Šta je novo?

SBB - Generalna diskusija (nije tema o EON-u)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Komentari na google play su takvi kao da su ih po naređenju pisali zaposleni u Sbb.
 
Posto mi uskoro iste ugovor zvali me iz korisnickog servisa i nista, ili da ostanem sve kao do sada, ili da predjem na veci ugovor i prvih 6 meseci placam kao do sad a posle da placam punu cenu ugovora.
Bas slaba ponuda po meni, jedino sam trazio brzi internet a da placam kao do sad i to ne moze.
Mislim sta bi bilo da sam vec na najvecem paketu sta bi onda ponudili :)
 
Ako je nekom bitno ovo je Celics 844G/854G GigaCenter , i radi perfektno na SBB optici. Probajte da tražite ovo, ako nemate, ako ste na SBB optici. Prilično je velik uređaj , ali radi baš dobro i pouzdano za 6 meseci korišćenja.
Misliš Calix? Da, dobro radi, ni ja nemam zamerki.
 
Eon connect mi ne radi. Juce jedno sat vremena pokusavali da je srede, da bi mi uveče javili da je grupna smetnja za više korisnika. Kad se ulogujem pise da ne podrzava ruter.
Ja takođe instalirao ali kada ćerki pauziram internet ona ga i dalje ima 😀 ruter Tecnicolor . Mislim da ce jos proci neko vreme dok to ne proradi 😀
 
Uz današnje mobilne pakete teško da će se deci nešto izvesti sa ovim. Family link je praktičniji, a dok su mali najbolje funkcioniše roditeljsko odlučivanje. Tad ih i treba učiti da budu umereni...
 
E ovo je fantastično. Ja sam bio spremam da ostanem kod njih i za 6 meseci po dinar iako mi je Supernova ponudila 12 meseci po 1 din. Nisu pristali i prešao sam u SN, polako počinjem da se kajem iako imam SN optiku, net je ok ali kablovska i MOVE box su da ne poželiš ni najgorem neprijatelju
Uzmes Eon Van mreze pa za malo vise para imas dve kablovske. Narocito ako imas tih 12meseci za dinar. Jos ako dobijes neki mesec po dinar za Eon na konju si. Podeli ukupan iznos koji ces placati sa 24 i dobices intetesantnu racunicu.
 
Kakva je to SBB optika koju pominjete po temi, nisam video ponudu za to na sajtu. Mislio sam da se sbb slepo drzi koaksijalca
 
Pre nekoliko meseci sam kupio novi TV, skenirao kanale, složio nekim redom i ostavio. Pošto retko gledam TV, tek pre neki dan primetim da nemam National Geographic.

Imam neki osnovni, paket, još od IKOMa.
Na sajtu vidim da je Nat Geo uključen u Start paket. Kako da ga nadjem, a da ne skeniram sve od početka?

TV je Sony, koristimo ga sa SBB karticom.
 
Imam optiku full EON paket. Juce sam probao SBB e-mail koji nisam dugo koristio, to ne radi, ako sam se sa setovanjem i nekako nasetovo IMAP u Thunderbirdu ali to malo radi malo ne radi.
Da li da obrisem to cudo jer je nesigurno do bola plus enkripcija i ostalo oce nece da radi. Pise negde da ima 1Gb/s paket ali nigde cene u ponudi a kao ima za BG. Sad 500Mb/s placam full EON paket oko 5000din ali je umanjeno za odrzavanje tako da je paket oko 3600din
 
@lega99 sbb mail radi ok na TB imas na sajtu podesavanja mozda su menjali nesto od kada nisi koristio, 1Gb je samo moguce uzeti ako imas onaj premium paket.
 
@lega99 sbb mail radi ok na TB imas na sajtu podesavanja mozda su menjali nesto od kada nisi koristio, 1Gb je samo moguce uzeti ako imas onaj premium paket.
Imma paket:

Digitalni Eon Premium Optika​


TB nisam dirao podesavanja kako sam na SBB, taj nalog koristio sam za sluzbenu prepisku sa SBB firmom. Prosle nedelje slucajno krenem da pisem kad ono nece nista da posalje. Danas nadjem setovanje sa pop3 i smtp ali to prvo sto ispise kad rucno namestim je da je to nesigurna konekcija i da li ja to prihvatam, ubosti dobitnu kombinaciju je malo poteze jer cas radi cas ne radi. Nasao sam za IMAP ali toje tek lutrija da se namesti i kad u tu kombinaciju udje openPGP enkripcija i dekripcija maila ili potpis tu je tek belaj, to jednom odradi ok a onda 10x nista. Kao da server malo radi malo ne radi. Inace ostali e-mail nalozi rade ok i sami se podese, ne moram ama prstom da mrdnem sem upisa e-mail adrese i passworda, sve ostalo se samo nasetuje.
 
Mail SBB je jedna od retkih stvari koja im jako nesigurno radi i gde nije bilo apsolutno nikakvih pomaka nekoliko godina. Prestao sam da koristim @sbb.rs sufix za bilo šta ozbiljnije.
 
Mail SBB je jedna od retkih stvari koja im jako nesigurno radi i gde nije bilo apsolutno nikakvih pomaka nekoliko godina. Prestao sam da koristim @sbb.rs sufix za bilo šta ozbiljnije.
Evo sad naprasno radi ok. Pisao ovde ne forumu, zalio se tehnickoj podrsci, salju mi neki polucitljivi pdf i tehnicke uslove za e-mail klijent. Tako kad sam kupio TV, slalisu mi danima uputva koja ne vaze moj TV, trivijalna glupost, D3 kartica se u moj Philips koji sam kupio jer je bila rasprodaja u arazmanu sa SBB ne utacinje nego se TV nasteluje , ugasi , ubaci kartica i sve radi. Na njihovim uputvima za 2 ili 3 marke TV kartica se stavlja odmah. Posle visednevnog natezanja doso covek, ruke u dzepovima dodje i nasteli TV, ja gledam i pitam u cem je caka a covek masa D3Kam karticom, ugasi TV utakne karticu i svi kanali na broju. Ima Calix modem-ruter, kad sam uzeo EON box ispalo je da su maznuli jedan port za EON box jer na 3 i 4 nece da radi, to je ostavljeno za prijasnju varijantu, za net sam morao da kupim switch i to su mi rekli na jedvice jade kada sam po propisu najavio da snimam razgovore, zvao, covek nema pojma samo kuka neznam ti ja optiku, posle zvao chif pa smo se prvo lepo isvadjali pa se prisetio da sam rekao kako mi je savetovao advokat da snima razgovor i onda reka da su maznuli port za EON-box, kad sam pitao pa sto to radite odgovor jr bio moze nam se. Pazi 2 porta zvrje prazna, ne sluze nicemu. Pitam se samo kad bi imao dva eon-boxa je je D3cam spor do bola, gde bi onda ustekao UTP kablove za 2 PC
 
Поздрав људи.
Пошто ми ускоро (за 7 дана) истиче уговор са СББ, пакет је 'дуо премиум голд', да ли неко има неких предлога или искустава шта би било најбоље узети опет на УО?
Питао сам да ли може исти пакет по истој цени ако потпишем нови уговор и рекоше да не може...
Делује ми да је EON Premium Duo логична опција (већа брзина 300/30 од садашњих 250/12, а ТВ могућности исте), али нема никаквих погодности, односно плаћа се пуна цена од 4600 дин месечно наредне две године...
Тренутно имам обичан д3 уређај и за пар дана добијам EPC3208 модем (тражио да ми замене UBEE пошто имам свој рутер) и хоћу то да задржим. Такође, нисам иза cgnat и то бих желео да остане тако.
Хвала унапред и поздрав.
 
sbb je krsh za dugogodisnje korisnike. A eon je dobar samo sa hbo...
 
Поздрав људи.
Пошто ми ускоро (за 7 дана) истиче уговор са СББ, пакет је 'дуо премиум голд', да ли неко има неких предлога или искустава шта би било најбоље узети опет на УО?
Питао сам да ли може исти пакет по истој цени ако потпишем нови уговор и рекоше да не може...
Pre 20 dana sam obnovio ugovor sa SBB-om, imao sam samo trio premijum gold 300/15 (po 4175 din).
Dobio sam 4 meseca po 1 din ( nisu mogli ili hteli da taj popust podelimo na 24 meseca), a posle po 5000din.
Paket je Eon premijum trio.
Pošto nisam hteo Eon box (zadržao D3 V2) morao sam da napišem izjavu da to ja zahtevam.
Sve završio u poslovnici (Terazije Bgd)
 
Pre 20 dana sam obnovio ugovor sa SBB-om, imao sam samo trio premijum gold 300/15 (po 4175 din).
Dobio sam 4 meseca po 1 din ( nisu mogli ili hteli da taj popust podelimo na 24 meseca), a posle po 5000din.
Paket je Eon premijum trio.
Pošto nisam hteo Eon box (zadržao D3 V2) morao sam da napišem izjavu da to ja zahtevam.
Sve završio u poslovnici (Terazije Bgd)
Поздрав. Јел су ти они сами понудили 4 месеца по 1 динар или си морао да питаш за то?
ЕОН премиум није много скупљи од ЕОН премиум дуо, али има телефон који ми не треба и има брзину нета од 500 Mb/s коју ја не могу искористим са ЕРС3208.
Мада кад бих добио исту понуду од 4 месеца по 1 динар, исплатило би се па макар и не користио телефон и максимални download...
 
Nisam i niko me iz SBB nije zvao, već sam u poslovnici pitao kada mi ističe ugovor i u šali pitao ko može da mi ponudi najveći popust?
Pošto mi je već bio istekao ugovor (trio gold premijum) cena bez ugovorne obaveze je bila oko 5800.
Radnica (menadžer za korisnike)bila je jako ljubazna i sama mi je ponudila 4 mes. po1 din. nije morala nikoga da zove, jedino je zvala da pita sa li mogu taj popust da podele na 24 meseca (odbili su to, navodno im je to problem).
Meni je potreban telefon zbog Unifona, da mogu da zovem fiksne brojeve u Srbiji kada sam u inostranstvu
 
To isto je dobio i moj drugar.Rekao je da hoce 4 meseca po jedan dinar da obnovi ugovor ili da podnese zahtev za raskid ugovora.Kaze zena koja radi u sbb-u sacekajte i ode pita sefa poslovnice i kaze moze.Drugar nije hteo da se cima da podnosi zahtev za raskid ugovora pa da se prijavi na drugo ime i kao nov korisnik dobije 6 meseci po dinar.
Hteo je da zadrzi svoje stare uredjaje koji mu rade za sada odlicno.Jer da je isao drugim putem morao bi da vraca stare uredjaje pa da mu donose nove i nije hteo da eksperimentise puno.
On zadovoljan sa 4 meseca po dinar.
Ja sam dobio 6 meseci po dinar.Ugovor bio na caleta i istekao pa sam se ja prijavio na svoje ime i dobio 6 meseci po dinar.
Naravno mora ona procedura da cale vrati uredjaje koji se vode na njegovo ime a ja sam dobio druge na svoje ime.
 
4 месеца за 1 динар је стандардна опција која се може понудити сваком кориснику. Преко тога мора се консултовати неко изнад.
 
Ne nude svima, naravno. Okreni-obrni kako god da se 'dogovorite' mora u proseku da im ode preko 4000 dinara mesečno. Nema nikakvih pogodnosti za nezahtevne korisnike sa light paketima.
 
Nije tacno. Ja sam u duo light pa su mi nudili 12 meseci po sadasnjoj ceni a onda po ~3700.
 
Ja plaćam duo light 3100 dinara. Kakvu pogodnost konkretno dobiješ ako plaćaš 3700 dinara (kad god)? Nižu cenu svakako ne, poenta je da te ponudama navuku na skuplji paket gde ćeš na kraju da im ostavljaš više novca.
Ovo za 4000 dinara sam mislio pre svega na ove gore što su na premium paketima. Logično sa će za full koji je standarno 4000 dinara da ispadne manje.
 
Pa nudili su mi premium eon sa godinu dana cene koju sad imam za duo light. To je pogodnost.
 
To deluje dobro, Premium itekako ima smisla za tih 3450 dinara koliko ćeš imati u proseku, i ispadne kao 6 meseci besplatno za nove korisnike. Jedina "kvaka" je što plaćaš više nego ranije (ali i dobijaš dosta više). Kod mene je situacija da meni, tačnije sestri ne treba ništa bolje od light paketa, pa je svaki veći trošak bacanje para...
 
meni je istekao ugovor u dec 2020 (eon full) i tada su zapinjali kao mutavi da postpisemo nesto...inace kod mene u zgradi je prosla mts optika i nemam pojma da li i to ovi iz sbb znaju/gledaju pri ponudi novog ugovora....kada me je call centar sbb zvao oko nove godine nudili su mi 12 meseci HBO paket sa eon full cenom i 3 meseca po dinar....to im je bila "najbolja" ponuda i ja sam je odbio!!! Od tada me ne zovu, placam mesec za mesec i sada razmisljam koji bi max mogao da izvucem? vidim da su iskustva razlicita od grada do grada i po tome da li je optika prosla ili ne....ja sam se nadao barem 6 meseci/din i HBO pa bih i postpisao.
 
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno