Šta je novo?

SBB - Generalna diskusija (nije tema o EON-u)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Meni je istekap Trio Gold ugovor odavno i ove promocije sto nude su kazu samo za nove korisnike sto je bezobrazluk cist!
Nude mi neke dodatne kanale sto me ne interesuju za iste pare...Kako bi mogao da iskoristim akciju 12 meseci popusta jel moze neko iz moje kuce drugi da uzme sebi onda nov paket a ja moj napr. da ugasim?

Ako ti je istekla ugovorna obaveza može da se vodi na nekog drugog.
To sam ja uradio istog dana potpisao novi ugovor a stari sa isteklim UO ugasio.

Sent from my Redmi 5 Plus using Tapatalk

Potvrđujem ovo što je rekao Luksi. Tako sam i ja uradio i ostvario promociju kao novi korisnik. Samo na drugog člana potpisao, a na starog raskinuo. Samo im objasni šta želiš i da neće morati da razvlače ponovo kablove već samo da ubodu nove uređaje kada odšrafe stare i to je to. Malo su kako bih fino rekao, glupavi :D, preko telefona i moraš da im crtaš tj spominješ da ćeš prekinuti ugovor i promeniti provajdera ako ti ne dozvoljavaju to što želiš i odmah može i dobiju neko posebno razumevanje za tvoje potrebe i kreativne ideje.

Danas sam pitao preko fejsbuk stranice za istu pricu, da li mogu da raskinem ugovor i da ja potpisem kao novi korisnik i novi ugovor i Trio Gold paket. Javio se Vladan, pitao me za broj ugovora i br. telefona i da ce me kontaktirati nadlezne kolege radi informacija o raskidu ugovora... Nisu me ni zvali danas :p. A posto trenutno imam Duo Silver, video sam preko SBB za postojece korisnike isti fazon?

Prilozi

• sbb.PNG
    sbb.PNG
    459.7 KB · Pregleda: 298
Drug imao trio gold...istekao ugovor...zvao call centar...rekao da zeli da raskine ugovor...epilog...zvali ga drugi dan i pitali zasto ..sta mogu da mu ponude...on trazio trio gold extra po ceni gold i ubee modem...dobio...juce dosli mu iz sbb i sve odradili...
Jos sad sam ga obradovao sa supersetom pa ce da prebaci broj iz mts u telenor i dobice hbo premium...[emoji3]

Dosta nas je ovo uradilo, ali kako se to dobija hbo premium? Ja imam trio extra i superset, nemam hbo premium kod sbb -a već hbo go kod telenora. Proveri ti to još jednom, mislim da je hbo premium za korisnike koji prelaze sa duo na trio, ili nove korisnike, nešto od ta dva...

Sent from my Le X626 using Tapatalk

Dosta nas je ovo uradilo, ali kako se to dobija hbo premium? Ja imam trio extra i superset, nemam hbo premium kod sbb -a već hbo go kod telenora. Proveri ti to još jednom, mislim da je hbo premium za korisnike koji prelaze sa duo na trio, ili nove korisnike, nešto od ta dva...

Sent from my Le X626 using Tapatalk

Korisnici duo i trio gold extra paketa dobijaju HBO premium, pogledaj i u uslovima.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Šta mislite, da li može nekako da se izboksuje cam modul za drugi televizor bez plaćanja mesečne rente? Uz potpisivanje novog ugovora npr.? Bio sam do poslovnice, pitao preko FB ali su me na oba mesta otkačili lagano. Ko zna kad će u Nišu da ukinu analognu i da krenu da dele besplatno.

Polako. Sad je digitalizacija Beograda do septembra pa ce onda neki drugi grad.

Da li zna neko na koju foru je Biz Net Silver jeftiniji od Duo Net Silver paketa? Bicu novi korisnik i imam opciju da uzmem paket na firmu, samo malo mi bode oci cena, ja sam mislio da su biznis paketi skuplji.

Biz net je 40/4, Duo Net je 40/2, a prvi jos ima i bolji TV paket i staticku ip adresu. Zato mi nije jasno sto je jeftiniji, jesam li propustio neku bitnu razliku izmedju ova 2 paketa?

Da li moze neko da mi kaze cenovnik interneta ali bez tv kanala

Ne moze internet bez televizije, jedino ako se nesto nije skoro promenilo. Ili ima neka prepaid varijanta ali tu su smesne brzine.

Poslednja izmena:
Pozdrav, imam sledecu situaciju: u mojoj zgradi sbb signal ide preko instalacije od zajednicke antene, dakle u sobi_1 imam sbb antenski prikljucak u jednom zidu, a u susednoj sobi_2 imam sbb prikljucak u drugom zidu. Znaci, resenje je elegantno jer je manje coax kablova. Imam trio gold paket.
U sobi_1 imam jedini d3 uredjaj, a to je PDS 3121.
Posto bih hteo i u sobi_2 da imam funkciju za vracanje unazad potreban mi je jos jedan pds 3121. Da li je moguce resenje koje je najjednostavnije, dakle, da jedan kraj coaxa ide u sbb uticnicu u zidu sobe_2 a drugi kraj u taj novi pds 3121 ?
Bilo koje drugo resenje koje bi zahtevalo povezivanje uredjaja iz obe sobe mi ne odgovara jer necu da busim betonski zid izmedju njih.
I da li na vracanje unazad ima uticaja to sto u stan prakticno ulaze dve nezavisne sbb grane, jedna kroz zid_1 a druga kroz zid_2 , odnosno, mozda i nisu nezavisne, jer se sbb razvodna kutija za stanove nalazi na poslednjem spratu?

.

To moze, pds3k dobija int preko rf kabla, jedino sto ce ti traziti 5k za instalaciju jedbokratno.

OK, hvala. Jel naplacuju mesecnu rentu za dodatni pds 3121 u Novom Sadu posto je tamo ukinuta renta za dodatni d3 mini i cam modul ?

Znam za to jednokratno, interesovala me je mesecna renta. Znaci ne placa se u NS za 3121 ?

Poslednja izmena:
Mini i cam modul dobijaš za džabe ako je ukinuta analogna. Drugi 3121 dobijaš za džabe samo u premijum paketu kao d3 kuća.
Dakle ne možeš imati dva uredjaj koja podržavaju 72h u nazad , tj može u premijum paketu

Sent from my ONEPLUS A3003 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Ne mogu imati dva uredjaja koji podrzavaju 7 dana unazad osim u premium paketu? Dal su oni realni.

Poslednja izmena:
Ako hoćeš napredne funkcije plaća se mesečna renta od 290 din plus jednokratna naknada za sam uređaj

Dakle, sustina je da se placa renta za napredne funkcije bez obzira dal' je ukinuta anlogna.

Da, sve je isto kao i na analognoj. S tim sto ti za dodatna 2 TV-a daju mini ili cam, da bi mogao da gledaš TV pošto je ukinut analogni signal.

Sent from my ONEPLUS A3003 using Tapatalk

Pozdrav, imam kuci ECP3208 SBB modem, hocu da ga povezem sa mojim wifi ruterom. Ima li nesto od podesavanja na sta bih trebao da obratim paznju?
Spojio sam modem an WAN port rutera, ali mi ne radi net.

Tako bi trebalo da radi, osim ako nemaš IP konflikt, tj. da su ti iste IP adrese oba uređaja. U tom slučaju promeni adresu rutera. Svakako prvo ukljuci modem, sacekaj da uspostavi vezu i posle par minuta ukljuci ruter, dakle taj redosled.

Kod WAN podesavanja u ruteru treba da stoji automatic ip, dynamic ip ili nesto slicno. Jel nov ruter ili si koristio i ranije?

Nije problem u IP adresi modema i rutera ili default podešavanju (osim ako je taj ruter već korišćen za adsl ili wifi sa PPPoE konekcijom), svi ruteri dolaze sa Dynamic IP ili Auto podešavanjima na WAN-u. Najčešća greška kod povezivanja modema na ruter je što pre povezivanja modem nije isključen pa se samim tim nije odjavio sa provajderovog DHCP servera koji je IP adresu dodelio računaru (ili starom ruteru) na koji je modem prethodno bio povezan. Neophodno je modem isključiti na nekoliko minuta. Drugo rešenje je da se na WAN port rutera klonira MAC adresa računara (ili ranije korišćenog rutera), svi ruteri imaju tu opciju, u tom slučaju nije potrebno gašenje modema jer će se sa strane provajderovog DHCP pojaviti ista MAC adresa.

Poslednja izmena:
@SickMF
Nije sigurno u pitanju IP conflict, proverio sam

@vsakos
Mislim da stoji tako za WAN. Nije mi sad ruter pri ruci, ali svakako cu proveriti. Uredjaj je koriscen, ali sam ga resetovao na fabricka.

Da li neko moze da mi kaze, kao postojeci korisnik Total TV mogu da dodijem jos jedan ili dva resivera? Uz ugovor se dobijaju dva stanardno za sve korisnike. U pitanju je ugovor sa pravnim licem.

Sent from my HTC One A9 using Tapatalk

jel se nekom desava da skoro konstantno kada ide na gledanje unazad da mu izbaci poruku da je d3 nema signal, da se provere kablovi i da se pozove 19900??? vec neko duze vreme mi se to desava kad hocu da gledam bilo koji kanal unazad. uspem tek iz 20tog puta. u vecernjim satima je bolja situacija. nekad iz prve a nekad iz drugog pokusaja. gledanje u real vremenu je potpuno ok bez seckanja a kvalitet je odlican dok kad pokusavam da gledam nesto od ranije, pocinje sa jakom pikselizacijom pa izbaci pomenutu gresku da se provere kablovi jer d3 nema signal.

Ne, kod mene sve ok, a koristimo baš dosta gledanje unazad....

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Na jednoj lokaciji gde je ikom istekla ugovorna obaveza pa bih prešao na sbb. Šta je najbolje od opreme i cene što mogu da izvučem za duo net silver? Vidim ima ovo prvih 6 meseci po 2000 din, da li bi mogao i ubee u tom paketu bez telefona?

@amadeuss
Mozes da imaš dva uređaja sa 72h funkcijom na istu pretplatu i za to treba nešto od sledeceg:
-Da imaš trio gold premium paket (dodatni uređaj dobijaš džabe ali model pds2100 koji moraš povezati lan kablom na ruter a model pds3100 možeš dobiti doplatom, jednokratnom, od 5000 dinara)
-da platiš naknadu za d3kuća uslugu od 290 dinara mesečno čime dobijaš pds2100. Ako želiš bolji uređaj opet ti treba 5000 za doplatu.

Na jednoj lokaciji gde je ikom istekla ugovorna obaveza pa bih prešao na sbb. Šta je najbolje od opreme i cene što mogu da izvučem za duo net silver? Vidim ima ovo prvih 6 meseci po 2000 din, da li bi mogao i ubee u tom paketu bez telefona?

Ta akcija 6 meseci po 2000 dinara se odnosi samo na nove korisnike, za Ikom korisnike je valjda trenutno 12 meseci placas stari paket ako prelazis sa ikom flat paketa na skuplji sbb duo net. Ubee je samo za gold pakete.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno