Šta je novo?

sbb kablovski modem + air live 1120 a= 1 lan i wireless u stanu?

NighT

Slavan
Učlanjen(a)
09.08.2007
Poena
301
tj imam sbb kablovski internet i juce sam dobio ap ovislink air live 1120a koji je kod druga radio kao ruter u kuci, posto mu vise ne treba dao mi je da pustim wireless po stanu. treba preko lan-a da povezem jedan desktop (nema wireless karticu i nisam u mogucnosti da je kupim) , preko air live bih trebao da pustim wireless po stanu da bih mogao da nakacim sony ili da se nakad nakacim sa telefonom.
odmah na pocetku da naglasim da sam duduk da te stvari ali verujem da uz dobru volju i "navodjenje" to ne bi bilo previse problematicno. trenutno je desktop nakacen na air live i internet radi OK , kad na telefonu ukljucim wifi on vidi moj ap ali ne moze da se nakaci na njega.
OS win 8
kablovski modem scientific atlanta epc2100r2
ap ovislink 1120a

nadam se da sam bio dovoljno precizan i da ima voljnih da pomognu. okacio sam i podatke koje mi pokaze mrezna o konekciji. unapred hvala

Prilozi

• ethernet stats.jpg
    ethernet stats.jpg
    68.8 KB · Pregleda: 205
To sto ti hoces mozda ali VELIKO mozda moze da se uradi sa 1120a ali iskljucivo sa nekim custom firmwerom tj. da konfigurises jedan LAN kao WAN a na wireless i drugom LAN da radi NAT mozda moze ne znam davno sam imao taj uredjaj.
Google pa pretrazuj custom firwmare za taj uredjaj.

Druga opcija ti je da ti racunar izigrava ruter za to ti treba bar jos jedna mrezna kartica i racunar da radi kad god ti treba internet na wireless ili lepo skupis 2000-3000din odes i kupis ruter sa wireless ukljucis i zavrsis posao.

.....ili kupis na oglasima ima brdo wifi rutera za hiljadarku..

Nazad
Vrh Dno