Šta je novo?

SBB - izludjujuci problem

Bad Habbit

Slavan
Učlanjen(a)
23.07.2005
Poena
390
Koristim 10/1 SBB internet paket. Njihov sam korisnik vec dosta godina i sve je bilo odlicno do pre 3 meseca. Tada je poceo problem sa internetom koji evo vec puna tri meseca ne mogu da resim. :( Bilo je svakakvih problema. Jedno vreme se resatrtovao modem na par minuta, pa je posle nestajao uplod skoro potpuno ili potpuno. Menjali su mi sve zivo. I skretnice i sada skoro su mi dali novi modem/ruter i nesto su, bar oni tako kazu stelovali na cvoristu, pa na optickom cvoru, ali problem i dalje postoji. Problem je sada sa upload-om. Dakle ja kada izmerim, preko speedtest-a recimo, on uglavnom pokaze neku manje vise prihvatljivu vrednost, recimo 0.85. Medjutim problem je sto upload ne moze da bude konstantan nikako. Najvise problema imam sa skype-om. Recimo poziv pocnem i kvalitet veze bude dobar, beli indikator, onda posle par sekundi pozuti i onda posle pola minuta, minut dodje do crvenog i pita me ono, "da li zelite da nastavite sa video pozivom, ili zelite da iskljucite kameru", posto je veza losa. Sagovornik me uvek tada cuje lose, ili me ne cuje, slika se pokvari ili zamrzne.

Posto sam vise totalno poludeo, malopre mi je palo na pamet da uradim sledece. Dakle spakovao sam jedan rar fajl velicine 25mb i poslao ga mail-om. Dok se slao, pokrenuo sam netbalancer kojim sam pratio kako se krece protok. I kao sto sam i ocekivao protok je uzasno promenjiv. Pogledajte slike. Posto problem ocigledno postoji, da li moze neko da mi pomogne savetom, sta to moze da bude, odnosno kako da problem objasnim SBB-u? Ja njima kada objasnim problem, oni provere trenutnu snagu signala, sum. Ako uspem da nateram tehnicare da dodju, oni isto tako izmere signal na modemu, eventualno pokrenu speedtest i to je to. Ali problem postoji i ne znam kako da ga resim. :(

Prilozi

• 1.png
    1.png
    10.6 KB · Pregleda: 217
  • 2.png
    2.png
    11 KB · Pregleda: 199
  • 4.png
    4.png
    9.8 KB · Pregleda: 183
  • Untitled.png
    Untitled.png
    11.1 KB · Pregleda: 193
Imao sam slican problem sa njima, u pitanju je bio download, nikada konstantan i u naglom opadanju, Ping je znao da luduje... takodje nisam uspeo da od njih dobijem nikakav odgovor, slali su mi ekipu ali nista, sve se iznova desavalo... Inace ja sam na Bezanijskoj kosi, i mnogo se ljudi zalilo. Svoj problem sa resio tako sto sam presao na drugog provajdera.. Nekada je SBB bio jedan od najboljih u ovom delu grada, ali izgleda da su s vremenom postali sve gori i bahatiji kako je konkurencija veca... nadam se da ce ti se javiti neko ko je uspeo da ovo resi, ja naprosto nisam imao vise zivaca .

Meni je problem sto sam na Dedinju i nemam neku alternativu. U sustini osim njih, mogu jos da uzmem neki ADSL, sto mi se nikako ne radi. Targo i ostali nisu ovde prisutni. Opet, u jednom od pokusaja da mi "rese problem" su mi predlozili da promenim stari modem, za novi cisco modem/ruter, jer su mislili da je mozda problem u modemu. E sad, da bi dobio taj ruter morao sam da potpisem novi dvogodisnji ugovor sa njima, sto sam ja i uradio. To je bilo pre mesec dana, tako da sam vezan i ugovorom za njih. Sve u svemu, njihov sam korisnik vec jedno 4-5 godina sigurno i bio sam prezadovoljan njima, hvalio ih, preporucivao i tako dalje. Sada su me toliko razocarali, da nemam reci. Sto je najgore, nemam pojma sta uopste da radim, jer imam nefunkcionalan internet. To traje vec predugo i ne znam vise sta da radim.

Mislio sam eventualno da neko ima neki predlog sta da im dam konkretno na uvid da bi ukapirali koji je moj problem, ili sta da im predlozim da urade kako bi ga resili.

Poslednja izmena:
prijavi jos koji put problem, docice da ti rese... meni su svakakve probleme resavali. Sigurno taj promenjivi signal moze da se izmeri...
uostalom ponovi taj test sto si sad ovde kacio.

Problem u modemu i da bi ti zamenili nešto što je neispravno nateraju te da potpišeš dvogodišnji ugovor, pa stvarno ......

Da, to je stvarno bedno. Doduse, taj modem je po njima bio ispravan. Jedino je problem bio sto meni internet ne radi kako treba. Onda posto su kao vec sve uradili i nista nije pomoglo, su predlozili da promenim modem, ali kao mogu samo da mi daju taj modem/ruter cisco, koji se dobija ako potpisem novi dvogodisnji ugovo sa njima. I ja, sta cu, ajde potpisem, dobijem taj ruter, medjutim problem i dalje postoji. Ne mogu da obavim jedan skype poziv bez seckanja, zamrzavanja zvuka, slike i tako dalje, vec tri meseca...Stvarno velika sramota za SBB. :(

Ma da, kako da nisu mogli da ti daju modem na par dana da utvrde da li je u njemu problem.

Izuzetno amatersko ponasanje. Problem je sto ja ne znam vise sta da radim i kome da se obratim za pomoc. :/

Ako posedujes Cisco Home Gateway EPC3925 i upaljen ti je Wireless i preko njega se kacis .. postoje odredjene smetnje i problemi sa opadanjem download/upload brzine preko tog gatewaya...
i ja imam takve probleme i nisu mogli da mi rese iako su izbacivali novi softver za gateway , nisu resili taj problem. I na kraju sam morao da se nakacim preko etherneta...

Poslednja izmena:
Meni se ovi problemi desavaju bas sa desktop racunarom povezanim preko ethernet-a.

Zali se RATELU. Ne zaebavam se.

Nazad
Vrh Dno