Dante Aligijeri
Flash Drive
- Učlanjen(a)
- 19.07.2016
- Poena
- 18
Na kom si paketu bio kada nude 12 meseci po dinar?
Ista stvar, i meni su nudili 12 meseci po dinar tek kad sam presao kod drugog...I meni nije jasno ta njihova politika...Isto drugaru nudili 12meseci po 1din tek kad je prešao kod supernove...A dok je trajao raskidni period nudili gluposti.
Kao i kod mene....ne bi me čudilo da pozovu..
Takodje otkazao im sve usluge posle 8godina jer nisu hteli da mi zamene ruter kojem Wifi nije dobacivao vise od 5m. Nudili mi da ostanem i da mi daju 6meseci 100din manju pretplatu a onda full novu cenu koja je veca od dosadasnje.Zvali prosle nedelje iz SBB-a. Nudili mi 12m po 1 rsd kao starom korisniku
Inace raskinuo ugovor sa njima posle 10ak godina koriscenja i presao na MTS optiku zato sto mi bukvalno nista nisu nudili za produzetak ugovora.
Nisam se raspitivao za detalje ali bio sam u fazonu da sam pod ugovornom obavezom do Novembra i da me pozovu ako zele u tom periodu![]()
To ti je brzina koju ostvarujes izmedju servera u Beogradu i sadrzaj koji oni dogovoreno pustaju, isto tako ako je neki sadrzaj koji je skinut na neki od servera i u tom dilu, ima naziv kako se to ziove, imaces tu brzinu. Plus zavisi i koliko je trenutno taj server opterecen. Realna brzina izaberi servere u svetu istok ili zapad pa pusti test. Sto dalje to sporije i jos zavisi i od broja hopova do destinacije i koliko su dobre linije i kolko su optereceneI kod mene varira u zavisnosti od doba dana i servera koji izaberem za test. Ali mi je najčešće ~589 DL, dok je UL skoro uvek oko 58 Mbps, znači maksimalan.
To nije "relana" brzina jer nikako ne zavisi od operatera pružaoca usluge.Realna brzina izaberi servere u svetu istok ili zapad pa pusti test. Sto dalje to sporije i jos zavisi i od broja hopova do destinacije i koliko su dobre linije i kolko su opterecene
Pa zar nije i u sbb paketima fiksni obavezan ili rade samo prenos fiksnog kod sebe, sta kao nemas fiksni.А обавезан фиксни код МТС-а се не спомиње?
Ovo je bila i moja logika, imam još 6 meseci Box2 paketa. Kada istekne, rzmotriću prelazak u Yettel (sada kada nude fixnu IP adresu).Ja sam dao nogu SBB-u i televiziji generalno, pre oko godinu i nešto, uzeo optiku kod MTS-a, BOX2 400/160 i za sada sam prezadovoljan, a realno nisam očekivao da će sve ići ovako dobro.
Evo i brzina...
![]()
Bilo 12 meseci po 1 dinar, narednih 12 je oko 2.800,00 mesečno, kad prođe ugovorna obaveza biće 3.200,00.
I kod SBB-a je radilo kako treba, ne mogu da se žalim, ali nisu dali internet bez televizije, pa sam migrirao.
Plaćao sam Trio Gold 3.800,00 mesečno za coax internet 150/10, TV i telefon.
Samo za prvih 12 meseci sam uštedeo oko 400 EUR, dobio sam 10x brži upload (koji mi treba), a izgubio TV (koji mi ne treba).
U narednih 12 meseci ima da platim manje još oko 100 EUR, a posle toga će račun da bude manji 5 EUR mesečno.
Da li je to IPV6 , IPV4 je vec odavno razgrabljen i sve se gura iza cgnataOvo je bila i moja logika, imam još 6 meseci Box2 paketa. Kada istekne, rzmotriću prelazak u Yettel (sada kada nude fixnu IP adresu).
Fiksnu IPV4 uz doplatu ima i kod SBB 610 din msecno, koliko je kod Yettela. Malo sam pogledao ponudu odnos ul/dl je ok ali bez fiksne IP ne vredi za nek stvari. Sto se tice TV nista nije navedeno koliko kanala, HBO se doplacuje. Jedina prednost je odnos UL/dl na ostale provajdereIpv4. Fixna IP adresa uz doplatu.
Nisi razumeo. Kod mts ne možeš da imaš optiku ako ne uzmeš i fiksni telefon.Pa zar nije i u sbb paketima fiksni obavezan ili rade samo prenos fiksnog kod sebe, sta kao nemas fiksni.