Šta je novo?

sbb i kablovski modem

Don54

Čuven
Učlanjen(a)
09.01.2004
Poena
619
1. pitanje:
Imam konekciju 1024/128 preko SBB. Brzina prenosa filmova je i do 120kb/s. Da li je to dobro, loše ili odlično.

2. pitanje:

Imam vezu sa SBB preko kablovskog modema WEBSTAR 2000. Povezan je sa usb kablom brzina prenosa 10 Mb/s i mrežnim kablom 100 Mb/s. Medjutim veza ide samo preko usb kabla. Interesuje me da li mogu da isključim usb kabal i da veza bude preko mrežnog kabla, naravno sa nekim dodatnim podešavanjima, zbog veće brzine.

1) Teoretski maksimum tvoje konekcije je 128 KB/s, ali napominjem TEORETSKI. Svaka veza ima svojih gubitaka pa tako i ova. 120 KB/s je odlicna brzina.

2) Stavi na LAN, al razliku u brzini neces osetiti. Zasto na LAN? Bilo je dosta rasprave ovde na forumu, uradi search i nacices temu... Ako te ne mrzi da citas.

Poslednja izmena:
Evo i ja da dopisem.

1) Vrlo dobro, ja sam primetio da mi ide do 127 (u lokalu, tj u sbb mrezi), a van do ~123.
2) Iskljuci USB :)

Poslednja izmena:
Hvala na brzim odgovorima. Pošto je to to, neću ništa onda da menjam da nezeznem stvar. Inače koristim BIT Comet 1.09, to sam zaboravio da kažem.

Torrent klijent ne utiče na brzinu skidanja, ali ja ću ti sve jedno preporučiti µTorrent (mikro torrent - http://www.utorrent.com). Zauzima svega 250KB, a radi sve što i ovi "veliki" ako ne i bolje.

Vrh Dno