Šta je novo?

SBB - Generalna diskusija (nije tema o EON-u)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ne mogu da verujem da ne menjate Ubee koji cvrči i pušta zvukove, tj. da SBB neće da po reklamaciji tog problema zameni ruter.
Jer to sigurno mora da je do modela nešto, imam prililčno dobar sluh i nikada nisam čuo da Ubee bilo kakve zvukove pušta, u bilo kom scenariju ikada, mislim da bih izludeo da im to reklamiram a da njih zabole.
 
Verujem da ima, i razumem razloge da se izbegne "posao sa njima".
Vraćam im moj Ubee uskoro (koji ne crvči) , ne znam da li je moguća zamena ali vrlo rado bih ga ustupio nekome ko ima problem, za taj koji cvrči.
Mislim da to nije moguće zbog MAC adrese mada nemam pojma, ako neko ima problem i misli da bi zamena mogla da se uradi, i iz Beograda je, neka me slobodne cimne na PP
 
@sammy

Ima mnogo gorih situacija (vidi citat ispod) od "cvrči mi Ubee". A ja ne volim da imam posla sa njima, i ovako imam "reputaciju".
Tek danas su me zvali monteri. U sredu prijavio kvar, evo danas je utorak.
6 dana !!!??!!!??
Juče sam od sebe proradio tačnije kad ih je pozvala moja žena i raspalila svom mogućom artiljerijom.
Sreća u nesreći je što nisam vratio Vip kućni net pa sam sa time premostio inače bi bilo veselo
 
Ne mogu da izmenim onaj moj prethodni post, ne može zamena, glup sam, pogledao sam raskid ugovora i očekuju Ubee sa serijskim brojem tim i tim, MAC adresa je nebitna u tim okolnostima.
 
Како мислиш не може? Па у бази СББ-а ће стајати да си заменио уређај и његов СБ и МАК адреса.
 
Možda me nisi razumeo, mislio sam na to da ne može zamena uredjaja izmedju dva korisnika i da onda prilikom razduživanja vratim uredjaj koji nisam zadužio.
Mislim može, teoretski, ali provaliće najverovatnije, jer nije neki problem uporediti SN sa ugovora i etikete na ruteru.
 
@salacue Ma mislio je da svoj ispravan Ubee da nekome a da SBB-u vrati neki drugi primerak. Ne može jer se modemi identifikuju po MAC adresi na deljenoj pristupnoj okosnici a osim toga kad vraćaš modem dužan si da vratiš onaj koji ti je dat.
 
Tek sad vidim da se daje Vimbldon na SK 4K.
 
Ja gledam na rts. Hvala za info.
 
Zasto je meni puno bolja slika na sport klubu nego na rts-u, u pitanju je pomenuti tenis.
 
@comid Zato što ne znaš šta je bolja slika? :D Ako pričamo o prenosima sa centralnog terena (samo tamo je dostupan 4K stream) "slika" tj boje na RTS-u su bolje nego na ne-4K SK kanalima jer SportKlub "legende" očigledno 4K stream konvertuju u 1080i a ne urade tone mapping.

Kako treba da izgleda:

wimbledon_dobar.jpg


Kako emituju:
wimbledon_los.jpg
 
A prva slika je sa kog kanala?

Ne vidim logo, pa pitam...
 
Ja iz nekog razloga nemam SK 4K a imao sam ga. EON Full paket. Da li neko može da proveri da li ga ima u tom paketu?
 
Poslednja izmena:
@Čika_Kure Tako izgleda i na RTS :p Ne brini :D Tj sledeći put kad bude isti prenos sa cetralnog terena na SK 1 HD, SK 2 HD ... i na RTS šaltaj tamo-vamo između ta 2 kanala i lako ćeš uočiti razliku u koloritu i skontati da je SK verzija bledunjava i mutna.
 
Na mom tv-u, sony bravia, star 10 godina, je bolja slika i zvuk na sk, koristim total.
 
Zato sto je rts sa malim birtrateom na totalu. Kakva ti je nova s kad ide fudbal? Jos gora?
 
Iskreno, losa, Ali nije mutna kao sto je na drugoj slici. sto je postavio

shamanNS

svi hd kanali su losi, sem sk.
 
Poslednja izmena:
@comid Zato što ne znaš šta je bolja slika? :D Ako pričamo o prenosima sa centralnog terena (samo tamo je dostupan 4K stream) "slika" tj boje na RTS-u su bolje nego na ne-4K SK kanalima jer SportKlub "legende" očigledno 4K stream konvertuju u 1080i a ne urade tone mapping.

Kako treba da izgleda:

Pogledajte prilog 311147


Kako emituju:
Pogledajte prilog 311148
U pravu si, slika sa centralnog terena je uvek nekako tamnija i u odnosu na prenose na drugim SK kanalima i u odnosu na prenose sa RTS-a. Bukvalno kao kada se sprema kiša ili pada mrak.
 
Још један врхунац је канал Viasat Nature као од данас у хд само на еон платформи. Пустиш уживо (двб-ц) и слика је сд, премоташ на претходно или мин макар и слика је хд.
Условно слика је хд, слабија је од Viasat History нпр.
 
И тако моје муке са СББ интернетом и даље трају, већ 8. дан. На крају ми је замењен модем са новим и ни тај нови не ради, заиста фрустрирајуће. Све у свему рекоше ми да су подесили адекватне параметре на модему (кроз свој систем) и следеће инструкције: "Ukoliko su smetnje i dalje prisutne zamolićemo Vas da nam u povratnom mail-u precizirate da li se smetnje javljaju putem Wifi konekcije ili putem LAN kabla u direktnoj konekciji modema i računara. Ukoliko su smetnje putem WIFI konekcije zamolićemo Vas da nam u povratnom mail-u dostavite print screen izmerene brzine putem lan kabla, kao i kontakt telefon kako bi smo isti prosledili nadležnom sektoru u cilju otklanjanja poteškoće u radu usluge."

Е сад пошто ја имам 14" netbook и немам LAN прикључак, немам онда шта да им пошаљем?
 
То су тражили у случају да модем опет ме ради, е сад синоћ је као прорадио и ево данас ми ради интернет. Сачекаћу да видим како ће се понашати данас у току дана, надам се да ми неће требати овај наставак.
 
Imam jedan zanimljiv problem

Naime, imao sam digitalni trio gold ili tako nesto sa D3 Boxom i net 150/15mbita i sve sljakalo dobro, ponudili za istu cenu eon full i ajde kao da predjem, dosao decko samo zamenio kutiju kod tv-a, umesto d3 boxa stavio eon box i ono sve radi, speedtest isto ide sve dobro dok nisam primetio da mi znaci jedino kada NEMAM brzinu jeste download iz pretrazivaca, tada ga nekako ogranici na 2mb/s i to je to, i to samo na mom desktopu, kada priklljucim laptop na isti lan koji je u desktopu download ide i do 27mb/s sa istog sajta i sve isto(ati/nvidia sajtovi), takodje na mom pc-u i steam ide preko 20mb/s i 4k snimci na yt rade i speed test pokazuje 190-240mbps, znaci jedino iz pretrazivaca imam to ogranicenje, ja verujem da je do nekog podesavanja na desktopu, probavao sam da reinstaliram drivera sa maticne pa da skinem sa sajta porizvodjaca a probao sam i da ih sam povuce, nije mi pomoglo, ne znam sta dalje, ako neko ima ideju a da nije reinstal sistema

da sumiramo, sve radi sem downloada iz pretrazivaca(bilo kog) na desktopu, na ostalim uredjajima radi i on lepo...
 
Poslednja izmena:
@max21 Probaj sa drugim browser-om.

Ako koristiš Chrome, možeš da aktiviraš multithreaded downloading, poseti u novom tabu "chrome://flags/#enable-parallel-downloading", i onda klikni Enabled, i zatvori pa otvori Chrome. To bi moglo da pomogne isto.
 
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno