Šta je novo?

SBB - katastrofa

Učlanjen(a)
06.03.2002
Poena
619
Ne znam, kako je u ostalim delovima Srbije, gde SBB pruza usluge, mada po zalbama pristiglim na njihovom forumu, izgleda da Kragujevac nije jedini grad u kome ima problema. Sto je najgore, tehnicka podrska, nema ili ne zeli da pruzi bilo kakvo objasnjenje, o pomoci da i ne govorim.
Izgleda da su azurni samo kad treba da naplate i uzmu pare. Odlicna im je (ne)poslovna politika.

Jos jedna od cinjenica je da problemi ne traju dan-dva, vec se NET vuce i puca, skoro pa vise od mesec dana. Ping na njihov Gateway ima 50% gubitaka, a i ono sto stigne od paketa ima odziv od preko 100ms.

Sve u svemu, jedva cekam da pocne ADSL u Kragujevcu (od Nove godine, pa ko se nije prijavio, neka pozuri) i da dignem ruke od ovih prevaranata.

Ne mora da znaci da ces biti srecniji na aDSLu.To sve zavisi od providera, zauzeca cvorista/centrale itd.Da se ne slazem sa odredjenim stvarima iz SBB-a, to jeste, ali i da mi je do sada radilo sve sto treba da radi, jeste.Mada, i meni je poceo polako da opada kvalitet interneta, a sto se tehnicke podrske tice, tu si u pravu.Kada je vreme da se naplati, onda ce te ponuditi i kolacima, a kada tebi treba pomoc onda je u pitanju "imate virus", "resetujte modem", "resetujte kompjuter", "reinstalirajte windows" i naravno "to je do Telekoma, ne do nas".

Zove ih brat jednom prilikom (kad net nije radio) da vidi sta je. Tip dize slusalicu i drsko kaze: "Ne radi internet" i spusta slusalicu. :mad:
Sinoc mi net nije radio par sati. U stvari, nemam pojma koliko nije radio (minimum par sati), posto sam tek danas upalio komp i video da opet radi.

Poslednja izmena:
Sinoc pukao telekomov link ka napolju tako da je dobar deo Srbije ostao bez interneta.

Kvalitet sbb-a, to jest stabilnost internet veze se u poslednjih par meseci progresivno pogorsava. To su moja i iskustva prijatelja (Beograd- Banovo Brdo, Petlovo Brdo itd), ping je krajnje nestabilan, sto igranje preko neta cini nemogucim. Osim ako se ne koriste lokalni serveri naravno. Ovo je definitivno problem sbb-a.
Iz tog razloga, na vidiku je veliki gubitak korisnika i prelazak na adsl ili neke druge alternative za net.

Ebem li ga, meni veb i torenti na SBB-u rade OK [imam flat 384]...

Stvarno ne zelim nikoga da branim, samo pricam moja iskustva.

Meni se raspada,znaci non-stop blokira,koci,protok nikakav,brze mi je otvarao strane na DIAL-UP-u...Katastrofa,preterash ga,prvo se to deshavalo jednom mescno,a sad 3 put dnevno...

I kod mene se isto net raspada tj. vecinu dana radi ok, ali ima intervala koji malo duze traju kada se sve vuce pa ne mogu ni obicnu stranicu da otvorim ili se otvara minutima.Naravno do jedno pre 2 nedelje sve je radilo odlicno, ping je bio odlican, a protok maksimalan.Nadam se da ce to uskoro da srede.Tako nesto je bilo i pre skoro godinu dana i kada su prosirili link problemi su nestali, tako da se nadam da ce uskoro da prosire link i rese probleme svojih korisnika.

Poslednja izmena:
Takodje i kod mene SBB zadnjih 2 meseca radi sve losije. U proteklom mesecu 10 dana skoro uopste nisam imao konekciju. Ostalih 20 ping varira od 30 do 3000, web stranice se uglavnom vrlo sporo ucitavaju ili neucitavaju. P2P (emule ,torent) ne rade. Lokal kako tako, ali ni on nije na nivou od pre 3 i vise meseci. I dalje u 10% vremena nemam konekciju. Cesto konekcija postoji al net kompletno mrtav. Dosta prijatelja ima slcnih problema. Da imam uslove za bilo koji drugi konstantni net istog trenutka bi otkacio ove lopove iz SBB-a.
Sto je najgore oni se prave da je sve u redu. Najavili su pre vise od mesec dana da rade na "unapredjenju" infrastrure i da ce to da potraje nekih nedelju dana :). Nikakva dodatna objasnjenja nisu uputili. O tehnickoj podrsci necu da trosim reci. Zadnji put sam dobio odgovor lika iz tehnicke da ce biti sredjeno do kraja ove nedelje. A to je bilo obecanje i prosle itd...

Poslednja izmena:
Evo ja sam na Vracaru i takodje poslednjih dva meseca primetno je pogorsanje signala SBB-a pogotovo u poslepodnevnim casovima a o pingu u COD2 da i ne govorimo.Takodje prisutno je i "your modem cable is unpluged" svakodnevno...................i td i td...........

Net vec mesecima ne radi kako treba
i plus imaju iskljucenja jednom ili dvaput mesecno bez ikakve najave.
Od tehnicke podrske sam odavno odusta jer nema nikakve svrhe

Imate, bre, na njihovom forumu silne rasprave o tome, njihovo ćutanje ili debilno-drski odgovori - pa to je da čovek ne poveruje. Doduše, nisam dugo tamo svraćao, oni imaju navadu da brišu bezmalo sve što je neprijatno po njih (pa i da masovno banuju svoje sopstvene korisnike) tako da je pitanje koliko je toga ostalo na forumu. Oni koji su svraćali npr. u vreme kad mesecima P2P nije radio (a nije radio jer su ga oni blokirali i pravili se kao da nemaju pojma o tome, za šta su pruženi nepobitni dokazi na forumu) znaju o čemu pričam.

Kod ortaka u V.Ilica vec 2 meseca je ping ocaj, ima 512k flat. Uzeo je net zbog online igranja a to je postalo nemoguce. Zvali smo tehnicku sluzbu vise puta i dobijali smo tako smesne odgovore da je to strasno, te probelm je sa kompom, te sa serverima gde igra, pa onda je njihov problem jer im modemi ne rade kako treba zbog iskljucivanja struje u nekim delovima grada...:mad:

Nazad
Vrh Dno