Šta je novo?

Sbb ili Beogrid ?

• Začetnik teme Začetnik teme bandit
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

bandit

Slavan
Učlanjen(a)
20.11.2004
Poena
319
Zeleo bih da uzmeme wireless molim vas vase preporuke izmedju Sbb-a ili Beogrida . Imam adsl eunet ali nisam zadovoljan, kada sve funkcionise na relaciji Telekom - Eunet radi OK . Kako jos uvek nemogu da se usaglase i ja moram da gadjam vreme kada sve funkcionise resio sam da probam nesto drugo .

Pa adsl je bolje resenja kad ga vec imas instaliranog...

Sbb wireless radi ok, medjutim tehnicka podrska je uzas prakticno je ni nema. Recimo, crko je AP na karaburmi pre dve nedelje i nisu ga promenili jos uvek...

Pogledaj sbb forum

http://forum.sbb.co.yu

Ma adsl kada radi stvarno radi ok ali cesto nesto zezaju sto me strasno nervira . Sve je radilo strava dobro dok nisu cackali nesto na centrali i menjali neka podesavanja . Od tada truba neki put super a neki gori nego obican modem i zato hocu da probam nesto drugo pa se dvoumim izmedju ova dva .

sbb je svakako manje para i MNOGO cje te manje para izacji uvodjenje 😉

Imas ti vise opcija od toga. Zadrzi ADSL, a probaj da se prebacis na Neobee ili Verat, za pocetak. Sigurno ce biti bolje.
P.S. Ja placam 1250din za 64k na wireless-u, pa ti vidi.

Stvarno nemam iskustva sa provajderima jer sam imao samo dial up . Sto se tice Sbb paket od 128 flat je 1500 din a imaju i lokal . Beogrid 128 flat valjda 1000+ 450 takozvani lokal . Sto se tice uvodjenja Sbb 2500 din ako hvata signal bez razvlacenja kablova itd a sa montazom antene i drugih dodataka 7000din . Beogrid 7500 din imaju ga na ulazu do mene a cena je i dalje ista ,bez obzira sto je sve vec postavljeno, licno mislim da je malo skupo za Beogrid koliko bi me kostao tek da nema nikoga u blizini .. Da se prebacujem na neki drugi adsl neznam dali vredi ponovo dok provere uslove za postavljanje i takodje mislim da svi oni imaju probleme na relaciji telekom -provajder .Sto smatram da je i to jedan od uslova za dobar adsl a oni ga definitivno nemaju .Jer stvarno ide na zivce kad ti jedan dan radi savrseno a pet truba .

uopste ne razmisljaj o wirelessu, ako imas adsl ili cable mogucnost, puno manje posla *******cije i slicnih sr..., antene ap-ovi i ostale pm..
Ja sam korisnik wirelessa tako da znam sta pricam!
Poz

vec deset dana imam adsl i nema nikakvih problema nikad nije ppukla veza. Da nije to zbog eunetove agregacije????? mozda je u tome problem.... za paket 256/64 bi trebao da imas oko 27kbps down-a, za 512 x2 i za 768 x3.

Ma imao sam DL 24-25 kbps i radio je strava dobro medjutim cackali su nesto na centrali i svi su imali los net sigurno jedno dve nedelje . Sada je kazu sve u redu ali neverujem u to prica podrske je standardna znate vise korisnika u i sto vreme itd . Od cacakanje centrale na bezaniji neradi kako treba valjda neko iz euneta koristi benchmark pa ce videti sta sam napisao . Moguce je da su promenili agregaciju pa cute Srbija je ovo .

@bandit
Po recima onih koji su uzeli, Neobee je veoma dobar a uz to i najjeftiniji za ADSL. Poslusaj me/nas i ne odustaj od ADSL-a, sta bih ja dao za njega, makar i stucao. Probaj da opises svoj problem, mozda neko moze i ovde da ti pomogne, ali definitivno su nesto *****ali na tvojoj centrali, nemoguce da je agregacija.
Eunet treba izbegavati, bolje da ne znas agregaciju... bar se nadas da ce lepo raditi 😛 !

slazem se sa djalf-om bolje je da neznas agregaciju cim oni u ugovoru pominju10:1, 20:1 ili 30:1 znas o cemu se radi kod drugih nema makar te agregacije, bar se ne spominje u ugovoru, ma internet u Srbiji je CHUDO!!!!! Meni stvarno radi ok, jos ako pocnu da zezaju sa ubacivanjem adsl2 i adsl+ opreme bice ludo chudo!!!!

Pazi ovako desava se da stranice se teze ucitavaju , kada krene download ide od 1.1 pa do 24 otprilike cesto prestaje na trenutke da skida . Bolje radi pre podne predpostavljam sto nema ljudi na netu ali to nije onaj rad kada sam ga uzeo i dok nisu cackali centralu . Dok je bio na PPPoa VCMUX radio je puno bolje . Oko podneva krece zezanje . Zvao sam veceras podrsku ali dzabe i oni su videli da je sporo a jedino mogu da prenesu telekomu da proveri i sve tako u nedogled . Trenutno je stanje malo bolje ako ima neko sa centrale Bezanija neka javi kako je stanje kod njega . Probacu i wireless pa kako bude uvek mogu da uzmem adsl . Aaa radio je tako lepo download 26-28 stranice se ucitavale bez problema a sada bic da ga potera :whip: da radi kako treba .

bandit je napisao(la):
Pazi ovako desava se da stranice se teze ucitavaju , kada krene download ide od 1.1 pa do 24 otprilike cesto prestaje na trenutke da skida . Bolje radi pre podne predpostavljam sto nema ljudi na netu ali to nije onaj rad kada sam ga uzeo i dok nisu cackali centralu . Dok je bio na PPPoa VCMUX radio je puno bolje . Oko podneva krece zezanje . Zvao sam veceras podrsku ali dzabe i oni su videli da je sporo a jedino mogu da prenesu telekomu da proveri i sve tako u nedogled . Trenutno je stanje malo bolje ako ima neko sa centrale Bezanija neka javi kako je stanje kod njega . Probacu i wireless pa kako bude uvek mogu da uzmem adsl . Aaa radio je tako lepo download 26-28 stranice se ucitavale bez problema a sada bic da ga potera :whip: da radi kako treba .

pa pre podne manje ljudi ima to je tacno, meni prepodne ide oko 32, a uvece oko 28. W-net probaj ali pazi da imas opticku vidljivost, jer nam dolaze ptice( ovo je mala sala). w-net je dobro resenje, ali zavisi sve od kvaliteta njihove tehnicke podrske. Pogledaj dobro na forumu ima dosta korisnih info-a o w-netu. Znas valjda sta je w-net????

Hvala vam na pomoci javicu vam sta sam uradio .

Bili iz sbb za bezicni i velika 0 od signala nista . Beogrid signal na sve strane da neko nije mozda upoznat u slucaju da imam svoju opremu dali spustaju cenu prikljucka u beogridu .

Beogrid zaobidji obavezno.....ja bih na tvom mestu ostao na adslu i eventualno promenio provajdera...

Zavrseno uzeo sam kod beogrida i radi vrlo dobro . Mreza puna cena malo skuplja od adsl euneta prezadovoljan sam za sada . Videcemo kako ce biti i dalje . Hvala vam na predlozima.

Ivan® je napisao(la):
Beogrid zaobidji obavezno.....ja bih na tvom mestu ostao na adslu i eventualno promenio provajdera...

zasto da zaobidje? ja sam kod njih i meni je ovo 10X bolje od adsl-a

Floyd je napisao(la):
zasto da zaobidje? ja sam kod njih i meni je ovo 10X bolje od adsl-a

ok, to si ti, ja sam mu rekao sta ja mislim, a vrlo dobro znam sta i kako rade...

Kda vam kazem za sada radi super net mi sluzi uglavnom da posetim forum i skinem najnovije drajvere . Sto se tice mreze sasvim ok kad nema guzve super kad ima malo slabiji protok ali nista strasno . U mrezi ide 113 kb/s kada je guzva varira ali mi nije isla ispod 60-70 kb.s mozda to neko zna i bolje od mene jer sam skoro poceo da koristim njihove usluge . Mnogo filmova ,muzike, programa i ostalih zezalica tako da net se koristi vecinom za surf i skidanje nekih programcica i drajvera . Sto se tice downloada na netu zavisi od sajta od oko 10kb/s pa do 40-50 ali sve zavisi sa softpedie sam skinuo neki programcic sa 100 i kusur kb nisam mogao da verujem . Imao sam adsl kod euneta radio je ok dok nisu radili nesto na centrali od tada kad radi rad ali vise zeza nego sto radi barem meni na centrali na B.kosi. Mada je nebitno ko ima kakva iskustva sa provajderima svako nadje sebe i sta mu odgovara . :banana:

Nazad
Vrh Dno