Šta je novo?

SBB - Generalna diskusija (nije tema o EON-u)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Spisak frekvencija koje se koriste za TV:
Freq Symbol Rate Qam
538000 6956 QAM256
546000 6956 QAM256
562000 6956 QAM256
570000 6956 QAM256
578000 6956 QAM256
586000 6956 QAM256
594000 6956 QAM256
602000 6956 QAM256
610000 6956 QAM256
618000 6956 QAM256
626000 6956 QAM256
634000 6956 QAM256
642000 6956 QAM256
650000 6956 QAM256
658000 6956 QAM256
666000 6956 QAM64
674000 6956 QAM64
682000 6956 QAM256
690000 6956 QAM256
Network ID: 511

Rezultati nekad u proslosti dobijeni blind scen-om.
Na prve dve koliko se secam (nisam vec duze vreme korisnik) ne idu zvanicni kanali.
Ko ima mogucnost (ako tv pruza) dovoljno je skenirati frekvenciju 610000 sa mreznim id-jem i dobice raspored kakav SBB slaze u svojim uredjajima.

Dajem max 6m šansu Nova Max kanalu da će ostati free, skupo izađe na kraju sve to, maltene je kanal kao hbo 1, vrlo sličnu logiku imaju kad šta puštaju, a treba poplaćati sva ta autorska prava, ima skupih filmova iako nisu baš najnoviji. Biće taj kanal deo premiuma vrlo skoro.

Svi ti filmovi idu vec na zexovim kanalima. Iznenadio sam se kad sam video prilikom saltanja kanala sta sve ide. Cak i novoje serije tipa ,,sluskinja prica,,

Ima li neko da moze da proveri d3 mini ima li b92, prvu, happy i generalno jos neke kanale koji postoje regularno u SBB ponudi? Zali mi se majka kako joj samo nestaju kanali na uredjaju, otisao proverio, stvarno fali gomila kanala. Ne pomaze ni izvlacenje iz struje i ponovno paljenje. Hvala

Ima li neko da moze da proveri d3 mini ima li b92, prvu, happy i generalno jos neke kanale koji postoje regularno u SBB ponudi? Zali mi se majka kako joj samo nestaju kanali na uredjaju, otisao proverio, stvarno fali gomila kanala. Ne pomaze ni izvlacenje iz struje i ponovno paljenje. Hvala
Vrati na "fabričko podešavanje" i sve će se vratiti.

• Like
Reagovanja: kVu
Da li se nekome desava da dolazi do prekida interneta i restartovanja modema. 3 godine sam na sbb i to se desavalo sa starim modemom, na kraju su zamenili modem i bilo je u redu godinu dana i sad ponovo poceo da se restartuje modem po nekoliko puta dnevno. Kada ga iskljucim iz struje i ponovo upalim radi sve ok par dana pa opet restartovanje. Par puta mi se desavalo da zovem podrsku i dok pricam sa tehnicarem dodje do prekida veze jer se restarovao modem.
Svako jutro oko 7 bar kod mene u naselju Stepa Steponovic, i to ne bi ni primetio da tad ponekad ne igram Sony pa mi on prijavljuje da dolazi do prekida. I to se desava zadnjih nedelju dve pre toga se nije desavalo.

da sbb pound cable net only pa I full price msm da bi im to bio pun pagodak. jedina prednost mts-a i yettela je jer nude i mob usluge i zbog toga se dosta ljudi opredeljuje da objedini sve to. al sbb imajuci u vidu da su kao pioniri kablovskog neta manje ograniceni od ostalih trebalo bi da se iscimaju i objedine streaming servise u njihovu ponudu (kao sto su uradili sa tidal) ako uz net nude iole povoljnije disney / hbo / hulu / netflix kao dodatke + se ubace kao mob operater mogu se probiti na top poziciju kao nekad. sad sbb pogadja sudbina kao netflix jer su krenuli po starom a novi konkurenti iskacu sa kompletnijim ponudama. msm meni je nerealno da toliko energije i novca svi provajderi trose na banalna prepucavanja i trosenje novca na premijer ligu umesto da smisle nacin da uz NET+MOB ponude streaming servise / sport paket / tv shows pakete i da svako moze da personalizuje i usluge koje ce dobiti a samim tim i da sebi kreira iznos mesecnog racuna. ali znajuci nase oni bi uz minimalan trud da nam oderu kozu sa ledja... pri tom prodje kovid nije toliko ljudi zarobljeno u 4 zida kao pre. doduse sbb je jos i manji problem u mojim ocima koliko bode oci sta mts radi i kako rasipa novac da bi bio "bolji" u trci oko pruzanja budalastina korisnicima... realno koji procenat nas gleda prvu, b92 i pomno prati premijer ligu... msm ko ima vremena zapravo da se toliko cima. bolje i 90% korisnika samo sa hipotetickim onlyNET paketom od 30% sa TVom+netom i useless fiksnim... kad tad ce ovaj sistem usluga kod provajdera da ode u zaborav a svesve se sve na net+mob i personalizovani servisi

Danas mi je, na Samsung i Huawei mobilnim telefonima, kada sam se spojio na wireless SBBovog rutera, izbacio poruku da je povezan na WiFi ali nema interneta. Samsungov telefon dodatno upozorava da "Privatni DNS ne funkcionise". U oba telefona mi je podesen "dns.adguard.com". Da li je ovo do SBB ili nesto adguard ne radi kako treba?

Meni na mts internetu nije radilo, takodje adguard DNS, kada sam stavio Auto DNS proradilo sve.

Do adguard-a je. Meni pravi problem sa mobilnim podacima ( MTS ).

^који днс користити (препорука) када се деси овако нешто?

^знам за цф. Мислио сам на неки приватнији. Ако постоји.

Ja sam privremeno prebacio ruter na googlove dns. Čim ad guard izađe iz problema, vratiću se na njega. Neviđeno dobro ubija reklame. Iako jeste malo sporiji.

^не уочавам успореност са адгуард битније оно што пружа.
Да ли је паметно комбиновати нпр гугле днс на рутеру и привате днс адгуард на телефону?
Да ли се убија тиме ефекат?

sta stavis na uredjaju ima prioritet od onoga sto ruter daje.
sta stavis na ruteru koriste svi uredjaji ako nije na njima nesto drugo stavljeno

nije tema o VPN-ovima. postoji barem jedna odgovarajuća, recimo u "on-line servisima"

Da li jos neko u zadnje vreme na EONu ima problem da pukne video klub u sred gledanja filma ? "Video Klub nije dostupan" ili tako nešto ? dešava se i nakon restarta Rutera i Box uređaja.. nisam ovo primećivao ranije..

Da, desilo mi se to tokom gledanja filma pre par dana. Morao sam da izađem iz EONa i ponovo uđem. Sva sreća evidentirao je vreme i samo sam nastavio da gledam.

Trazio sam da mi zamene modem, posto trenutno imam EPC3928S gde mi je wifi na 40mbps, potreban mi je 5ghz mreza. Sta da ocekujem? Da li cu sa novim modemom dobiti bar priblizno punu brzinu na 5ghz, i da li ce imati stabilnost?

A rece mi ovaj preko facebook-a da ne moze da pise zahtev, da ce mi zameniti koji imaju

Зови подршку и тражи. Инсистирај. Могу све.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno