Šta je novo?

SBB - koliko ima otvorenih konekcija?

marin

Slavan
Učlanjen(a)
05.08.2005
Poena
319
Evo, pitanja za SBB korisnike. I ja sam jedan od njih ali ne znam kako da proverim ovo. Pa, ako ima neki nacin, recimo slican kao onaj www sto ti ispisuje IP, napisite. A moze i samo info:)

Bitno je, jer neki provajderi umeju da ogranice broj konekcija(znam 1 sa samo 32 konekcije) i time dosta gubimo prilikom torrent downloada i uploada.

30 konekcija je sasvim dovoljno.

Ne bih se slozio. SBB sigurno ima vise konekcija od Beogrida, koji ima 32. To sam zakljucio po tome sto kada torrente skidam, na beogridu je prosto nemoguce surfovanje, dok kod SBB ide otezano, kao da si na modemu, ali IDE i podnosljivo je za vecinu stvari.

Drugo, u BitTorrent programu, po instalaciji i defaultu Global Maximum Number of Connections je 80, a Maximum Connected Peers per Torrent 55. So, valjda je normalno da ima bar toliko konekcija, ako ne i vise, da nam torrenti ne bi sve uzeli.
Neko setuje i vise od 200 konekcija ovde!

Samo jos da saznamo koliko ima.

Poslednja izmena:
Hattala i Igonni, ne znam da li vi to pisete iz prakse ili nesto sto ste mozda procitali da negde u teoriji funkcionise.

Potvrdjujem da 32 konekcije nisu dovoljne za skidanje torenta i surfovanje, istovremeno. Jos ako je neki javni treker u pitanju pa ima stotine mogucih peer-ova ... ne pitaj! :)

Znaci, na Beogridu je skoro nemoguce surfovanje jer nedostaje konekcija, a na SBB je otezano jer verovatno fali protoka, a ne konekcija.

Poslednja izmena:
Ja sam odgovorio konkretno za torente . Ne za udoban rad tamo,vamo i onamo .
Testirao sam par puta ,doduse prosle godine mislim, torentovanje i sa manje konekcija i radi ok na ovim brzinama.

Hattala i Igonni, ne znam da li vi to pisete iz prakse ili nesto sto ste mozda procitali da negde u teoriji funkcionise.

Potvrdjujem da 32 konekcije nisu dovoljne za skidanje torenta i surfovanje, istovremeno. Jos ako je neki javni treker u pitanju pa ima stotine mogucih peer-ova ... ne pitaj! :)

Znaci, na Beogridu je skoro nemoguce surfovanje jer nedostaje konekcija, a na SBB je otezano jer verovatno fali protoka, a ne konekcija.

Ne fali uopste protoka nego bas kad je slucaj da je i surfovanje otezano to znaci da taj neko nije ogranicio upload. Dovolno je ograniciti upload na 90 procenata od stvarne brzine i surf radi najnormalnije. Ne mozes da uploadujes maksimalno i da ocekujes da ce da ti surf radi normalno jer i njemu treba deo uploada.

Konekcije nisu kod sbb-a ogranicene, jedino se secam da su prosle godine kad su imali problema sa linkom pricali da se broj konekcija ogranici na 50 sto i jeste vise nego dovoljno.

A ovo za javne trekere isto gresis, ako sa 32 konekcije ne mozes da skidas pristojnom brzinom onda taj javni treker ima puno leechera koji ogranicavaju upload na 1k pa nije ni cudo sto je sporo. Ni sa 100 konekcija neces nista uraditi. Na dobrim trekerima mozes da stavis i 10 konekcija i bice ti brzina maksimalna u vecini slucajeva. Ovo govorim za jedan torrent, ja maksimalno skidam 2 istovremeno i podeseno mi je na 60 global konekcija a 35 po torrentu.

Nisam dobro objasnio situacije. Samo torrenti na beogridu rade, ali zbog nedostatka konekcija, surf je uzas. Da kazem i da torrenti vuku maksimalnu brzinu koju zakupis. U slucaju sbb i torrenti na maksimum downloada, bez ogranicenja uploada, ipak hoce da radi surf i ja prihvatam usporenje koje sam opisao kao normalno jer, pobogu, ne mogu da izvucem 1,5megabita kad sam zakupio 1megabit.

Uglavnom, sbb je udobniji, jer kod beogrida ne pomaze ni ogranicavanja downloada, ni uploada. Konekcije su problem. Pricam za javne torrente, na privatne sam tek presao:)

Dodat4c, da li to sto kazes da sbb ne ogranicava konekcije, znaci da ih mozes ostvariti preko 100 ili cak 1000 ?

E, to, to, fali protoka, al' to je ok, kad torrenti sve povuku! :)

Nisam probao odavno ali mislim da mozes slobodno da stavis 100 konekcija, 1000 je vec preterivanje i nepotrebno a plus trosis njihove resurse jer im to optereti ruter a ti ne dobijas nista time.

Jos jednom kazem, kad sbb dobro radi, znaci ne racunam one prekide koje su imali u zadnje vreme posle povecanja brzina ti mozes istovremeno maksimalnom brzinom da skidas preko torrenta i da surfujes pod uslovom da ti nije sav upload protok potrosen. Nema veze sto torrent povuce maksimalno, on ce se spustiti na malo manje kad otvaras neku web stranicu sa dosta slika, ali ce posle toga opet ici punom brzinom. Pa sigurno ne bih cekao da mi zavrsi skidanje torrenta da bih bio u mogucnosti da pogledam neki sajt da to nije moguce.

generalno SBB rocks što se tiče konekcija, mislim da to pokazuje i ovaj sajt speed.io koji između ostalog meri broj konekcija u minuti:
speed.io.png

Vrh Dno