Šta je novo?

SBB i "Network cable unplugged"

Rolle

Čuven
Učlanjen(a)
17.11.2004
Poena
620
Jako cesto,u ovom trenutku na svakih 5 sekundi(joj sto iritira) iskoci mi obavestenje "Network cable unplugged" i totalno mi se ugasi net.Onda tako stoji 5-10 sekundi pa se ponovo vrati pa sve ispocetka.E sad mene zanima da li je do moje mrezne kartice ili do SBB-a i njegove opreme(modema i dr.)?Imam mrezna karticu Realtek RTL8139 i ona je integrisana na ploci.Ljudi pomagajte jer ovo stvarnooo nervira.

Da li je do SBB-a ili do tebe mozes da proveris:

kucaj u tvoj web browser ovu adresu, u pitanju je IP tvog modema:

http://192.168.100.1

izacice ti na ekranu status tvog modema, idi na drugi meni i citaj podatke,

Receive Power Level (treba da bude izmedju -12 i +12 dBmV, a najbolji je izmedju -8 i +8 dBmV)
Transmit Power Level (treba da bude do 55 dBmV)
Signal to Noise Ratio treba da bude veci od 33 dB)

u vezi samog modema:

Hardware Version treba da bude 2.1
Software Version treba da bude v2.0.2r1256-060303

znaci, dovoljno da ti jedan od ovih stavki ne valja pa da imas probleme, sve stavke moraju da budu u granici.

Ako ti je sve ovo u redu, onda proveri drajvere za mreznu, reinstaliraj ih, skini najnovije sa sajta proizvodjaca.

Meni je sada Receive Power Level -14.8 dBmV, a net mi radi sasvim normalno.

@Rolle:
Pa lepo ga nabodi na USB i uziavj ,)

Poslednja izmena:
neki spliter ti je made in buvljak, zovi ih da ti zamene
Hm... samo kad bih mogao da im objasnim zasto se bunim i sta nije u redu... Mogu da zamislim koliko oni u korisnickom servisu znaju o tome :mad:

Ovog trenutka je: Receive Power Level -16.6 dBmV, ali net je skroz ok.

Poslednja izmena:
Evo danas mi je tek oko 19 h proradio internet dovoljno da moze kako tako da se koristi.Naime signal se zadrzava duze kad je modem prikacen na USB(bar trenutno),ali cak i tako signal opada dok se ne izgubi pa se odmah zatim vrati u punom protoku pa tako u krug.
Inace zvao sam danas SBB,i ljudi me napljuvase kako to nije njihova krivica,da to nevalja moja kartica i da bi trebalo da ga prebacim na USB,sto sam ja i uradio kad ono ista stvar.:wall: :crash: :wall: :crash:
Probao sam i sa drugim kablom koji je proveren i nista se nije promenilo.Veceras stize laptop,pa ako i na njemu ne bude radilo kao treba sutra odmah zovem SBB da im spomenem rodbinu.

Poslednja izmena:
E da upravo sam posetio http://192.168.100.1/ i evo sta kaze:
Receive Power Level -11.7 dBmV
Transmit Power Level 61.2 dBmV

Signal to Noise Ratio mi nije izbacio u tabeli a ostalo bi trebalo da bude uredu.

za signal to noise ratio klikni na drugi meni
transmit power level treba da ti smanje, pitanje zasto su ga pojacali, verovatno ti je signal to noise ratio veoma nizak

Skini novi driver za Realtek RTL8139!!!
I ponovo probajmirise mi da nije dobar DRIV3R

I meni se ovo isto pocelo desavati jako cesto, a imam istu mreznu karticu. Meni je hardware version 2.0, e sad ako bi neko objasnio sto bi trebalo da je 2.1?

Nazad
Vrh Dno