Šta je novo?

SBB - Generalna diskusija (nije tema o EON-u)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Taj Box 2 je trenutno najbolja ponuda velikih provajdera za nekoga kome treba samo net sa dobrim ULom (ne racunajuci opticke pakete). Problem je sto mali broj korisnika moze da dobije taj paket zbog prevelike duzine parice.
U svakom slucaju dobro je da se malo prodrma trziste, SBB poceo a Telekom sasvim pristojno odgovorio novim VDSL paketima.

Sad još da porade na infrastrukturi da korisnika pa da to i mogu i u realnosti da ponude. Inače od prodrmavanja neće biti ništa kad 90% i dalje ima mogućnost samo za 10/1 paket a ni to čak velikoj većini ne mogu da isporuče.

Pre neki dan okacio sliku brzina priblizno 300/30 optika trio gold, ugovoren paket je 200/20, danas sok brzina ispod 100/30
Pogledajte prilog 250196

Oko koliko sati si uradio test?
Moguce da su previse korisnika nakacili na isto cvoriste pa u "prime timeu" nemaju dovoljno DL kapaciteta na toj tacki pristupa da svima dostave max ugovorene brzine u isto vreme.

Сублимација медијског саопштења које је СББ званично објавио негде се завршава са причом да "оптика" неће бити примарна, него секундарна и само за одабране локације, како би рекли "Чисто да имамо у понуди", али дефинитивно да ширења неће бити, макар МТС покрио целу Србију до краја 2020 године. Инвестицију усмеравају на ширење и стабилизацију оптичких чворова, старе мењају новим, а коах остаје примаран, што су и потврдили тј. хибридна коах мрежа (ХФЦ) до крајњих корисника.

Медијско саопштење: https://sbb.rs/a44019/podrska/vesti...NTERNET-MREZA-U-SRBIJI-SE-PONOVO-UBRZALA.html

Прича око повећања брзина за ову годину је завршена, тек следеће опет ново повећање, upload уско грло и велики проблем са надолазећим технологијам (бар да су понудили као додатну опцију), можда увели неке посебне пакете за стриминг и гејмере, њима то значи да се не довијају на разне начине да дођу до стабилности (мобилне мреже), download могу да повећавају докле год хоће али на крају и нема више неке сврхе, јер ако неко користи "cloud" за чување података, није проблем да исте податке добије код себе врло брзо, али ако треба да пребаци веће количине података нпр. 100-200ГБ има да се начека, бар ту да су нешто урадили али нису.

Чудно да нису понудили неко решење за "cloud" из своје продукције као додатна или доплатна опција као нпр. Теленор што има тај сервис, опет је ОК за важне и битне фајлове (слике, радови итд...).

Cemu sluzi ovaj ethernet na cisco 4862?

Послато са SM-G935F уз помоћ Тапатока

Ja izgleda imam problem sa (mojim) routerom, posto i dalje imam 100mbit DL, a UL je oko 8. Trio Gold Extra.
Na mojsbb i dalje stoji 100/6.

Proveri ethernet kabl i da li sija zelena lampica na ruteru, ako sija zuta to je do 100mbit brzina, onda ili je kabl problem ili mrezna karta u racunaru ne podrzava vise od 100.

Poslednja izmena:
A jesi zvao ili pisao da ti odrade reset od njih? I meni je odavno nova brzina ali i dalje piše stara u mojsbb

Sent from my HTC U11 using Tapatalk

Ako se dobro secam sta sam kupio :) ovaj router je i mislim da ima samo plave lampice

https://www.asus.com/Networking/RTAC51U/

Ali me znaima kad ce na mojsbb da pise nova brzina?
Pa pogledaj specifikaciju tvog rutera https://www.asus.com/Networking/RTAC51U/specifications/ on nema Giga LAN i Giga WAN tako da nista od brzine vece od 100Mb.Ja imam tplink nakacen na sbb modem 3208 i ide mi full 110/6 za moj duo dok sa starim 100Mb je gurao uvek ispod 100.
http://www.speedtest.net/my-result/a/3841791101

Послато са SM-G950F уз помоћ Тапатока

Poslednja izmena:
*mjau**mjau**mjau*, nesto se definitivno desava na trzistu provajdinga.. Zovu me juce iz sbb-a da uzmem trio gold extra, placam isto kao i do sada duo gold extra, a placam 1904din jer se vodi na osobu sa invaliditetom, plus jos neki popusti.. Ja rekoh za 1900 hocu.. Jer ce i onako poskupeti tamo kad mi istice stari ugovor pa moze da se raskine bez penala..

E sad cudniji deo price.. Posle mozda 2h od telefonskog razgovora, udjem u app na fonu da vidim racun i vidim da su mi vec pustili novi paket, a anex jos nije stigao... proverim brzinu, 161/8.5 i imam hbo sve kanale..

Znaci bukvalno mole ljude da se prebace..

Послато са SM-G935F уз помоћ Тапатока

Cekaj, cekaj ovo mi nije jasno, kako mozes da raskines ugovor bez penala ukoliko su ti poskupeli paket? Posto sam ja placao 3199 a sada 3299. Jel to znaci da mogu da trazim raakid? Izvini ako sam prevideo nesto.

Mogao si u roku od 30 dana nakon objave promene cene koja je stupila početkom godine

Ja ne mogu da se izborim sa SBB-om i problemima sa netom koje imam. Iz nekog razloga skoro svako veče mi internet ne radi kako treba. Evo slika sve govori.
e6c068c19086fdf8eeeda32f94491088.jpg

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ni ja isto. Culi smo se vec par puta i nikako da rese. Ovo je posle "ubrzanja".

4b1dab3a29e953c91d2ab80f6b925d89.jpg

Sent from my Redmi 5 Plus using Tapatalk

Ipak je Sbb Tata
Мало касни ово поређење, управо су промењене брзине код оба и делује ми да мтс има мало бољу понуду за сличне новце. Нисам баш поредио али ми делује да је тако. Можда и није. На крају, можда СББ и јесте бољи од мтс али има још провајдера и многи нуде неупоредиво бољи интернет (поређење је засновано на интернет брзини) од СББ-а.

Da li jos neko ima problem sa brzinom protoka ?
ma kakav tata, vise mi deluje kao ocuh.

Poslednja izmena:
Da li jos neko ima problem sa brzinom protoka ?
ma kakav tata, vise mi deluje kao ocuh.

Kako nema. Meni se iz nekog razloga dešava sledeće (i ne, ne krade mi niko net jer često menjam lozinku i komplikovana je):

Dođem kući sa posla oko pet popodne. Net radi do šest, pola sedam kako treba. Zatim posle sedam krenem da strimujem Netflix i krene da internet zeza. Ja isključim Netflix, krenem da merim brzinu kad imam šta da vidim. DL varira kao lud, sve dobijam rezultate od 15 Mbps pa do 60 Mbps a UL da ne spominjem - nema ga uopšte. UL bude maksimalan 0,15 Mbps. Paket koji imam je 110/6 Mbps. I tako luduje do deset-pola jedanaest i odjednom kao da je neko neki prekidač uključio krene da radi normalno. A druga priča je ta što imam na papiru 110 Mbps DL a u realnosti ne prelazi 70.

Ja izgleda da ima sreće, do sada ni najmanji problem sa protokom.

U realnost mojih 100/6 MB je 40-45 MB/5
Nekada sam koristio Targo optiku i umesto 24/12 dobijao 30/13 MB
Znači daleko od toga da je SBB najbolji.
O tome što sam ljut što 2 od 4 porta mogu jedino da se koriste za premotavanje D3 a ne i za internet da ne govorimo.
Lopovska posla!!!
Jedino što im je objektivno ok to je tv i telefon ali kada vam internet dobro i slobodno radi tv i telefon vam skoro nisu ni potrebni.
Po meni SBB je najbolje rešenje kada nemate alternativu.
Da ne zaboravim na LAN kablu mogu i ja da dobijem 100/6 MB ali mobilni telefon radi na wifi konekciji a laptop mi je pokretan tako da im je bežična konekcija krš.

Poslednja izmena:
Вероватно зависи и од комшилука, ја никада нисам имао проблем са интернетом (не рачунам проблеме са сигналом који су решени брзо) зато што сам у мирнијем крају без великих зграда пуних клинчурије која се не скида са интернета. ;)

Kupiš kršten ruter kao ja, a od njih zahtevaš samo modem, i to EPC3208.

Kupiš kršten ruter kao ja, a od njih zahtevaš samo modem, i to EPC3208.
+1 i ja imam tu kombinaciju 3208 plus TP link sa Gb WAN i Gb LAN plus dual band wifi i sve radi u *mjau**mjau**mjau**mjau**mjau**mjau**mjau*.

Послато са SM-G950F уз помоћ Тапатока

U realnost mojih 100/6 MB je 40-45 MB/5
Nekada sam koristio Targo optiku i umesto 24/12 dobijao 30/13 MB
Znači daleko od toga da je SBB najbolji.
O tome što sam ljut što 2 od 4 porta mogu jedino da se koriste za premotavanje D3 a ne i za internet da ne govorimo.
Lopovska posla!!!
Jedino što im je objektivno ok to je tv i telefon ali kada vam internet dobro i slobodno radi tv i telefon vam skoro nisu ni potrebni.
Po meni SBB je najbolje rešenje kada nemate alternativu.
Da ne zaboravim na LAN kablu mogu i ja da dobijem 100/6 MB ali mobilni telefon radi na wifi konekciji a laptop mi je pokretan tako da im je bežična konekcija krš.

Ovaj epc3928 već 5. godina je kod mene i sva 4 lan porta koristim za mrežu po kući. NAS, TV, PC i dečji notebook su stalno povezani (Notebook doduše samo kad je na radnom stolu ali ne menja stvar, taj LAN port je samo za to). Risiver za TV je onaj V2.
Dakle, o čemu vi ljudi pričate?

Ja sam isto bez problema, ali probacuje kasnije oko 19h.

Па о wireless вези за коју очекују да ради у фулу. Прича испричана 442 пута на форуму и по свету. Нећу да понављам да је мени лаптоп из 3925 извлачио ~75Mbps и да је нормално да не ради исто са свим уређајима.

Чекај, они сво време причају о wi-fi сигналу?

Inače kako radi ubee u kombinaciji sa nekim boljim ruterom? Hteo bih da iz ubee ide lan u ruter pa on da šalje wifi dalje, dal je to ok kombinacija?

Sent from my HTC U11 using Tapatalk

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno