Šta je novo?

SBB - Generalna diskusija (nije tema o EON-u)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
jel moguce izvuci brzinu 100/6 ako nije preko optickog kabla ?
Posto su mi povecali na paketu ali mislim da nema sanse da je ikad izvucek preko koaksijalnog. Pitam posto imam 3 tv, pa me kopka da ih nije da li bi moglo..

Није ово IPTV па да телевизија смета интернету. Може 100, може и много више, не брини о томе.
Na racunaru i mogu jedino da proverim ali forumas Lauda kaze da to nije to. Inace u pitanju je najobicniji prepotopski kablovski modem i racunar je nakacen direktno na njega, nemam nikakav ruter.
Па шта ти каже инфо на мрежној или ipconfig /all?

Na racunaru i mogu jedino da proverim ali forumas Lauda kaze da to nije to. Inace u pitanju je najobicniji prepotopski kablovski modem i racunar je nakacen direktno na njega, nemam nikakav ruter.

Иди на https://whoer.net/ и комплетно ћеш добити све податке, да се стави тачка на ову мистерију!

ok moze, a da li smeta sto sam glavni dovodni kabal podelio na tri prikljucka ? zbog televizora i neta..

ok moze, a da li smeta sto sam glavni dovodni kabal podelio na tri prikljucka ? zbog televizora i neta..

Каква три прикључка, објасни? Поделио си свој кабл са још три корисника (комшијама)? Нормално ако си уградио разделнике (кинеске) и све урадио у "домаћој" радиности, а при томе немаш довољну јачину долазног сигнала може се рефлектовати и на услуге које користиш.

Poslednja izmena:
ne, unutar stana sam od jednog prikljucka napravio 3. za svoje kucne potrebe, posto koristimo vise televizora. a nisam nista ja kupovao nego su iz sbb sve montirali tj. njihovi spliteri

Све је у реду, они то одраде добро. Може 100 и много више.

Covek ocigledno ne zna nista. I to je ok, ne mora niko da zna te stvari, narocito ako ga ne interesuje.

Ali zato moze da trazi da bez trunke truda za njega to neko drugi sazvace. 'nako, hoce da mu se kaze, sedi i ceka... Strasno.

Pozdrav!

Ajd posto je prekinuta tema "sta bi ko voleo od novih usluga" da se vratim na to.
Zasto ne 2-3 kanala SKY? Ne ocekujem movie premier ali bar nesto, pokazu volju jer kad se krene onda ce se i siriti. Kad pogledate realno sem ovih sa nacionalnom frekvencijom, imas FOx i sport klub. Ostalo neke lokalne, "regionalne" televizje, pinkovi, prve i slicno djubre. Sta tu i koliko kosta uopste? Dakle cloud recording pod obavezno.

Za ljude koji pitaju za cg nat. Nadji svoj public ip, trace i treba da imas, od sebe, jedan hop.
I moram samo jos ovo, bez uvrede. Vi koji pitate "jel za mene ovo ili ono vazi", zovite, pisite SBBu. Pa placate to. I to ako ne dobijes odgovor telefonom odmah napismeno sve. Uvek pitaj za ime i prezime ko se javio na telefon.

Evo neko je gore odlican deo posta sa foruma poslao za CG NAT. Sta bih ja savetovao. Prvo skloni ono "budale, *****i" i ako ima jos nesto slicno. Na support i info email odmah uz primedbu da nisi zadovoljan intelektualnim nivoom korespodencije na forumu i da email odmah proslede visoj instanci. Nadji imena u United Grupi i zali se pojedicno i poimenice da ti taj i taj nije dao odgovarajuci odgovor.
Jos ako imas vrrmena (ja stvarno nemam) pa prikupis ovlascenje od par desetina ljudi (preko online peticija je dovoljno) to je nacin ...

Ok, vratimo se na temu, dakle, za 25 eura imate internet brzine 100/6, ja ne znam gdje to jos u okruzenju ima, a ljudi kojima upload treba za torrent, kukaju kako im treba za poslovnu primjenu. Ko zivi od uploada, platice fino 30/30 i lagano. Da su uveli 100/20, ljudi bi rekli da su cigani i da treba 100/50 minimum. Narodu se ne moze ugoditi.
Upload kosta, i vidio bih da li biste vi na mjestu SBB-a dali vise uploada za 25-30 EUR.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Evo odmah neko da zatrpa i to netacno. Detalj, ali mnogo govori. Gde si video 25e? 3900 u paketima, 4300 samo net plus odrzavanje.
Vidi, to je sustina, ja/mi nismo na mestu SBB. Mi smo na suprotnim stranama. Mi bi hteli sve ovo, pa i vise besplatno, a oni da naplate bar jos duplo. I tu, u tom prostoru mnegde pregovaramo.
Probem, osnovni problem, je monopol i/ili kartelizacija. Ako se ne bunis, ne zalis, trziste ne moze mnogo uciniti jer ga nema u Srbiji u ovom domenu. Ko je to dozvolio ... duza prica.

Сваки линк који провајдер закупљује је симетричан 1-1, 100-100, само се закида на уплоаду и користи за хостовање сајтова, сервере и сл те се додатно наплаћује а корисницима укида оно што би им користило! Маните се празних прича како уплоад додатно кошта провајдера па је зато оваква понуда корисницима.
Инач, код СББ 100/6 је пре 35е а не 25е, док не у окружењу већ у Нишу за сличан новац у трио пакету добија се 120/12. Ако се гледа и цена само нет пакета 100/6 мора се додати и месечно одржавање што доводи на исто.

Evo odmah neko da zatrpa i to netacno. Detalj, ali mnogo govori. Gde si video 25e? 3900 u paketima, 4300 samo net plus odrzavanje.
Vidi, to je sustina, ja/mi nismo na mestu SBB. Mi smo na suprotnim stranama. Mi bi hteli sve ovo, pa i vise besplatno, a oni da naplate bar jos duplo. I tu, u tom prostoru mnegde pregovaramo.
Probem, osnovni problem, je monopol i/ili kartelizacija. Ako se ne bunis, ne zalis, trziste ne moze mnogo uciniti jer ga nema u Srbiji u ovom domenu. Ko je to dozvolio ... duza prica.

100/6 je 2990RSD, sto je 24EUR.

Jeste ako ne plaćaš održavanje (KDS) i fiksni i još neke dodatke. 2.990 dinara je ako odeš kod operatera i nudi ti samo internet po toj ceni.

Ja pošto ne koristim fiksni i D3 a ne želim novi ugovor trenutno plaćam 60/4 3.589 dinara.

Poslednja izmena od urednika:
jel moguce izvuci brzinu 100/6 ako nije preko optickog kabla ?
Posto su mi povecali na paketu ali mislim da nema sanse da je ikad izvucek preko koaksijalnog. Pitam posto imam 3 tv, pa me kopka da ih nije da li bi moglo..

Moze i 150/10, ali nestabilno. Zavisi koje su potrebe, obican download/upload je ok.

Poslednja izmena:
Meni još nisu prebacili na novu brzinu,nije da sam sad nešto poludeo ali kako ide vama,jer su svi ovde dobili te nove ,lude sbb brzine :D

Zasto gledas duo, ja sam pisao o cijeni interneta, ne paketa sa digitalnom televizijom.

Pa jel mozes da uzes samo internet kod SBB-a? Koliko ja znam moras i Kablovsku koja je jos 1300 din , i to mu ne dodje bas 24e kojih ti spominjes

The Stig

Ako kupuješ Tesla S automobil na električni pogon ti automatski plaćaš i besplatno punjenje na Tesla punionicama zato što je punjenje uračunato u cenu automobila (bar je do sada bilo, možda su počeli da naplaćuju). Ako je stvarna cena 50.000€ a ti si platio 70.000€ znači da si platio 70.000€ a ne 50.000 jer u paketu dobijaš i dodatak bez koga ne možeš da kupiš kola.

Da se vratimo na SBB: I ja bih voleo da se usluge razdvoje, potpisao bih odmah ugovor i na više od 24 m, da je bez plaćanja KDS-a.

The Stig

Naprotiv,

ako ne možeš da razdvojiš uslugu onda ne možeš ni da kažeš da nešto plaćaš manje. Plaćaš punu cenu a ako ne koristiš bilo šta od usluga njih to ne interesuje ali ne možeš da kažeš da plaćaš manje.

Pa ako internet radi bez kablovske i na primer ne treba ti kablovska zašto ne zakupiš samo internet kod SBB-a?

A za Teslu, razlikuje se cena kod kuće i kod punionica, kod kuće možeš da puniš kad je jeftinija struja, ali oni tu uslugu ne daju tj. možeš ti da puniš i kod kuće ali ne odbija se od cene automobila (osim na jeftinijim modelima Tesla automobila).

(da l' u praksi SBB hoce da ga dostavi bez kablovske, ne znam i ne ulazim u to).

Ovo je najbitnije, SBB ne dozvoljava net bez KDS-a i tu se vrti cela priča.

Poslednja izmena od urednika:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno