Šta je novo?

SBB - Generalna diskusija (nije tema o EON-u)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Imaju svi opciju, ali uglavnom radi tako što moraš da slikas kod.
E na Tajlandu možeš da ucitas sliku koju već imaš, tako da ne moraš da slikas ekran ako već imaš qr kod u mailu...
 
Bila mi promoterka iz mts i nudi mi posto imam ugovor sa SBB jos par meseci taj broj meseci za dinar +jos 12 meseci za dinar pa onda jos 12 meseci za box3(fiksni,tv,net) optiku 200/80 za 3500 mesecno, ugovor bi bio na 2 godine + broj meseci koji mi je ostao na sbb. Ako nekome treba mogu da vam u pm posaljem broj promoterke pa ako zelite da je pitate, rec je o Beogradu, Vracar, pa pustite pm.
Ova poruka je granicna a ne bih obe teme da pisem pa ako moderatori misli da treba neka je prebaci na mts.
 
Lepo je to u drugim drzavama kad se ima vise od jednog operatera(fenomen zvan konkurencija) pa jos imaju i promoterke koje te vuku za rukav da potpises za njih...i onda se neko cudi sto ce pola srbistana da zivi u jednom gradu/drzavi za jedno 20.godina...sto bi rekao Micko iz Indeksovaca: SAO Beograd(u okviru Albanije).

Inace kad pridave svu konkurenciju pa nek je to i SBB(koji daleko od toga da se lepo ponasa gde ima monopol)sa drzavnim parama to jest od svih nas e onda cete videti nivo usluge i "ponuda" koje cemo svi dobijati.

Uloga drzave je da omoguci ravnopravnu utakmicu za sve a ne da gusi konkurenciju iz ovih ili onih razloga.
 
Kod mene u naselju (Pančevo) već par nedelja rovare na sve strane, danas su stigli do moje zgrade, kaže nadzornik u ponedeljak stiže priključak za mts optiku. Videćemo šta kaže sbb na to, nisam hteo da potpišem novi ugovor pre par meseci, bukvalno nisu hteli ni hbo (koji mi ni ne treba) da daju, ništa.
 
Kao sto sam pisao u drugim temama "cuveni" mts je razvukao optiku u vecem delu Sremske Mitrovice jos 2016.godine ali NECE da je puste jel sto ne bi ubijali lovu i naplacivali iste pare za 10-20 mbit umesto za 100-200? Zasto je to tako? Nema KONKURENCIJE a kad i taj raspali SBB pokusa da radi mrezu UDBA angazuje gradjevinsku firmu iz SM da im zatrpava sahtove i kanale koje su uradili za infrastrukturu. Jos sad kad je ex Kopernikus/Supernova kupljena od mts-a,tek sad nema ni privida neke konkurencije. Znaci treba da idem da podmicujem,pretim ili sta vec kao svojevremeno nekad za us*anu bakarnu paricu i fiksni telefon da bi imao dial-up Internet? Ziveti ovde a ne poludeti je umetnost.
 
Planiram koriscenje SBB-a. Interesuje me kada se ide preko kabla i Cam modula ( a ne koristi se EON smart box ili onaj OTT box) da li se kanali mogu sortirati na daljinskom od tv-a? Znam da moze ali rekoh ajde da pitam za svaki slucaj. Za ott i smart box znam da ima opcija moji omljeni kanali.
 
Može, ali je smor preko daljinskog. Zavisi od TV-a.
Ako imaš Samsung ili Hisense, može i da se izveze na USB flash i sortira na kompu pomoću programa ChanSort.
 
Kod mene je Panasonic plazma ST60 a kod majke takodje plazma Samsung(ne znam iskreno koji je model). Pretpostavljam da moze. Sve ovo pitam jer znam da SBB daje kanale po difoltu pa sam mislio da se napravi bar lista omiljenih kanala.
 
Ako koristiš CAM možeš da sortiraš kanale kako god ti želiš, a na Panasonicu je to odlično rešeno tako da čak ni ne zahteva mnogo vremena. Samsungovo rešenje je mnogo lošije.
 
Plazma je 42" Zao mi je sto nisam a mogao sam da uzmem mislim 50". To je poslednja plazma koja se pravila mislim iz 2013. Da ne spominjem kvalitet slike. Jedino sto moze zbog logoa(pogotovo SK) da bude ponekad IR-a.
A mamin Samsung je PS43F4500
 
Ja imam ST60, koristio sam SBB do pre 6-7 meseci. Radi CAM modul, ali sporo prebacuje kanale. Programe možeš sortirati kako želiš.
CAM modul ti ne omogućava catchup, imaj to u vidu.
 
a na koliko standardno potpisuju ugovor kad dodju ovi iz sbb-a da monitraju opremu. Nisam bio u stanu a devojka potpisa umesto mene u spet prosle godine pa ne znam dal sam u obavezi 2 ili 1 god? I kako da proverim da posaljem sbb-u upit? Ili ima negde u mojSBB podatak?
 
Proveri sa njima, ali ako su ti doneli na gajbu 99,9% su te vezali ugovornom obavezom na 2 godine to im je ja mislim standard.

A ako se dobro secam, mislim da i kad odes na Moj Sbb pa se ulogujes tamo mozes u jednom od menija naci do kad ti je ugovorna obaveza
 
Ja imam ST60, koristio sam SBB do pre 6-7 meseci. Radi CAM modul, ali sporo prebacuje kanale. Programe možeš sortirati kako želiš.
CAM modul ti ne omogućava catchup, imaj to u vidu.
Nisam znao da sporo prebacuju kanale Cam moduli. Koliko je to sporo sekund dva? Uzeo danas osnovni kablovski EON Light tv za mene i majku. Mislio sam da ne uzimam onaj D3 mini da mi se ne gomilaju daljinski upravljaci. Tek treba da me kontaktiraju da dodju majstori. Srecom ostale kanalice od SN gde ce ici jos jedan kabl.
 
Brzina prebacivanja kanala sa cam modulom najviše zavisi od televizora. Meni prebacivanje na LG televizoru traje 2 sekunde dok sa istim cam modulom promena kanala na soniju traje 4-5.
 
Prvi put cu koristiti Cam modul. Nisam znao za ta kasnjenja. Ajd sekund dva ali 4-5.
 
Мени на LG49UM7100PLB траје 5 секунди, Еон смарт ТВ апликација 1 секунда.
 
Videcu ako mi bas na nerve bude islo kasnjenje mosda trazim D3 mini.
 
I meni na Sony TVu presporo menja kanale (CAM modul). Cesto mi se desi da ni ne mogu da otvorim kanal, pa odem na sledeci pa se vratim sacekam bar 5 sekundi i onda se pojavi slika. Zato uvek gledam televiziju preko EONa.
 
Philips kupljen u Gigatronu akcija ako si SBB pretplatnik, D3Cam kartica menjanje kanala sporo do bola
 
Brzina prebacivanja kanala sa cam modulom najviše zavisi od televizora. Meni prebacivanje na LG televizoru traje 2 sekunde dok sa istim cam modulom promena kanala na soniju traje 4-5.
To je i moje iskustvo. Imam LG i Panasonic, imao sam u svakom CAM modul (jedan je bio bez kartice). Menjao sam ih iz jednog u drugi TV. LG je uvek < 2sec, Panasonic ~ 4
Sada na istom tom Panasonicu gledam EON (imam Android box), radi kao munja.
Panasonic mi nikako ne da da ga promenim, iako ga koristim samo kao monitor :)
 
U tom slucaju @kibicer trazicu majstorima da mi ostave D3 Mini. Valjda ce njegov daljinac brze da menja. Cak mislim da u jednom momentu zbog funkcije 7 dana unazad uzmem PDS-3121. Nema sanse da bih trpeo toliko vremena za menjanje kanala.
 
Питање за оне који прате... У петак на РТС-у 22h када је термин за нову епизоду квиза "Стигни ме ако знаш" они су пустили репризу. Вечерас (понедељак) у 21h када је термин за нову епизоду квиза "Потера" они опет пустили репризу. Зна ли неко о чему се ради?
 
Moguce, obicno se to radi kada nema novih epizoda kvizova.
 
Reprize su u pitanju, nije greška, nemaju nasnimanih epizoda, do TV stanice je, nije do operatera problem. :D
 
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno