Šta je novo?

SBB - Generalna diskusija (nije tema o EON-u)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
192.168.100.1

Barem kod mene je tako.

Edit: Mada kači se kod mene i na 0.1
 
Poslednja izmena:
Taj opseg 100.64... - 100.127 se ne može videti nigde osim na WAN portu rutera, to nisu javne adrese.
 
Моје питање се није односило на поруку пре моје него на две претходне, одатле и ова забуна.
 
Pa onada ja nisam usao u NATO.

Ako moja adresa pocinje sa 94. I ako je ista i na myip i na ruteru onda koliko sam shvatio to nije nato?
 
NATO :D
 
Na SBB-ovom sajtu paket "HD paket" još uvek stoji u ponudi, naplaćuje se 460 dinara mesečno.
Zar taj paket nije ukinut krajem avgusta?

Možda su ga formalno ostavili u ponudi da bi preveslali korisnike Duo Gold Superseta, koji sad očekuju da im SBB, umesto ukinutog HD paketa, ponudi neki drugi paket umesto njega.
 
Malo informacija o mojim pregovorima

Ovo su aktuelne akcijske pogodnosti i nažalost nemamo mogućnost kreiranja ponuda prema pojedinačnim korisnicima. Nastojimo da akcije obuhvate sve naše korisnike, kako nove tako i stare, omogućavajući postojećim korisnicima da ostvare različite pogodnosti u vidu plaćanja, dodatnih kanala, usluga. Svi naši korisnici su u nekom trenutku ostvarili neku od pogodnosti predviđenih za nove korisnike. Svakako ćemo Vaše sugestije proslediti nadležnom sektoru.

Bla, bla... Mada bih ovo verovatno preko nekoh od akvizitera moglo da se pogura.

Za PDS3121 kao dodatni D3 uređaj u okviru D3kuće se u svim Du/Trio paketima plaća jednokratna priključna taksa u iznosu od 4900,00 dinara ali nemate dodatne troškove u vidu plaćanja rente.

Pošto imam samo modem na PDS2100 mi ne bi radilo vraćanje unazad. Znači za drugi tv (koji trenutno nemam) moram da planiram trošak od 5k rsd.

Naša kompanija je zapocela sa implementacijom NAT IP adresa. NAT tehnologija omogućava internet servis provajderima da reše nedostatak IPv4 adresa koje provajderi više nisu u mogućnosti da zakupljuju od kraja 2014.godine. Kako, nažalost, nemamo mogućnosti dodele javne IP adrese, kao ponuđena solucija je zakup statičke IP adrese po ceni od 610,00 dinara. Implementacija NAT IP adresa je započeta i korisnicima kod kojih je implementacija završena, neće dolaziti do daljih promena.

Na kraju ono najvažnije. Da li ovo bold tumačiti kao na kraju će svi biti iza NAT osim onih koji plate 610 rsd mesečno? :(
Ako je tako, svima kojima je to bitno, što je ovde većna, mora u kalkulaciju troška ukalkulisati da u jednom momentu moraju da počnu da plaćaju statičku IP adresu.
 
^naravno. TJ. bice svi NATovani, ako ne plate javnu IPa
 
Тако је код неких провајдера. IPv4 адреса више нема у оптицају, IPv6 нешто каска и онда постоји неколико решења.
Једно је да провајдер ипак некако набави још IPv4 адреса, као што сам чуо да неки раде. То је додатни трошак за фирму али је све то у циљу пружања боље услуге. Мада, колико сам чуо СББ већ продаје своје другим провајдерима па не очекујем да сада врате причу и те паре опет уложе.
Други начин је да ипак дозволи враћање на јавну онима који то траже. Јесте дискриминација према онима који не знају чему то служи али њима вероватно и не треба. Евентуално да се једнократно или за неку ситну месечну надокнаду врате јавне, мислим да је ово са статичким помало аутогол јер се дуго избегавало да се дају статичке или је било скупо, овако нуде корисницима и нешто више.
Све ово ће ипак да буде небитно кад једном крене нова генерација адреса.
 
Upravo tako, novih IPv4 adresa nema, opsezi jesu potrošeni, ali nije da su postojeće adrese nestale netragom, isparile? Prodali ih onome ko nudi više a korisnicima serviraju priče slične onima na Pinku i Happy-u :mad:
 
Da li neko zna kako tačno izgleda procedura raskida ugovora sa SBB-om, bez ugovorne obaveze, s obzirom na odredbu o otkaznom roku i obavezu povraćaja opreme? Znači, odem do poslovnice i kažem da bih želeo da raskinem ugovor i kako se stvari odvijaju dalje? Hvala.
 
Nosiš opremu, isplatiš na licu mesta šta si dužan, zaključno sa tim datumom, dobijaš potvrdu da je sve izmireno i razduženo, kraj saradnje

Sent from my LEX820 using Tapatalk
 
Upravo tako, novih IPv4 adresa nema, opsezi jesu potrošeni, ali nije da su postojeće adrese nestale netragom, isparile? Prodali ih onome ko nudi više a korisnicima serviraju priče slične onima na Pinku i Happy-u :mad:
Прича увек може да прође, нема нових адреса, има нових корисника па се потрошило оно што је било. Ем продају другима ем продају својим корисницима у облику фиксних адреса. Могуће је и да нове кориснике не натују неко време па је потребно да буде у резерви нешто адреса, зато старе и скидају са јавних.
Није то СББ изум али су опасно брзи у примени.
 
A šta je sa otkaznim rokom od 30 dana? To bi trebalo da znači da imam obavezu da im platim za još mesec dana od dana kada izjavim da želim raskid ugovora, ali i da imam pravo da mi u tom periodu bude isporučena usluga?
 
Што би им изјављивао да желиш раскид уговора? Користи докле хоћеш, онда однеси опрему и заврши причу.
 
A šta je sa otkaznim rokom od 30 dana? To bi trebalo da znači da imam obavezu da im platim za još mesec dana od dana kada izjavim da želim raskid ugovora, ali i da imam pravo da mi u tom periodu bude isporučena usluga?
Ma jok, ako istekla ugovorna obaveza, ovako je kako sam napisao. Prošle nedelje sam se razduživao..

Sent from my LEX820 using Tapatalk
 
Што би им изјављивао да желиш раскид уговора? Користи докле хоћеш, онда однеси опрему и заврши причу.

Zbog ugovorne odredbe o otkaznom roku od 30 dana. Ali, kao što je nuk napisao, izgleda da ne insistiraju na tome.
 
Diskriminacija korisnika duo vs trio je prva stvar, a mogućnost da me časte sa NAT je druga stvar, zbog kojih čim pre moram pobeći sa SBB. Mnogo su alavi i pokvareni, a uopšte nisu povoljni da se trpe. Postali su nužno zlo ko nema bolju opciju.
 
Тражи им статичку у оквиру претплате под претњом да ћеш раскинути уговор по новом.
 
Svi puni priča, a niko konkretno :)

IP opsege je lako pratiti, i videti da ne odlaze od već uglavnom ka SBB-u... a da je NAT *mjau**mjau**mjau**mjau**mjau**mjau* jeste, ali ja kontam da je nužno zlo više nego bahatost...


Sent from my Samsung G950FD using Tapatalk
 
Ja sam dugo bez ugovorne obaveze i nisam nat-ovan, da li je moguće da sam zbog toga pošteđen ili nema pravila?

Sent from my LEX820 using Tapatalk
 
@Sale99: Nužno zlo bi bilo da ne postoji bolje rešenje, da je IPv6 oprema i dalje baš baš papreno skupa i da se još uvek čeka na raspodelu IPv6 opsega (ne čeka se, odavno su svi dobili). Ovako sa stavom "ma ko j*be korisnike, šta oni pa znaju deljena ili ne deljena IP" to jeste bahatost.
Čak i da smatraš da je ok to što sad hoće da naplaćuju za IPv4 adresu (tj to što neće da izađu u susret naprednijim & informisanijim korisnicima [ koji su eto zamisli primetili CG-NAT or no CG-NAT] kad zatraže da skinu sa CG-NAT) svakako nije ok da ne nude IPv6 adresu za dž).

Razumljivo je to da ne mogu preko noći celu mrežu da dodaju IPv6 support ali očigledno se ne radi ni postepeno uvođenje, po segmentima.... što nije razumljivo nego je bahatost.
 
Poslednja izmena:
Na SBB-ovom sajtu paket "HD paket" još uvek stoji u ponudi, naplaćuje se 460 dinara mesečno.
Zar taj paket nije ukinut krajem avgusta?
На сајту још стоји али је избачен из ценовника и вероватно ће брзо и са сајта. Ипак је лакше преправити један фајл него целу страну.
 
Da li ti je neko rekao da te Trio Gold štiti od NATovanja, ili ti to pretpostavljaš?

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Procitao ovde na forumu kada sam poslednji put trebao da obnovim ugovor da ce oni na Gold paketima biti postedjeni NAT-ovanja neko vreme. Pre toga sam bio na Silver paketu. Smatram da bi trebao biti postedjen NAT-ovanja jer SBB koristim duze od 15 godina u nizu. Mada ne verujem da bilo ko osim mene deli takvo misljenje, potogovo ne oni sto odlucuju u SBB.

Kako to misliš samo u idealnom slučaju i samo približno? Ja kad pootkačinjem sve uređaje sa wifi i kad uštekam laptop u ruter ili merim na desktopu, svaki put imam brzinu 150Mbit (+-2Mbit). Ruter mi je star 4-5 godina sigurno, cisco 3928s.


Sent from my LEX820 using Tapatalk

Samo priblizno, oko 85-90% od navodnog protoka koji bi trebao dobiti. Verujem da je do stanja njihove infrastrukture. Kablovi su menjani tako da nije to u pitanju. Mada to nije ni bitno jer sam sada vecinu vremena na wifi a tu nemam ni 50 Mbit downloada od onih 100 Mbit ali mi ne smeta. Odavno mi ne treba jaci DL, ali bi voleo mnogo bolji UL kao i generalno stabilnu uslugu, bez prekida i oscilacija.
 
A evo i lepe vesti od SBBa. Bar za mene. Zvoni mi telefon danas...Dobar dan, Ana iz SBBa ovde, imamo ponudu za vas - 12. meseci besplatno Pink paket ili 12. meseci niza cena 10%. Pa izaberite. Naravno izabrana je niza cena. ;) Neocekivano ali fino od njih.
 
Meni je polako pocelo da smeta jer je postalo katastrofa!!! Izgleda da samo radi dobro par dana i onda vise ne zna gde udara, od 200/10 raspad... ni restart ne pomaze...


Speedtest by Ookla   The Global Broadband Speed Test.png
 
SBB se danas raspada po savovima. Upload mi je mrtav, konekcija prekida, D3 mini opet secka. Zvao sam ih pre 2h da prijavim, rekli su mi da su 2 zgrade od mene i da popravljaju cvoriste. Prodradilo je posle i sljakalo je neko vreme ali sad opet ne radi.
Vise ni call centar ne radi.

Tapatalk
 
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno