Šta je novo?

SBB - Generalna diskusija (nije tema o EON-u)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ali decenijama 😁
Imam i sbb i supernovu, jeste eon nesto bolji ali nista toliko dramaticno.
Да мораш да бираш, коју би оставио, а коју искључио?

Нокиа рутер који сам добио код СББа шаље сигнал тамо где је Суперновин једва добацивао, тако да ми је стан сад одлично покривен сигналом.
 
Nisu ni meni. Na mojSBB stoji nova brzina 400/40, ja jos uvek na 300/30. NS, EON premium Duo.
 
Odlučim ja da uvedem kevi SBB. Samo TV, ostale usluge joj nisu potrebne, jer 9. decenija. Sve dogovorimo brzo, ja ih pohvalim za brzinu. Jedino malo problem meni zbog posla da ugradnja bude uveče, ali nađosmo neki kompromis da to bude 17h i ja izađem s posla malo ranije. Dan ugradnje, naravno veseli monteri zvali već u 14h da hoće da dođu.


Sve bi to bilo ok da nisu pokušali da podmetnu ugovor sa nekim skupljim paketom sa sve fiksnim, umesto obične televizije. Monteri ne mogu da menjaju ugovor, rekli mi da se ponovo prijavim za uslugu i sve ispočetka. I tako se mi raziđemo na obostrano nezadovoljstvo.

Očekivao sam da će se neko javiti da se izvini zbog "propusta" ili da pita u čemu je problem, u slučaju da se ovo bezobrazno interno evidentira kao da je korisnik odustao. Prošlo je već 3 dana, niko se ne javlja.

Naučio sam da više nikada u razgovoru bespotrebno ne spominjem da je nešto za stariju osobu, jer to očigledno odmah aktivira režim predatora, da ne upotrebim neku težu reč.
 
@lega99, jos nisu pustili.?
..mnogo si ih kritikovao pa te sad malo zeke..;)
Bas sam ih branio ;) Kad sam reklamirao EON box dosli odmah , zamenili mi i plus lik imao sav pribor pa mi zamenio utikace na jednom lan kablu. Mozda se predomislisli jer sam reklamirao popust koji 'pametnica u poslovnici Merkator pogresno popunila a imala sve papire i plus prethodni papir i gde treba da lupi kvacice. Ona lupi kvacicu samo na penzoz i nista vise,ja nisam ni proveravo, racunam sve joj je servirano na tacni samo treba da pogleda dokumenta,l.j. i taj prethodni obrazac gde pise i ukojem periodu treba da odnovim popust. Pazi cak nisam ni tazio neki popust od 500 dinci koji mi sami ponuduli prosle godine kad sam produzavo ugovor, nazvali kazu oces 500 din popust, ja kazem ocu, stize aneks ugobora na kucu, potpisao i sve ok. Za telefon i dva broja lk me vec zna i zna koji patch treba da uradi, mislim da cu da ukinem drugi broj, ima mobilni svoj zdravstveni alarm. Mozda ih naljutilo to sto sam reklamio da im se 'pametnica' zeznula kod popunjavanja obrasca. Hebiga nista ekstra ne koristim, racun uvek skoro isti pa kontaju sta ce to njemu a plus natovan sam pregledao sam IP se razlikuju tako da od torrenta mrka kapa za sidovanje, sad sam se setio trazio sam sputnik i RT da ne blokiraju najverovatnije je to pa moram preko tor exit nodova da majmunisem ili preko nekih proxy servera. Sad u ulazu ima opticara vise komada, Orionci dosadjuju svake nedelje, sto na vrata sto na tel.;)
 
Pozdrav drustvo
Par dana nisam imao sliku na sportskim kanalima, sport klub, eurosport kao i na nekim nasim kanalima dok je na svim ostalim kanalima radilio sve normalno. E sad danas su dolazili i promenili kabal i eon box i ti kanali su svi proradili, fora je sto sad dok gledam basket na sk vidi se da slika ne ide tecno tj kao da secka po malo, dok na ostalim kanalima radi sve dobro (ovo seckanke je na svim sk kanalima). Da li zna neko resenje za ovo da ih ne cimam opet
 
@Nikola_995
Ja sam imao slicnih problema da mi nestaje slika na nekim kanalima ili zablokira prevod. Promenili su mi eon box sad je ok ali ostalo je da na nekom od tih kanala zablokira prevod ali mislim da je to do te emisije i uparivanja prevoda jer npr. vec sledeca emisija na tom kanalu prevod ok
 
Pozdrav, imam nedoumicu za izbor internet provajdera pošto mi ugovor sa supernovom ističe u septembru da li ostaviti exe net optiku ili uzeti Yettel Hipernet ili sbb optiku? Brzina od oko 300/100 mi je sasvim zadovoljavajuća za moje potrebe. Televizija mi ostaje sbb van mreže.
Molim dobronamerne savete.
Hvala 🙂
 
Додуше преко вифи, али су убрзали.
F3E3C68D-B26F-4CEF-8A11-3B325AED450E.png
 
Izašlo je obaveštenje na sajtu da se brzine zvanično povećavaju od 01.06. međutim, ne piše koliko u kom paketu.
Imam eon full na optici (giga grad) pa me zanima kolilo će biti povrćana brzina sa 250/25?
 
Da li je povecane za eon premijum giga grad ide na 600/60 ili ce dati promo kako neko napisa 1000/100 ??
 
@alexa021
@KOVACUE

Ulogujte se na moj sbb svoj nalog i tu bi vec trebalo da pise kolka ce vam biti uvecana brzina (kod mene pise iako nije jos povecana brzina), idite na stavku internet.
 
Ja sam na Eon Premium, ali nisam dobio nikakav promo, već su mi povećali na 600/60. (Novi Sad)
 
Novi Beograd, EON Full DUO optika, nema i dalje ništa, stoji 150/15. Idu po nekim fazama, izvesno je da od 1.6. povećavaju brzine.
 
Ne znam da li ja ne racunam dobro, ali deluje mi da su ponude paketa na sajtu potpuno besmislene. Eon Full Duo ispada skuplji nego Eon Full Trio (u proseku na 24 meseca).
 
Ne znam da li ja ne racunam dobro, ali deluje mi da su ponude paketa na sajtu potpuno besmislene. Eon Full Duo ispada skuplji nego Eon Full Trio (u proseku na 24 meseca).
Dobro računaš. To je uvaljivanje fiksnog telefona kao usluge, pa se zbog većeg broja meseci popusta to na početku više isplati, uz daleko brži net. Konkurencija te uslovljava da fiksni moraš da imaš da bi uopšte bio korisnik, a ovi te logički uteruju: "ako nećeš fiksni, platićeš svoju slobodu". Međutim, nakon 24 meseca, veliko je pitanje da li bi se isplatilo. Mada, i kad se pregovara o produženju obaveze trio korisnici imaju bolju pregovaračku poziciju.
 
Jel neko zna sto na EON app na mobilnom Sbbovi kanali ne rade sa mts prepaid karticom a sa postpaid rade, isti je apn setovan? Isto se ponasa i na windows
 
Slicajno startujem win 10, redno da uradim update, pre toga pustim ookla speed test iz win 10 ono pokazuje 250/50, odem u Arch i Manjaro tamo pokazuje 600/50.
U cemu je kvaka ko sad ne pokazuje ok
 
Meni je u Zemunu EON premium duo kabl povećan sa 300/30 na 400/40 pre neki dan.
 
Pitao sam ih da se zamenimo, da za drugu smart tv aplikaciju koju bi koristio vratim 2 eon boxa koja ne koristim i kazu ne moze, moze samo 1 smart tv.

Problem je sto zuji trafo na jednom eon boxu, i onda ga iskljucim iz struje i kad se posle 3-5 meseci setim da bi pogledao nesto na tv, naravno da pise pretplatite se... A drugi box se uslogira kad ode u standby, njega sam u startu otpisao.
 
Mislim da je ovo povecanje brzina samo alibi za neko skorije povecanje cena. Jednostavno, ne vidim razlog zasto bi vecim brzinama dodatno opterecivali svoju infrastukturu ako ne moraju.
 
Jel se desilo nekome da SBB pošalje nekakve račune nekoliko meseci posle raskida ugovora? Tamo oko nove godine sam vratio opremu i platio poslednji račun i sad mi stižu neka tri računa za ove mesece. Kad se ulogijem mojsbb nalog, tu piše 0din.

Ne znam da li da odmah idem lepo kod advokata i krenem tužbu čim krenu sa naplatama. Imam papir da sam opremu razduzio i ne znam šta mi naplaćuju
 
Ne razumem zasto bi isao odmah kod advokata a ne pozvao SBB pa pitao o cemu se radi?
 
Možda neko ima iskustvo da su nerazumni pa da ne gubim vreme. Po meni je nenormalno da ćute 5 meseci, nikakvi računi i sad odjednom zaračunaju svaki mesec po 1400 din održavanje. A ja niti sam imao uslugu ni račune ni obaveštenje.
 
Od volje ti, uvek imas opciju da se tuzite i natezete. Ovako cuvas sebi zivce,ako je moguce.
 
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno