Šta je novo?

SBB internet i u Pozarevcu!

Ivan teh King

Čuven
Učlanjen(a)
30.12.2002
Poena
685
Moja oprema  
Mobilni telefon
OnePlus Nord 2
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
  2. Mobilni internet
Od pre nedelju dana dostupan je kablovski internet i u Pozarevcu. Cene su vazece za celu Srbiju. Za sada sam veoma zadovoljan.

http://po.sbb.co.yu/
www.sbb.co.yu

Sugrađanine, pridružiću ti se i ja za manje od mesec dana. Interesuje me šta koristiš od internet servisa: P2P programe, igranje preko interneta, evenutalno telefoniranje - kako radi?

Pozdrav!

Trenutno za sada samo surfovanje i skidanje pesama, programa...
Testiram ga na www.pitstop.com i jos nekim sajtovima za brzine.

Evo, konačno sam se i ja priključio (zahvaljujem se ljubaznom osoblju!). Pravo osveženje posle 6 godina istog dialup interneta. 6 godina u kompjuterskom svetu je mnooogo, posebno za internet koji se razvio neverovatnom brzinom.

PS ne gasim kompjuter uopšte :)

Miroslav je napisao(la):
cek malo, pa jel treba da se gasi?! :D

:) :type:

Probao sam Wolfwa preko mreze a sada trazim da isprobam Age of Empires...
Eh da moze Tomb preko mreze :banana:

:guitar:

Poslednja izmena:
Recite mi koje pakete koristite i kakva su vam iskustva. Razmisljam da uzmem 128kb flat, ali nesto nemam poverenja u njih jer sam se dosta cimao sa uvodjenjem televizije pri cemu su se pokazali veoma neprofesionalni. Iz tog razloga sam cekao da vidim prvo iskustva drugih sa Internetom pre nego se sam zaletim.
E, da i u kojim ste delovima grada.

Ja sam kod Triangla i Betonjerke. Koristim 128kb flat i preporodio sam se posle dial up-a. Nije samo stvar u vecem protoku, jer sam imao digitalnu centralu, vec u tome sto si non stop konektovan a telefonska linija slobodna. Za ovih cetrdesetak dana, net nije radio jedan dan i to one nedelje kada celo prepodne centar nije imao struju. Trebalo im je par sati posle dolaska struje da sve osposobe. Probleme sam iskusio jos jednom kad je net trokirao 3-4 sata. Protok, bar kako kaze http://192.168.100.1/goform/signal, nije 128kbps vec je ogranicen na 120kbps, sto se i u realnim situacijama pokazalo kao tacnije, odnosno maksimalni protok koji uspevam da ostvarim je 14kB/s.

Ping zna da varira, posebno se pogorsa u vecernjim satima i igranje na netu bude nemoguce, mada nekad i tad zna da bude dobar.

Sa osobljem nisam imao nikakvih problema, stavise korektni su, mada moram da priznam da ne odgovaraju na mailove upucene tehnickoj podrsci, niti ovi u Pozarevcu niti oni u Beogradu.

I pored mana, ja se ne vracam nazad na dial up.

SBB a gde u gradu

radar je napisao(la):
Recite mi koje pakete koristite i kakva su vam iskustva. Razmisljam da uzmem 128kb flat, ali nesto nemam poverenja u njih jer sam se dosta cimao sa uvodjenjem televizije pri cemu su se pokazali veoma neprofesionalni. Iz tog razloga sam cekao da vidim prvo iskustva drugih sa Internetom pre nego se sam zaletim.
E, da i u kojim ste delovima grada.

Reci mi samo u kom delu grada si? Odnosno koja ulica.
Spisak ulica imas preko info kanala gde je za sada dostupan kablovski internet. A uskoro bice jos vise ulica koje ce imati mogucnost kablovskog interneta :type:

Pozdrav

:guitar:

Dva meseca posle uvođenja kvalitet usluge je opao. Ping je katastrofalan i 90% vremena je preko 1000ms sa bilo kojim serverom u zemlji, čak i sa www.sbb.co.yu. Jedino je oko 8ms sa po.sbb.co.yu, što znači da su loše povezani sa Beogradom.

Tehnička podrška mi nikad zvanično nije odgovorila na pisma žalbe a internet mi je mnogo manje upotrebljiv. Bedno.

Konacno su me prikljucili prosle nedelje, ali za sada nisam nikako zadovoljan. Download mi je malo brzi nego na dial up-u, a cesto nije ni brzi od istog. Posto su me prikljucili preko USB-a, rekose mi da ce ici brze ako kablovski modem povezem preko mrezne karte, medjutim danas sam to uradio i stvar je postala jos gora. Povezem se na net (pokazuje mi vezu 100.0 Mbps, dok je preko USB veze pokazivao 10.0 Mbps), ali ne mogu da otvorim ni jednu stranu, to jest nema nikakvog protoka. U systray-u svetli samo jedan monitorcic, a na kablovskom modemu svetle lampice PC, CABLE i POWER, a DATA SEND je stalno ugasena, dok DATA RECIEVE povremeno treperi, ali je uglavnom ugasena. Da li neko zna sta je u pitanju? Moguce da nisam podesio sve parametre. Da li treba jos nesto da se podesava osim sledeceg:
IP adresa:
Subnet mask:
Default getaway:
Prefered DNS:
Alternate DNS:
Na papiricu sa setovanjima koji sam dobio od njih jos stoji podatak za MAC adresu, ali nemam pojma sta je to.

Najgore je sto sam se vratio na USB vezu, ali sada ni to ne radi. Petak je uvece, sto znaci da tehnicku podrsku mogu da dobijem tek u ponedeljak, a to mi je daleko. Pomagajte.

Od jutros je proradilo i to mnogo bolje nego ranije. Ocigledno je sinoc bio neki zastoj kod njih. Sada kada sam modem priljucio preko mrezne karte sve funkcionise kako treba.

Internet radi odlicno kad je ping dobar, a to je veoma retko. Kada skoci preko 1000ms onda i surfovanje i download uspori (posebno u p2p programima). Jutros je ping odlican te stoga sve lepo radi, ali nece dugo, vec oko podneva ima da skoci.

Ko sta radi, ja pingujem po ceo dan da vidim kvalitet veze.

Posle katastrofalnog novembra i polovine decembra, stvar se popravila. Link je povecan za 2Mbita. Za sad se oseca veliko poboljsanje, nadam se da ce potrajati duze ovakav kvalitet veze.

Da, da, poslednjih nekoliko dana je super. Sto ti kazes, nadajmo se da ce ostati ovako.

Nazad
Vrh Dno