Šta je novo?

SBB kablovska, problem sa modemom - uspostavljanje veze.

mLaki

Čuven
Učlanjen(a)
25.02.2004
Poena
680
Uzeo sam pre nekoliko dana Mix S paket od SBB. Sve lepo funkcionise, D3, analogna kablovska, dok za internet mogu reci da uslovno dobro funkcionise.

Sto se tice kvaliteta veze sve je super, mali ping, odlicne brzine... problem je sa modemom, kojem treba vise od 2h da uspostavi vezu (da na modem stranici stoji Operational za upstream i downstream) nakon sto ga ukljucim. Sto je najgore, ovo nije ustaljeno ponasanje. Recimo juce je modem drndao +2h da uspostavi vezu, i kad je sve radilo kako treba iskljucio sam modem na kratko i upalio ga. Tada je uspostavio vezu za manje od 20ak sekundi.

Kontaktirao sam SBB i oni su mi rekli da je to OK, da modemu treba 1 do 2h da uspostavi vezu ako je bio skroz iskljucen. Drug koji je na SBB vec duze vreme kaze da se nije susretao sa ovim problemom.

Da li je neko imao ovakav problem? Do cega ovo moze biti?

Poslednja izmena:
Zasto uopste gasis modem?
Nego, njemu treba oko 20 sek da se ukljuci, ako se ne ukljuci za 5 min, ugasis ga opet i upalis..i tako u krug...

Zasto uopste gasis modem?
Nego, njemu treba oko 20 sek da se ukljuci, ako se ne ukljuci za 5 min, ugasis ga opet i upalis..i tako u krug...

Kolega sam od mLakija i desi mu se ponekad da mu u kraju nestane struja, pa zamisli to kad nestane struje, a moras jos 2 sata da cekas da se veza uspostavi....

Modem se nikada ne gasi bez neke potrebe-u slucaju grmljavine da,Modem stoji stalno uljucen i kad Internet ne koristis ko ti je rekao da ga gasis?kada nestane struja ume da potraje ponekad i do +-30 minuta (kod novih Cisco vih Modema treba malo duze nego kod starih Atlantinih) a 2 sata ukazuje da je dolazeci signal slab

Poslednja izmena:
m@ke
i tako u krug.... i sredis Modem jel ti to ozbiljno nikako ovako

Poslednja izmena:
Ja imam matori Atlanta oko 3 godine vec (mozda i duze ne secam se). Modemu, ako ima signal (tj ako negde usput do mene nije nestala struja, pa ne rade pojacavaci) treba 1-2min da uspostavi vezu, nikad mu nije trebalo vise.
Jedini uslov jeste da i kablovska (tv) radi, ako nema signala za tv onda nema ni neta, logicno :)
Pritom mi signal nije bas bajan, drugi imaju i bolju sliku od mene na kablovskoj (tj blize su pojacavacima, ja sam bas na sred puta izmedju 2 pojacavaca).

E sad ne znam kako je kad imas i D3. Ali ako nije HD, predpostavljam da nema skoro pa nikakve razlike. Nije bas ni koaksijalac toliko slab da ne moze da istera nesto malo dodatno za D3, pored neta.

Smaraj ih, bar bih ih ja smarao da to srede. :)

2 sata za uspostavljanje veze?i ja koristim SBB internet i kad uključim komp na net mogu posle 30-tak sekundi,modem se ne isključuje nikad kao što su rekli ljudi gore a što se tiče tvog problema imaš jedno rešenje a to je da zoveš njih i da ima kažeš da nešto nije u redu,pa makar to bilo svaki dan po 2-3 puta

Vrh Dno