Bad Habbit
Slavan
- Učlanjen(a)
- 23.07.2005
- Poena
- 390
Koristim 10/1 SBB internet paket. Njihov sam korisnik vec dosta godina i sve je bilo odlicno do pre 3 meseca. Tada je poceo problem sa internetom koji evo vec puna tri meseca ne mogu da resim.
Bilo je svakakvih problema. Jedno vreme se resatrtovao modem na par minuta, pa je posle nestajao uplod skoro potpuno ili potpuno. Menjali su mi sve zivo. I skretnice i sada skoro su mi dali novi modem/ruter i nesto su, bar oni tako kazu stelovali na cvoristu, pa na optickom cvoru, ali problem i dalje postoji. Problem je sada sa upload-om. Dakle ja kada izmerim, preko speedtest-a recimo, on uglavnom pokaze neku manje vise prihvatljivu vrednost, recimo 0.85. Medjutim problem je sto upload ne moze da bude konstantan nikako. Najvise problema imam sa skype-om. Recimo poziv pocnem i kvalitet veze bude dobar, beli indikator, onda posle par sekundi pozuti i onda posle pola minuta, minut dodje do crvenog i pita me ono, "da li zelite da nastavite sa video pozivom, ili zelite da iskljucite kameru", posto je veza losa. Sagovornik me uvek tada cuje lose, ili me ne cuje, slika se pokvari ili zamrzne.
Posto sam vise totalno poludeo, malopre mi je palo na pamet da uradim sledece. Dakle spakovao sam jedan rar fajl velicine 25mb i poslao ga mail-om. Dok se slao, pokrenuo sam netbalancer kojim sam pratio kako se krece protok. I kao sto sam i ocekivao protok je uzasno promenjiv. Pogledajte slike. Posto problem ocigledno postoji, da li moze neko da mi pomogne savetom, sta to moze da bude, odnosno kako da problem objasnim SBB-u? Ja njima kada objasnim problem, oni provere trenutnu snagu signala, sum. Ako uspem da nateram tehnicare da dodju, oni isto tako izmere signal na modemu, eventualno pokrenu speedtest i to je to. Ali problem postoji i ne znam kako da ga resim.
Posto sam vise totalno poludeo, malopre mi je palo na pamet da uradim sledece. Dakle spakovao sam jedan rar fajl velicine 25mb i poslao ga mail-om. Dok se slao, pokrenuo sam netbalancer kojim sam pratio kako se krece protok. I kao sto sam i ocekivao protok je uzasno promenjiv. Pogledajte slike. Posto problem ocigledno postoji, da li moze neko da mi pomogne savetom, sta to moze da bude, odnosno kako da problem objasnim SBB-u? Ja njima kada objasnim problem, oni provere trenutnu snagu signala, sum. Ako uspem da nateram tehnicare da dodju, oni isto tako izmere signal na modemu, eventualno pokrenu speedtest i to je to. Ali problem postoji i ne znam kako da ga resim.