Šta je novo?

SBB - Generalna diskusija (nije tema o EON-u)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ha, mora da se instalira Unfi app, tako mi reče ljubazna teta iz call centra, a ja je nisam instalirao.

Hvala svima na odgovorima.
 
Ne mora unifi aplikacija ali imaš tamo neke sertifikate da odaberes i nešto, ima uputstvo kao što je rečeno

Sent from my Redmi 5 Plus using Tapatalk
 
Sve sa sajta uradio, neće.
U Moj Sbb piše da nemam registrovan uređaj za Unifi, aktivirana usluga, sve ok.
Pisao im mejl, čekam odgovor.
 
Mozda se nisam dobro izrazio, ne logujem se na modem u lokalu, nego REMOTE , sa udaljene lokacije koja nije u mom kucnom LAN-u, konkretno sa racunara na poslu.
Trebalo bi da remote management to znaci, ili sam ja pogresno shvatio sta je to? Znaci hocu da upravljam modemom kad nisam kod kuce.

Nije baš pametno otvarati management rutera ka Internetu. Pogotovo ako je dostupan preko http.
Ako ti je remote management baš neophodan, bolje da digneš unutar svoje mreže neki VPN pa se "remotely lokalno" kačiš na ruter.
 
Samo 2228 stranica :)
Pokusao sam search, ali nalazim ne bas tako sjajna poredjenja od ranije: jel imao neko i Ubee i Techinicolor 2121 i jel vidi ikakavu razliku, primarno u pouzdanosti (reseti, zaglavljivanja itd)?
 
Ja mislim da će upravo ovi ugovori između Telekoma i O2 naterati Sbb da ulože u svoju infrastrukturu i medijske sadržaje. Prošlo je vreme kad je Telekom bio nemi posmatrač. Sbb ne gubi korisnike ovim ugovorom gore pomenutih operatera. Neka završe i oni optičku mrežu pa nek je iznajme kome hoće.

Sent from my Mi 9T using Tapatalk
Pod uslovom da im daju odgovarajuće dozvole, da im ne zatrpavaju iskopane kanale i da ih ne blokiraju onda bi imali prostor da ubace optiku.

Послато са Mi 9 Lite помоћу Тапатока
 
Mislio sam da sbb već ima optiku do čvorišta. Neka rade optiku preko bandera do korisnika pa posle u kuću neka idu koaksijalni kablovi. Za ovo im niko ne pravi problem. Mada nisam primetio da im na drugim mestima prave probleme. Neka se malo otvore i u Srbiji, a ne samo da ulažu u Bugarsku, Grčku, Kipar.

Sent from my Mi 9T using Tapatalk
 
tek preko bandera im ne daju. Prave im probleme, svuda.

Sent from my GM1910 using Tapatalk
 
SBB je odavno imao priliku da sprovede optiku do svakog korisnika, ali su hteli da isisaju i poslednji cent od korisnika, dok konkurencija ne zakuca na vrata. Ovo što im rade je najblaže rečeno nekorektno, ali imao je SBB svoje prilike.
 
Od pre dva dana imam problem sa ubee ruterom.Tacnije zamenjena su mi dva d3 mini uredjaja za neke druge risivere.D3 mini je pravio problem na pinku i nova s kanalu,seckali su.Od kada je serviser zamenio ta dva uredjaja morao je da mi resetuje sve uredjaje da bi se prijavili na moje ime.I od tada imam problem sa ruterom.Dole u desnom uglu na monitoru stoji da ima neta i kad se klikne neka stranica onda se nista ne desava neko vreme i onda napise da nema neta.Zvao sam tehnicku podrsku i resetovali smo ruter na fabricke postavke ali se nista nije poboljsalo.
Onda sam reklamirao i doneli su mi drugi ubee ruter i stanje je za nijansu bolje.Net vise ne puca toliko cesto ali neke stranice dosta sporije otvara.
Malopre kliknem na pc berzu i stoji onako desetak sekundi i onda otvori sajt.Prvo izbaci da nema neta i onda otvori stranicu.
Isti slucaj na dva racunara koji su vezani mreznim kablom.
Ima li nesto mozda u samom ruteru da se treba podesiti da bi to radilo sto se kaze kao pre?Ja jedino sto sam u samom ruteru menjao je naziv mreze za wifi na 2,4 i na 5ghz i ukucao sifru za iste mreze.
Inace sam ih zvao da mi otkljucaju portove tri i cetri posto imam vise uredjaja zakacenih preko mreznog kabla.
Inace ova dva risivera koja su mi zamenili su model pds2100 i ne verujem da oni prave problem posto oni nisu vezani mreznim kablom na ubee ruter nego su vezani samo koaksialnim kablom na sbb.
 
Имао сам те проблеме и са техниколор и са убее рутером док сам имао два додатна 2100 рисивера. Заменили их сами за 4682, који не траже везу са рутером, да би тиме проблеми престали.
 
Pa pazi vlado meni ova dva risivera pds2100 i nisu vezana za ruter ubee.Oni su vezani samo putem koaksialnog kabla,znaci nemaju vezu sa ruterom uopste.Ali problem je nastao onog dana kada ih je serviser doneo i kada je kako on kaze morao da mi resetuje sve uredjaje da bi se povezali sa mojim nalogom.Do tada je net radio perfektno_Onda je on preko onog svog uredjaja usao na moj nalog i ko zna sta je kliknuo_Od tog trenutka su poceli problemi sa netom.Evo i malopre sam morao da resetujem ruter.Cak sam zamenio i mrezni kabl pa da vidim.Proveravao i splitere i kablove i usao u ruter na 192.168.0.1 pa ga odatle resetovao na factory reset.
Evo sad opet probam sajt pc berza i ceka desetak sekundi pa izbaci da nema neta pa onda otvori stranicu.
 
Када имаш 2100 рисивере тада се главни рутер "подели" са портовима, два су за нет а два за рисивера и служе за "испочетка". Вероватно је ту проблем у новој конфигурацији поделе. Када су мени заменили рисивере, откључали су све портове за нет и рутер је радио ок. 2100 иначе ако није везан за рутер не може пустити испочетка.
 
Ko je provajder kanala za SBB, konkretno Animal Planet HD i Travel HD? Pokušavam da namolim SBB da utiče na njih da titl ne bude narrow ali kao da pričam sa zidom, pa bih da ih kontaktiram direktno.
 
Zvao sam podrsku i kazu da imam dosta oscilacija u netu,e sad ne znaju sta pravi problem.Pa ce me sutra neko kontaktirati od majstora.
Cak i fiksni sa koga sam zvao secka,barem mi tako kaze njihov agent sa kojim sam pricao.
Moguce da je problem u toj sto ti kazes konfiguraciji podele,i to jedino ako je nesto kod njih u sistemu.Jer fizicki pds2100 nije vezan mreznim kablom za ubee ruter tako da sa te strane ne bi trebalo uopste da bude problema.Pds 2100 je vezan iskljucivo koaksialnim kablom preko koga vuce sliku i ne koristim ga za vracanje unazad.
Inace su mi svi portovi otkljucani,e sad kako su konfigurisani ne znam.Portove 1 i 2 koristim za dva racunara i oni su vezani mreznim kablom.I na oba racunara su isti simptomi.Radi malo stabilno net i onda krece da puca.I kad uradis reset sve se vrati u normalu i tako u krug.
Probacu sutra da iskljucim koaksialni kabl sa oba risivera pds 2100 pa da vidim kako ce se net ponasati onda kada risiveri nisu u sistemu i da li ce pucati,pa cu znati da li mu smeta fizicka veza kad su ova dva uredjaja u sistemu ili je nesto podeseno kod njih pa mi stvara problem.
 
Ko je provajder kanala za SBB, konkretno Animal Planet HD i Travel HD? Pokušavam da namolim SBB da utiče na njih da titl ne bude narrow ali kao da pričam sa zidom, pa bih da ih kontaktiram direktno.
Animal Planet HD se preuzima sa Thor-a a Travel Channel HD (rade downscale za SD) sa Astre 4.8E, obe zvanične distribucijske trase. Problem je što se tokom lepljenja tih DVB titlova na sliku oni tako suze da bi bili HD pošto su na strani emitera u SD-u (retko koji kablovski kanal emituje HD DVB titlove iz nekog razloga inače). Mislim da od toga nema ništa, tako već dugo godina par HD kanala idu sa tako suženim nalepljenim titlovima.
 
Poslednja izmena:
Koje brzine interneta dl/ul nude u Nisu? Koliko vidim Nis nije na listi GIGA gradova?
 
Ja sam ranije ziveo u Sloveniji i tamo sam u to vreme zatekao jednu haku lepu stvar... Kada je krenula prica o optici raspisan je tender i izabrana firma koja je provlaci do svakog stana. Nakon toga svaki provajder je mogao da je koristi iz neki minimalni zakup mesecno. Nema paukovih mreza po banderama i sa bandera direkt na zgrade (u Nisu neretko ima i direkt do stana jer nekim provajderima ne dozvoljavaju ulaz u zgradu), nema 5 vrsta kablova kroz ulaz... Jedna optika kroz zemlju i pored svakog stana po jedan opticki kablic

Sent from my Redmi Note 8T using Tapatalk
 
Tako se radi u uređenoj državi, ali nažalost mi smo sve, samo nismo uređen sistem.
Država bi trebala za sve usluge da napravi komplet infrastrukturu, a onda da je iznajmljuje provajderima, da svi mogu da imaju pristup, po jednakoj ceni iznajmljivanja koja mora da bude javna. A onda neka provajder zida cenu do krajnje. To je fer tržišna utakmica. Ovo sada je lov u mutnom.
 
Slovenija nema probleme kao Srbija. Optika je bila spiloredna stvar zbog mnogo drugih problema. Država je na Telekom gledala kao zlatnu koku kojoj će otimati prihod za popunjavanje rupa u budžetu. Optika je krenula nedavno kad su videli da više prihoda nema i da mora hitno da se radi optička mreža. Do tada Sbb je već uradio osnovnu optičku mrežu. Tako da je kasno bili za takvu ideju iolptičke mreže koju će svi koristiti. To je dobra ideja ali je o njoj trebalo misliti pre 10-ak godina.

Sent from my Mi 9T using Tapatalk
 
Tako se radi u uređenoj državi, ali nažalost mi smo sve, samo nismo uređen sistem.
Država bi trebala za sve usluge da napravi komplet infrastrukturu, a onda da je iznajmljuje provajderima, da svi mogu da imaju pristup, po jednakoj ceni iznajmljivanja koja mora da bude javna. A onda neka provajder zida cenu do krajnje. To je fer tržišna utakmica. Ovo sada je lov u mutnom.
kao da ne znas gde se nalazis, zar kod nas moze nesto bez "mistera 10-20-30%" ?
 
Znam vrlo dobro, zato sam i napisao “mi smo sve, samo ne uređen sistem”.
Evo, i u ovoj temi dobar deo članova pozdravlja zajednički nastup Telekoma i Telenora protiv mrskog nam SBB-a, samo zato što su oni uspeli da ušićare na konto pretplate. A to što se Telekom bahati parama poreskih obveznika nije važno, lični interes je ovde uvek bio primaran i jedini, nema svesti o kolektivnom, zato smo tu gde smo.
Da ne bude zabune, ne branim ja SBB, oni su klasičan kapitalista koji gleda da odere kožu sa leđa korisniku, ali ovo ovde niti je tržišna utakmica, niti je Telekom “good guy”, a SBB “bad guy”.
 
Biće veselo ako uspeju da unište SBB. Onda će ovima koji su se polakomili za 1 dinar, doći iz stražnjice u glavu. A ostali će da plate ceh, ni jeli ni pili :(
 
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno