прекиду пошто вероватно иде преко разделника. Иначе не мислим на ресет него да буквално искључиш кабл од напајања модема па укључиш а не ресет на дугме. Мада ... ако не светли cable диода а кабл није у прекиду ... можда је СББ искључио сигнал. Јел плаћен рачун? ;)

I izbacivao sam kabal na par minuta, nije do toga.. I ja sam mislio da je do njih, i dalje mislim, ali mi je cudno da je sljakalo sve normalno, radio je bez problema, i nakon resetovana rutera da mu dam wifi pass, ne radi. Nesto sto sam sto puta radio do sad. I direktno modem u pc, nece. Kablovska tv uredno radi. Nista, videcu danas oko 5.ice kad budem isao. Ostavio sam i modem i ruter iscupane iz struje da prenoce.

Bilo je do njih al izolovan slucaj. Zvao ih danas i u roku od 5min ofma proradio.

Nazad
Vrh Dno