Šta je novo?

SBB - generalna diskusija (2025) [nije tema za EON box/aplikacije, Total TV/EON sat]

Тешко за објаснити...😂
Приликом потписивања уговора сам добио попуст и брдо додатних откључаних канала, плус Еон уређај не плаћам првих годину дана. Рачун ми је од почетка до сад био 3.249 дин. а сада је 3.499 дин., пакет као што сам рекао EON FULL DUO.

Ništa nije teško. Imao si popust x na 24 meseca. Oni dignu cenu za 300 din. , ti se ne žališ, i samim tim ti cena ide gore za iznos 300din - x posto popusta koliko si imao popust na 24 meseca.

Po svemu sudeći, potpisao si Full Duo po ceni Light Duo. Taj paket je počev od februara poskupeo za 250 din, i to taman sa 3.249 na 3.499 sa eletronskim računom. Poskupljenje je najavljeno na decembarskom računu sledećim tekstom: Od 1. februara 2025. godine cena EON Light Duo paketa će biti uvećana za 250 dinara usled značajnog povecanja troškova poslovanja. Sva korisnička prava u skladu sa odredbama Zakona o elektronskim komunikacijama su važeća. Ne znam, doduše, kako si ti tačno obavešten, jer zvanično nisi na tom paketu, iako plaćaš njegovu cenu.

Mnogo korisnika ovog foruma nema pojma šta koristi u paketu kod bilo kog provajdera i šta plaća. Pratim redovno teme i ovo je ludilo. Mogli bi svi malo da se informišemo pre negoli bilo šta potpišemo i koristimo. Naravno da ima i zloupoterebe, ali ne kod onih koji znaju šta rade. Naravno da se ovo ne odnsi na sve. Samo dobronameran savet, ništa više.

Ja prelazim na sbb za mesec dana,dobio sam 12 meseci posle toga 4100 za ful duo,koliko vidim ovde nikom nije ista cena,ko na pijac 🤣
Isto mi nije jasno sta znaci eon uredjaj ne placam,pa valjda se dobija taj eon urrdjaj dzabe.

Ja prelazim na sbb za mesec dana,dobio sam 12 meseci posle toga 4100 za ful duo,koliko vidim ovde nikom nije ista cena,ko na pijac 🤣
Isto mi nije jasno sta znaci eon uredjaj ne placam,pa valjda se dobija taj eon urrdjaj dzabe.
Tako je bukvalno pijaca, ali kod svih operatera.

ma da nista cudno,ali sbb drzi do neke mere nece ziv preko 12 meseci da da za dinar,dok supernova mozes se cenkas kako oces,ja sam dobio 18 meseci za dinar,ali dzaba mnogo im los net😂
Zato sbb ims najbolju platformu, svi kanali do jednog imaju vraćanje unazad, svi su u hd-u, nigde ni kod jednog provajdera filmski kanal amc nije u hd-u na eon-u jeste. Zato im se i može. Sve platforme su pokrili.

Ti si dobio uobičajenu promotivnu ponudu preko akvizitera.

Postoji zapravo renta, ali iskreno ni meni nije jasno kako tačno funkcioniše, ali još nisam čuo da je nekome naplaćena. Imaju npr. i priključnu taksu, koja je trenutno 9.900 dinara za kuće i poslovne prostore, a 3.900 za stanove. Međutim, ne naplaćuju je ako ostaneš pri ugovoru. Meni je konkretno u poslovnici rečeno da bi bila naplaćena u slučaju odustanka od ugovora, to je ono što može da se uradi u prve dve sedmice.

Ništa nije teško. Imao si popust x na 24 meseca. Oni dignu cenu za 300 din. , ti se ne žališ, i samim tim ti cena ide gore za iznos 300din - x posto popusta koliko si imao popust na 24 meseca.
Ајде да те замолим да мало боље објасниш свој одговор који си мени упутио.
СББ је дигао цену за 250 дин. а не за 300 динара.
Ко се не жали? Рачун нисам платио и могу да прекинем уговорни однос ако хоћу.
"300 дин. - х посто попуста колико си имао попуст на 24 месеца."???
Шта је писац хтео да каже?

@rovello

Хвала на информацији, постоји обавештење на новембарском рачуну за Full Duo али мени је кренуло поскупљење за Light.

Ti si dobio uobičajenu promotivnu ponudu preko akvizitera.

Postoji zapravo renta, ali iskreno ni meni nije jasno kako tačno funkcioniše, ali još nisam čuo da je nekome naplaćena. Imaju npr. i priključnu taksu, koja je trenutno 9.900 dinara za kuće i poslovne prostore, a 3.900 za stanove. Međutim, ne naplaćuju je ako ostaneš pri ugovoru. Meni je konkretno u poslovnici rečeno da bi bila naplaćena u slučaju odustanka od ugovora, to je ono što može da se uradi u prve dve sedmice.
Pa da uobicajena,zato i kazem sbb se drzi 12 i kraj price,dok supernova ko cigani,12 pa 15 pa na kraju ja da ih otkacim oni 18 e tu vec nisam mogo da odolim 🤣
A cuo sam da daju i vise od 18.
Sve u svemu ne mogu da pridju sbb pa neka daju i 24.

Хвала на информацији, постоји обавештење на новембарском рачуну за Full Duo али мени је кренуло поскупљење за Light.
Pa da, zato sam i prokomentarisao, tebi ispada da nisi ni obavešten, jer ti je jedina veza sa Light Duo cena. Kontam da to nisu baš promislili, ali opet si bolje prošao, jer si dobio manje poskupljenje, i to mesec kasnije.

12 pa 15 pa na kraju ja da ih otkacim oni 18 e tu vec nisam mogo da odolim 🤣
To je istina, hahah.

I ne moraju da ga obaveste jer je u ugovoru kao popust na obnovu UO naglašeno da plaća cenu Light paketa za korišćenje Full paketa. Promenom cene Ligt paketa i on plaća veću, u koliko sam ne zahteva drugačije. Ja sam to imao pre par godina pa mi je odobren nastavak do kraja UO po ugovorenoj ceni. Jedino što nije bio u pitanju niži paket nego popust od 20%. Sada mi je povećan iznos u septembru jer se nisam žalio, ali ne za 300din koliko je bilo nego 300din - 20%. Ja lepo kažem da mnogi ne razumeju uslove korišćenja. 12 meseci je niža cena(Light) a posle do kraja ide Full cena ova nova skuplja, ne ona koju je potpisao na primer juna meseca prošle godine. Nije se žalio...

Poslednja izmena:
Ali kako i da se žali ako nije obavešten, tj. obavešten je samo za nešto što se, makar trenutno, ne odnosi na njega. Možda on ne zna šta je tačno potpisao, ali čak i da je znao, očekivao bi obaveštenje da je Light poskupeo, jer se to odnosi direktno na njega, iako zvanično koristi Full. Ti nisi imao taj problem, jer se popust od 20% odnosio na isti paket. Hoću reći, on je obavešten o jednom poskupljenju, a dobio je drugo. Pritom ta poskupljenja nisu bila istovremena, Full je poskupeo pre nego Light.

@spaad

Као прво мој уговор ниси видео а причаш о њему.
Као друго дипломирани правник сам и врло добро знам шта потписујем.
Као треће о каквој жалби причаш? Не постоји жалба на обавештење о поскупљењу. Постоји могућност да се прекине уговорни однос без последица по уговорну страну која га прекида ако друга уговорна страна промени првобитно уговорену цену, односно основни елемент уговора.

Poskupljenje za Eon Light je objavljeno na racunu za decembar 2024. i na veb sajtu. Po tom osnovu rok za jednostrani raskid je bio 30 dana od obavestenja.

Od 1. februara 2025. godine cena EON Light Duo paketa će biti uvećana za 250 dinara usled značajnog povećanja troškova poslovanja. Sva korisnička prava u skladu sa odredbama Zakona o elektronskim komunikacijama su važeća.

Хвала на обавештењу да је било и на сајту, ја обавештење нисам добио на рачуну из горенаведених разлога. У сваком случају да не гушим више тему, поскупели су и то је то.

Da nema neko broj od nekog SBB agenta u Novom Sadu?
Na broju koji ja imam zalepljen na zgradi je nedostupan

@spaad

Као прво мој уговор ниси видео а причаш о њему.
Као друго дипломирани правник сам и врло добро знам шта потписујем.
Као треће о каквој жалби причаш? Не постоји жалба на обавештење о поскупљењу. Постоји могућност да се прекине уговорни однос без последица по уговорну страну која га прекида ако друга уговорна страна промени првобитно уговорену цену, односно основни елемент уговора.
Vi kao dipl pravnik bi trebalo da znate šta ste potpisali. Kako ste rekli , dobili ste obaveštenje preko računa da Eon Full poskupljuje iz toga proizilazi da ste potpisali UO na EON FULL po ceni EON LIGHT paketa na 12 meseci. Ostalo kako ćete plačati sam opisao u prethodnom postu. Iz svega tog proizilazi da ste u decembru morali da podnesete prigovor aka žalbu i da tražite nastavak UO po potpisanim cenama ili raskinete ugovor. Tako se to radi, ali ja nisam dipl. pravnik. Ovim završavam ovo.

Da li se to meni čini ili je i kod Vas bolja slika na PDS 2 nego na Eon box - u 🙃

@filni
Za početak nije ista situacija i na coax signalu / DVB-C i na Eon aplikacijama. Na Eon app je Hrt 2 u HD.

Mnogi kanali su SD u DVB-C, a HD na OTT. Dakle dovoljno je premotati samo sekundu unazad i biće HD (na DVB-C EON Boxu)

Хвала на обавештењу да је било и на сајту, ја обавештење нисам добио на рачуну из горенаведених разлога. У сваком случају да не гушим више тему, поскупели су и то је то.

Ista situacija, ja sam potpisao premium po ceni full dua 12 meseci i nisam dobio na racunu obavestenje o poskupljenju (ni kada je poskupeo premium, ni kada je poskupeo full duo). I zalio sam se poslao racune i rekli su razmatramo :ROFLMAO:.. Proslo je 26 dana, nikakav odgovor nisam dobio.. Tako da ih cekam na sledecem poskupljenju ili ukidanju bilo kog kanala cisto zbog bezobrazluka, nije da nisam zadovoljan uslugom..

Da li je poskupela obicna TV, kako se to zvalo-zove strat paket?
Mislim i da je bio start paket net, ako neko zna?

Nazad
Vrh Dno