Šta je novo?

SBB - Generalna diskusija (nije tema o EON-u)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Kako ste resili problem sa kasnjenjem istih ? Ja sam im pisao, trazio samo modem, posto ruter vec imam dok sam imao onaj stari atlanta modem, i nista.. Zvali su me iz podrske..Navodno nesto podesili ruter, ali problem i dalje postoji..

Nema resenja.. Tj ima, 3000 je :)

3000 je?

Da, za ove jeftinije pakete..

Mislim da ti moras da doplatis.. Kao i ja, kad budem resio..

Znači kod ubee-a nema kašnjenja nikakvih ?
Jedino zbog toga bih uzeo :)

Nema nikakvih kasnjenja, ako mislis na mobilni i notifikacije... ali, kod mene ni ranije nije bilo kasnjenja a obzirom da je ovde i na jos nekoliko foruma to navodjeno kao problem probao sam, testirao, i ranije sa bivsim toliko napadanim EPC3925 i nikada nikakvo kasnjenje nije bilo u vezi Viber, WhatsApp i Gmail notifikacija. Sve poruke, fajlovi, slike, Mail... je stizalo udmah i bez ikakvog kasnjenja.

BTW, pojavilo se, proradile diode za DL i AL, nemam pojma kad ali u zadnjih pola sata. Nista nisam dirao...

Pozdrav!

Nisam do sada ni obracao paznju od kada sam zapamtio sifru na mobu za moju wifi mrezu da mi pise (WPS available) kada ukljucim da pretrazuje wifi signale. Gledam u configu rutera TL-WR740N ali ne mogu da nadjem nigde WPS. Jel ima WPS ili nema ovaj ruter?

2015-12-10_0003.png

Usput da pitam za unifi povezivanje. Registrovan sam na mojsbb, postpaid sam korisnik i kada kliknem na unifi mrezu da se konektujem ukucam za indetitet moj e-mail i sifru koji koristim da se ulogujem na mojsbb ali ne moze da se poveze na unifi, ima skoro max jak signal. Jedino ako treba nesto da se dira pod EAP, Phase 2 auth.,Proxy, IP settting,...

Poslednja izmena:
Nisam do sada ni obracao paznju od kada sam zapamtio sifru na mobu za moju wifi mrezu da mi pise (WPS available) kada ukljucim da pretrazuje wifi signale. Gledam u configu rutera TL-WR740N ali ne mogu da nadjem nigde WPS. Jel ima WPS ili nema ovaj ruter?

Usput da pitam za unifi povezivanje. Registrovan sam na mojsbb, postpaid sam korisnik i kada kliknem na unifi mrezu da se konektujem ukucam za indetitet moj e-mail i sifru koji koristim da se ulogujem na mojsbb ali ne moze da se poveze na unifi, ima skoro max jak signal. Jedino ako treba nesto da se dira pod EAP, Phase 2 auth.,Proxy, IP settting,...

Što se tiče WPS-a, ovako je na TL-WR1043ND V3/V2 ruteru (slika u prilogu).

Što se ti tiče podešavanja konekcije za Unifi, Phase 2 authentication podesi na MSCHAPV2, EAP method podesi na PEAP, u polje identity upiši e-mail adresu za pristup SBB-ovom portalu, u polje password upiši lozinku za SBB-ov portal i to je to. :)

Prilozi

• wps.JPG
    wps.JPG
    143.6 KB · Pregleda: 200
Poslednja izmena:
Kod nekih Tp-Link wifi uređaja WPS=QSS (QuickSecureSetup)

Prilozi

• wps-qss.PNG
    wps-qss.PNG
    31.7 KB · Pregleda: 148
Poslednja izmena:
Evo koji su mi rezultati ubee u stanu na mobilnom. Udaljenost od rutera oko 10m i 2 zida od cigle. Veći rezultat je na 5GHz a manji na 2.4 GHz na Gold Premium paketu.uploadfromtaptalk1449745567001.png

Skroz ok.. I vise nego..

Što se ti tiče podešavanja konekcije za Unifi, Phase 2 authentication podesi na MSCHAPV2, EAP method podesi na PEAP, u polje identity upiši e-mail adresu za pristup SBB-ovom portalu, u polje password upiši lozinku za SBB-ov portal i to je to. :)

Tako i meni stoji ali se ne konektuje posle unosa e-mail i pass-a.

Kod nekih Tp-Link wifi uređaja WPS=QSS (QuickSecureSetup)

Svaka cast majstore!!! cheers

btw sada se pitam da li imam jos nesto bitno da podesim, od kada sam na SBB-u nisam nista dirao u settingu rutera, sem unesene sifre.
Znam da je ovo bitno da ovako stoji
WPA/WPA2 - Personal(Recommended)
Version: auto
Encryption: auto

Da li ima jos nesto sto se preporucuje za podesavanje?

btw sada se pitam da li imam jos nesto bitno da podesim, od kada sam na SBB-u nisam nista dirao u settingu rutera, sem unesene sifre.
Version: auto

Meni se Nexus 4 sa Android 6.0.1 AOSP romom bez problema povezuje na Unifi. Probao sam na najmanje 10-ak lokacija, nijedan problem.

Ja sam stavio WPA2-PSK zaštitu sa AES enkripcijom. Ako ti svi klijenti podržavaju WPA-2, slobodno stavi WPA2-PSK sa AES enkripcijom.

Prilozi

• Screenshot_20151210-133319.png
    Screenshot_20151210-133319.png
    28.5 KB · Pregleda: 229
Poslednja izmena:
Stigao mi račun od SBB-a u kome reklamiraju da će digitalni paketi (uključujući i hd) biti otključani u periodu 15. dec 15. - 31. jan 16.!

Version:auto

Channel na Auto. To su mi rekli uz napredne podrške za obe mreže

Pozdrav ljudi.. Interesuje me da li sbb vrsi zamenu daljinskog d3 2.0? Moj se raspao u delove(bio prvi pri ruci u toku utakmice).. Nazvacu ih svakako sutra, ali ako neko ima bilo kakvu informaciju, bilo bi korisno.. Video sam i oglase da ljudi prodaju povoljno, ali to mi je rezervna opcija..

Ja sam menjao jer nije radio dobro. Ne znam baš kakva je situacija sa polomljenim. :D Ništa ne košta da odeš i da probaš. Izloži slučaj. Imaju sigurno neke rashodovane.

Nazovi i reci da ga je ujakov klinac zagubio dok se igrao. Meni je to prošlo, rekli mi da dodjem do poslovnice po drugi.

Hvala vam na brzim odgovorima.. Smislicu neku pricu, posto ona prava nece bas proci :) ako nista, ima za 500 dindzi na oglasima..

Pozz drustvo,

Veceras sam otissao i podpisao ugovor za gold premium na 2 godine,e sada zanimam me sledece posto bi ja snimao neke kanale pa sam mislio da li to moze da se odradi preko TV tunera za PC ili ima neki efikasniji uredjaj koji bi to snimio na HDD - u ,pa bilo kava informacija mi je dobro dosla. Odgovor bi bilo najbolje danas da dobijem da odem i realizujem kupovinu :)

Poslednja izmena:
jel taj 'TV tuner' digitalni ili analogni?
najjednostavnije je snimiti na samom TV-u ako je smart i to podrzava. ali onda (verovatno) ne mozes to kopirati na PC.

Moj se raspao u delove(bio prvi pri ruci u toku utakmice)..

Partizanovac, a? :d

Imao sam i ja problema sa daljinskim, otišao sam u poslovnicu gde su mi nudili polovan, "jer nemaju novi na stanju". Odbio sam da uzmem stari, a kao rešenje su mi ponudili da kontaktiram njihov kol centar. Pozvao sam kol centar i nakon što sam ih ubedio da je daljinski neispravan, već sutradan su mi poslali novi daljinski koji je manjih dimenzija i više mi odgovara od starog.
Prema tome zovi kol centar i od njih zahtevaj da ti pošalju novi daljinski.

Upravo, sve što vam fali resavajte telefonom, ovi po poslovnicama blagog pojma nemaju, i uvek gledaju da ide na tvoju štetu i da te *****u, sva sreća pa sam to znao a zamalo da platim 1500din bezveze za nešto a ne moram...

Partizanovac, a? :d

Imao sam i ja problema sa daljinskim, otišao sam u poslovnicu gde su mi nudili polovan, "jer nemaju novi na stanju". Odbio sam da uzmem stari, a kao rešenje su mi ponudili da kontaktiram njihov kol centar. Pozvao sam kol centar i nakon što sam ih ubedio da je daljinski neispravan, već sutradan su mi poslali novi daljinski koji je manjih dimenzija i više mi odgovara od starog.
Prema tome zovi kol centar i od njih zahtevaj da ti pošalju novi daljinski.

Da, da :D jos kad je onaj retard on komentatora viknuo penal, pa rekao da se izvinjava, kad nisam televizor polomio.. Kod Bobadilje je stradao (srecom) samo daljinski :D
Zvao sam ih danas i poslali su nalog radnicima, pa ce me oni kontaktirati, pa cu se sa njim dogovoriti kako i sta..

Jedno pitanje:
Koliko prostora , recimo 1h, snimljenog materijala zauzima na USB HDD koji prikljucite na D3 da snimite program?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno