Šta je novo?

SBB - Generalna diskusija (nije tema o EON-u)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ko ima Root a hoće da mu radi D3 go, konačno mi na OnePlus One proradilo sa ovom aplikacijom, sakriva Root, jednostavna a efikasna...

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.formyhm.hiderootPremium

A da li imaš instaliran Xposed Framework? Ili ako nemaš a ne mrzi te da instaliraš Xposed i proveriš da li ti onda radi D3Go aplikacija...
Pošto poslednja verzija aplikacije bi svakako trebala da radi na root-ovanim uređajima... ali ne radi ko ima i Xposed instaliran. (izbavuje "vmx:android_47" grešku).

Da, sad sam provalio da u stvari ova poslednja verzija D3go, radi i sa rootom, čudi me da su to dozvolili, ali lepo, nisam se nadao...
Inace, imam xposed, i radi mi normalno...

Crveni krug služi za proveru kanala koju su slobodni, skeniraj jednom, sačekaj malo, pa ponovo osveži, izaberi kanal koji nije zautet, sačuvaj kanal, idi na speedtest i testiraj brzinu, tako menjaj kanale. Vidim na kom kanalau izvlačiš najviše.

Prilozi

• 2016-01-04_185949.png
    2016-01-04_185949.png
    110.3 KB · Pregleda: 267
Aha ok. Nesporazum, ja mislio menjaš upstream i downstream kanale na kojima modem radi

Ima neko iz NS-a u ulici Brace Ribnikar da mi kaze kako radi SBB u tom delu? :)

Radi OK, isto kao i bilo gde u ns, nisam primetio da u nekom delu ns radi osetno lošije.

У Војвођанских бригада ради перфектно. :)

Radi OK, isto kao i bilo gde u ns, nisam primetio da u nekom delu ns radi osetno lošije.

Hvala na info, nisam dugo pratio dal ima problema sa SBB, a posto uskoro selim firmu tu, razmisljam se izmedju Telekoma i SBB za net, a cini mi se da SBB ima bolju ponudu za pravna lica...

Sta kazete za ovo poskupljenje?
Jednom godisnje po 100 rsd. Izgleda da ce ove godine da nas obraduju dvaput :(

Ima neko iz NS-a u ulici Brace Ribnikar da mi kaze kako radi SBB u tom delu? :)

Radi dobro, ja sam blizu, brat je bas u BR i generalno nemamo problema. Ako imam problem, najcesce je na cvoristu u zgradi ili zgradi pored (ovo je poseban humor kako mi je zgrada zbudzena, ali dobro) :) i to nameste bukvalno za pola dana kad ih zovem... glavni problem koji imam je sto ima milion wifi signala u zgradi, sad sa UniFI imam jos vise, tako da mi je 5ghz jedini spas (a dete sija u mraku :(( )

Da li postoji neki trik da se d3go, tacnije sportklub kanali gledaju na lokaciji gde je orion telekom adsl? Trenutno mi zabranjuje pristup tim kanalima, valjda zbog sukoba SBB - Telekom, Sport klub - Arena?

Zavisi koji D3Go tj gde, na mobilnom ili na kompu/u browseru. Za mobilne aplikacije radi "fora" da startuješ Sportklub sa mobilnim tj data netom (Telenor, MTS, VIP) pa onda posle par sekundi gledanja stream-a uključiš WiFi i nastaviš sa gledanjem. Ili varijanta 2 ukoliko koristiš neki Android uređaj koji ima Ethernet/LAN port je da ti net ide preko njega (glupava D3Go aplikacija ethernet konekciju tretira isto kao mobile, tj "not WiFi" i efekat je isti).

Ta fora sa 3G internetom ne radi na PC pluginu za D3Go tako da tu moraš da koristiš VPN ili proxy (znači da smaraš nekog koga znaš da ima SBB net da digne VPN server na svom kompu i da ti pristup) konektuješ se sa SBB IP adrese, pustiš stream, diskonektuješ se sa VPN (da ne ubiješ tom poznaniku sav upload) i gledaš SportKlub neko vreme dok opet ne izbaci poruku. Postoji i tajni Firefox addon (hint: nije proxy addon ali modifikuje *nešto* u HTTP header-u kao što to obično rade i proxy serveri) koji će ostati tajni da se ne bi omasovila upotreba :p

Hvala na odgovoru. Ako neko mozda zna jos neko, mozda lakse resenje za pc, neka javi.

Koji D3 resiver se sada dobija uz gold i siver pakete?Ja trenutno koristim PDS 3121.Vidim sada daju neke slave dekodere koje je potrebno povezati lan kablom za ruter kako bi se dobile dodatne opcije.Jako glupo.

Kako da za stalno ugasim wifi na ovom SBB ruteru? Ugasim na dugme, ono se upali posle nekog vremena. Neću da mi ruteru bude nešto javno dostupno, ni ovako ne radi kako treba još treba i kurta i murta da mi se kače.

Koji ruter?

Pozdrav!

Od kada su uveli unifi, nakon disejblovanja privatnog ssida disejbluje se i unifi. Pa su u firmveru ubacili da se unifi sam inejbluje nakon nekog vremena. A samim tim se i privatni ssid inejbluje...

Probaj da im trazis samo modem umesto tog gateway uredjaja...Meni su ispostovali zahtev i dali mi klasican modem sa njihovim tp-link wifi ruterom.

Jel to bilo neko povecanje u poslednjih nedelju, dve, mesec dana? :d
Ne pratim desavanja pa nisam u toku ali u poslednjih par dana imam problem i na speedtestu vidim neko enormno povecanje.
Elem, problem se manifestuje tako da na svakih par minuta net zabode na par sekundi i tako non stop.
Generalno mi SBB radi super vec desetak godina uz minimalne probleme koji se rese brzo. U poslednje vreme ume net npr jednom mesecno da zabode ali restartu rutera zavrsi posao. Imam ovaj novi cisco medjutim ne pravi mi probleme tako da se nisam angazovao da uzmem modem nazad ali eto, zadnjih par dana imam ovaj problemcic. Usput, primetio sam da mi je i ping skocio sa 5 na 12ms mada mi je to nebitno.
Nemam nikog u zgradi ko koristi net ( 99% penzioneri ) pa ne mogu da se konsultujem i vidim da li je do mene ili do same mreze, cvorista, cega god.

4982363755.png

Kod:
Downstream Channels	 	 
 	Power Level:	Signal to Noise Ratio:
Channel 1:	10.5 dBmV	45.4 dB
Channel 2:	9.3 dBmV	44.6 dB
Channel 3:	9.7 dBmV	44.6 dB
Channel 4:	9.5 dBmV	44.6 dB
Channel 5:	10.8 dBmV	45.4 dB
Channel 6:	10.6 dBmV	45.4 dB
Channel 7:	9.6 dBmV	44.6 dB
Channel 8:	9.4 dBmV	44.6 dB

Upstream Channels	 	 
 	Power Level:
Channel 1:	37.5 dBmV
Channel 2:	39.5 dBmV
Channel 3:	40.7 dBmV
Channel 4:	0.0 dBmV

Sta mi je ciniti?

Било је неко новогодишње чашћавање од +20 за Голд Екстра, можда је то? Мислим да ће да траје до краја месеца, ако је као и остали новогодишњи поклони.

Power Level ti nije dobar, prejako je to. Idealno je sto blize nuli ali u minusu, kad je u plusu ne valja a narocito te cifre.

Ne mora to da bude problem ali i moze.

"Sta mi je ciniti" - prijavi na SBB forumu, zovi ih dosadno i redovno i cesto...

Pozdrav!

Da li će sbb i ove godine povećati brzinu za najmanji paket?Prošle godine su ga sa 25 podigli na 30 :) Kako su krenuli,osnovni im možda nekada bude i 50.

Moze biti a i ne mora ;)

Power Level ti nije dobar, prejako je to. Idealno je sto blize nuli ali u minusu, kad je u plusu ne valja a narocito te cifre.

Ne mora to da bude problem ali i moze.

"Sta mi je ciniti" - prijavi na SBB forumu, zovi ih dosadno i redovno i cesto...

Pozdrav!
Kad zabode net, puca mi i telefon.
Podrska mi spominje neke radove i da ce se sve normalizovati kad zavrse ( ne uzimam ih zdravo za gotovo ) a kad sam pitao koja brzina neta je za moj paket, rece nekih 70/4 a meni probija 90 :d

Telefon nije klasican "zemaljski" nego VOIP baziran. Sto znaci da kad nemas Internet nemas ni telefon. Ako te zanima proguglaj malo...

Pretpostavljam da ti je paket Gold Extra? Svi su dobili "Novogodisnji Poklon" u vidu povecanja brzine Internet-a pa zato sada imas 90 megabita, ne secam se do kada to traje, mozda do kraja meseca.

Svi su to dobili - osim, naravno, Premium paketa. :) I ovaj put mi nismo dobili povecanje, mada meni licno to i nije bitno niti bih, verujem, ni osetio da imam 120 umesto 100 megabita protok.

E da, dobili smo i mi sa Premium paketa "Novogodisnje Radovanje" u vidu filmova koji nikaoga ne zanimaju ni po cemu! :) :) :)

Pozdrav!

@Samsung signal ti je ok, tj u granicama dozvoljenog

Parametri od značaja u Downstream channel delu su:
Bit Rate - propusni opseg za prijem podataka.
Power Level - jačina primljenog signala. Vrednost ovog parametra treba da bude
izmedju -12 i 12, idealno oko 0.

SNR - Signal to Noise Ratio - odnos signala i šuma na liniji. Optimalna vrednost ovog
parametra je preko 34.

Parametri od značaja u Upstream channel delu su:

Power Level - jačina odlaznog signala. Optimalna vrednost ovog parametra je u opsegu
40 do 50 dbmV, a prihvaljiva odstupanja su kada je vrednost izmedju 35 i 55 dbmV.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno