Šta je novo?

SBB kablovski internet!

Johnny B.

Slavan
Učlanjen(a)
26.05.2005
Poena
380
Ima li neko iskustva? Recite mi vase impresije.

Lično iskustvo je dobro, međutim, ima dosta ljudi koji se žale na isti. Najbolje ćeš to sagledati na njihovom forumu, http://forum.sbb.co.yu.
S' moje tačke gledišta - svaka preporuka, a to opet zavisi od mesta do mesta (grada). Ja bih rekao da se popravljaju, mislim na uslugu pre svega.

Gde se ti nalazis, ako nije tajna?

Kod mene sljaka fino, posebno od kad su uveli javne adrese!

Lokacija Beograd/Bulbulder

solidno, koristim ga 2-3 god otprilike, maltene od pocetka. Imao sam jedan period kada su me dovodili do ludila koliko su ocajni bili, bio je jedan period kada nije bilo sjajno ali izdrzljivo, sada bi mu dao negde 3 mozda 4 na skali od 1-5, a u pocetku je bio odlican. Veliki plus mu je i lokal...

SBB je kod nas najbolji. Problemi su jako retki, a nekad se moraju desiti.

Ne obracaj mnogo paznju na njihove forume gde klinci samo pljuju po njima bez nekog posebnog razloga, tipa "zasto ja ne mogu da napravim 1000 konekcija i skinem 100 GB za mesec dana kad imam FLAT, strasno sam besan zbog toga, najgori ste..." i slicnih primedbi dece koja imaju previse slobodnog vremena a hteli bi da skinu ceo internet...

SBB je sasvim OK. U pocetku sam imao sa njima problema ali su onda postavili novu opremu i sad sam apsolutno zadovoljan. U FLAT rezimu postize one brzine transfera koju bi trebalo da imas (odnosno platis). Ja sam na Banjici.

za svakodnevnu, obichnu upotrebu odlichno reshenje. postoje dobri i loshi periodi, i zavise od lokacija, chvorova, shumova.

personally, posto sam CS addict, periodi losheg pinga kod SBBa su me dovodili do ludila.
a sto se downloada tiche, nemam zamerki, tu je sve super-green.

takodje moja preporuka

pazi SBB je jedan od najboljih ako ne i najbolji provajder,neces zazaliti sigurno,ako igras q3 imaces sa 512 kila 10ping xexe...kao u lanu zar ne!!?!?! :) poz

naravno na njihovom dedicated serveru!!!! :)

IzNoGooD je napisao(la):
za svakodnevnu, obichnu upotrebu odlichno reshenje. postoje dobri i loshi periodi, i zavise od lokacija, chvorova, shumova.

Upravo to, recimo na poslu kod mene (na 3 lokacije) sbb na 2 lokacije radi sasvim dobro, ali recimo na 3. (kod kalenic pijace) radi katastrofa, uvek je nesto na gurku, bukvalno svakih 5-6 dana, moram da zovem teh. podrsku i da "pregovaram" sa njima, te su neki radovi u toku, te imaju los signal u tom delu
grada te ovo te ono.... tako da su utisci poprilicno pomesani, dok recimo na dorcolu i kod rts-a sve radi stvarno savrseno..... eto tako, ne verujem da sam
pomogao , verovatno sam vise zbunio ljude, ali poenta price je da sve zavisi
kako te potrefi, nekad je extra ,a nekad..... pa ne bas ;)

Poslednja izmena:
svaka preporuka od mene
ja ih koristim nekih 4 meseca i sve je ok imam 256kb/s i prilikom downloada najmanje 29.6KB/s je sto sam zabelezio, uglavnom je 30KB/s

jedan veliki plus je imaju najjeftiniji infrastrukturu,da tako kazem, prikljucak je 1000 dinara.

i jos jedan veci plus lokal

edit:
moja lokacija brace kovac/dusanovac

Poslednja izmena:
omnik je napisao(la):
Kod mene sljaka fino, posebno od kad su uveli javne adrese!

Lokacija Beograd/Bulbulder

Gde na Bulbulderu, ex Baje Sekulica nisu odradili :mad:

Jeste da su konkurencija, ali je OK. Bilo problema krajem prošle godine, kada ni surf nije bio kako treba, ali je sada odlično.
Trenutno su najjači.

Beograd/hala Pionir

Poslednja izmena:
deky je napisao(la):
Upravo to, recimo na poslu kod mene (na 3 lokacije) sbb na 2 lokacije radi sasvim dobro, ali recimo na 3. (kod kalenic pijace) radi katastrofa, uvek je nesto na gurku, bukvalno svakih 5-6 dana, moram da zovem teh. podrsku i da "pregovaram" sa njima, te su neki radovi u toku, te imaju los signal u tom delu
grada te ovo te ono.... tako da su utisci poprilicno pomesani, dok recimo na dorcolu i kod rts-a sve radi stvarno savrseno..... eto tako, ne verujem da sam
pomogao , verovatno sam vise zbunio ljude, ali poenta price je da sve zavisi
kako te potrefi, nekad je extra ,a nekad..... pa ne bas ;)

I ja sam u okolini kalenica i toliko je los da sam morao da predjem na ADSL
A nije da ih nisam zvao. I stalno su pricali kako ce biti bolje, da se nesto radi, da ce prijaviti moju reklamaciju nadleznoj osobi.....

Ako si iz NS-a onda ej SBB najbolji u skoro svakom delu grada... Do sada nisam video da nekome radi loshe, a i ja sam lichno se selio iz jednog u drugi deo grada i na obe lokacije radi super. Prva lokacija blizu njihovog predstavnistva i zgrade, druga na 2 km odatle.

Da ne otvaram novu temu: da li je zagarantovana brzina protoka ispoštovana kod prepaid paketa? U pitanju je "garantovanih" 512 Kb/s.

Ako jeste, bolje mi je da uzmem to (npr. paket od 2,2Mb, meni sasvim dovoljno) nego Flat256...

Ok, momci hvala vam, samo jos da mi uvedu u moje selo tu dvosmernu glupost.....

Ja sam u Baje Sekulica, do moje bandere jos nije stigla kablovska, ali rekli su mi cim budem imao signal da treba samo modem da uzmem i to je to. VErovatno zavisi koji deo Baje Sekulica, ja sam kod Masinske skole. Jel ima neko uopste u Baje Sekulica sbb net?

gacesai je napisao(la):
Ja sam u Baje Sekulica, do moje bandere jos nije stigla kablovska, ali rekli su mi cim budem imao signal da treba samo modem da uzmem i to je to. VErovatno zavisi koji deo Baje Sekulica, ja sam kod Masinske skole. Jel ima neko uopste u Baje Sekulica sbb net?
Ako sam te dobro razumeo, hoćeš da uzmeš (kupiš) modem?????????? Nemoj, jer ga oni daju na korišćenje.

jos jedna pohvala sbbu.
a i najbolja stvar kod sbb je lokal (jos samo kad bi nam dali 1gbps:))
ja na mojih 256kbps pravim i po 100GB protoka mesecno (ul+dl).brzina je pristojna (27-28kBpsa).e sad je problem gde zivis i da li lokal uopse postoji u tvom mestu.

Jos jedan glas za SBB. Imam ga na poslu, vise od 2 godine. Jedan dan sam video reklamu u novinama, pozvao ljude, rekli da ima mogucnosti i da ce me neko kontaktirati. U roku od 48 sati sam imao NET. I to kakav !!! :) Kuci imam TEHNICOM WIRELESS i tu sam extra zadovoljan, ali bih uvek isao na kabal da sam imao mogucnosti.

4 meseca imam SBB kablovski. Radi stvarno odlicno - DL je konstantno 30-31KB/s, lokal im je prednost i radi odlicno. Ja sam na delu mreze koji je rekonstruisan (nova oprema). Nema prekida i gubljenja signala i signal je uvek OK. Medjutim, prve tri nedelje februara je net radio dosta lose u vecernjim satima (preko dana je bilo OK) - problem je bio na trasi u Zemunu (mrezi) koja vodi do mog naselja i tu su oni slabi - tehnicka podrska im je traljava, spora i neodgovorna. Trebalo je tri nedelje da otklone kvar na mrezi u Zemunu. Znaci, ne zavisi puno od toga da li je cvor sa novom opremom i slicno, zato sto signal prolazi kroz nekoliko head-endova do odredjenog cvora.

Uglavnom sam zadovoljan - radi mnogo bolje od ADSL-a (brzi je surf, brzi p2p, brzi download i upload, oseca se veca "komocija" u radu).

Bitno je, ukoliko neko ima los net kod njih, svaki dan gnjaviti ih vise puta na PM, na forumu i zvati call centar - to je jedini nacin da se resi problem.

outlaw je napisao(la):
Da ne otvaram novu temu: da li je zagarantovana brzina protoka ispoštovana kod prepaid paketa? U pitanju je "garantovanih" 512 Kb/s.

Ako jeste, bolje mi je da uzmem to (npr. paket od 2,2Mb, meni sasvim dovoljno) nego Flat256...

Ja sam na prepaid-u i savrseno mi odgovara za svakodnevni surf. Inace meni je uvek min. 512 nikad ispod, ali skoro uvek ide brze (90% vremena) i do 230KB/s. :)

Flat 512/256k. Radi extra. SBB koristim skoro 3 godine (oduvek flat, chak i kad je bio 64k :)). Imali su jedan losh period od kraja avgusta 2005. do mozhda decembra kada je ping bio uzhasan ali je protok uvek bio na nivou. Velik plus je i lokal, za svaki flat paket dobijash 512/384k za "lokalni saobracaj" koji ti ne utiche na "spoljashnji". Imam josh 7-8 dana do isteka paketa, trenutno mi je ovomesechni protok na ~110GB i to se chak ne ubijam downloadujuci :)
Velik plus u odnosu je naravno i 2:1 odnos DL/UL i javne IP adrese.
Rekao sam ti sve shto su ti ostali pomenuli ali nije loshe da se potsetish josh jednom ;)

Sbb net imam vec godinu dana i ukupna ocena je 4 od 5.Lokal je ono sto ih daleko stavlja ispred konkurencije.Ping na igricama je skoro duplo manji nego kod ADSL-a,brzina downloada je veca,brzina u lokalu 512/384 bez obzira na uplaceni paket(u pocetku je bilo i 512/512),surf radi dobro,javna IP adresa..
Kao sto su u prethodnim postovima rekli kvalitet net-a zavisi od lokacije i moguci su problemi sa shumom,radovima na cvoristu zbog kojih dolazi do problema...Najveci problem u svemu ovome je sto ponekad moras da ih zoves svakodnevno da bi se smilovali da posalju ekipu na teren da poprave neki sitniji problem.Jos jedna zamerka im je sto ne spustaju cene za flat pakete 128/64 je 1500 256/128 je 2000din sto je ipak vise nego icene paketa adsl-a.

Vrh Dno