Šta je novo?

SBB - generalna diskusija (2024) [nije tema za EON box i aplikacije]

Postoje li neka podesavaja za stabilnost mreze na ubee ruteru, koji god kanal izaberem, sta god podesim, malo malo puca, i 2.4 i 5ghz?

Poslednja izmena:
Jel može odmah oprema da se vrati uz zahtev za raskid ili mora da se dolazi opet posle 30 dana ili beše zavisi od poslovnice?

Da li ima još nekom ko hoće da naruči paket EON TV paket van SBB mreže da u padajući meni gde su prikazani gradovi da neće ni jedan grad da se prikaže?
Da li neko zna šta da radim po tom pitanju?
Hvala!

Ne radi ni kod mene, tako da zovi podrsku ili pisi mejl.

Pisao sam preko njihovog četa i odgovorili kao da je sve ok kod njih,da je to do mene,a kako vidim i kod tebe je isto.
Al si ih ti kontaktirao povodom ovog i šta su odgovorili ako jesi?

Pa nisam, ja imam sbb u mrezi pa mi ne treba ovo da narucujem, ali sam probao proces narucivanja cisto probe radi da vidim jel ispravno ili ne. Nije ispravno.

Prilozi

• Screenshot 2024-11-28 at 18.08.24.png
    Screenshot 2024-11-28 at 18.08.24.png
    97 KB · Pregleda: 109
Prati upstream dBmV, moze biti da je prejak. Kod mene je 41-42dBmV za upstream a downstream 0.1-0.5dBmV. Latencija do 8.8.8.8 je min/avg/max 13/14/15ms.

Ja sam tako jak upstream 51dBmV imao samo dok je downstream bio slab na -6dBmV i tad je bilo problema.

Prejak signal hoce da pravi problem kao i preslab.
Upstream dBmV se krece i dalje oko 51 ,kontaktirao sam ih juce i oni naravno tvrde da je sve u redu . Reci mi samo kad je bio upstream kod tebe oko 50 jel si imao problem sa pingom ili sa radom interneta ili mozda oba ?
Upstream dBmV se krece i dalje oko 51 ,kontaktirao sam ih juce i oni naravno tvrde da je sve u redu . Reci mi samo kad je bio upstream kod tebe oko 50 jel si imao problem sa pingom ili sa radom interneta ili mozda oba ?
Takodje probao sam direktno coax na ruter(bez splitera) i onda upstream bude oko 46-47 ali downstream bude oko 8 i ista situacija sa pingom .

Poslednja izmena:
Pre dva dana podnet zahtev za raskid (premium) ponudili mi 4 meseca za din što je odbijeno,
danas me zvali i nude 9 meseci za din uz povećanje neta, ja im tražio 10 meseci i oni odmah pristali (uz povećanje neta),
možda sam mogao i više da izvučem da sam opet odbio ali sam zadovoljan i sa 10 meseci.

Takodje probao sam direktno coax na ruter(bez splitera) i onda upstream bude oko 46-47 ali downstream bude oko 8 i ista situacija sa pingom .
Kod mene se to manifestovalo sa znacajnim packet loss-om, kad opadne downstream na -6dBmV a tada poraste upstream iznad 50dBmV. Kod tebe izgleda da je obrnuto, smanjuje se upstream signal kad ti se downstream pojaca bez splitera. Mada ako nemas nikakvih promena u latenciji u toj varijanti bez splitera, uzrok problema je mozda negde drugde.

Poslednja izmena:
Juče me zvali iz SBBa sa broja 0114001000, i još mi znaju i ime i prezime ja baš začuđen odakle im te informacije i broj, i setim se da sam učestvovao skoro u nekom giveawayju kod njih i ostavio broj telefona i podatke i štiklirao da nisam SBB korisnik, i krenuli da me ubeđuju da iako imam ugovor kod Supernove još 22 meseca mogu da uzmem kod njih samo EON, ja im rekoh da imam već EON od prijatelja, a oni u fazonu ali sada biste imali sopstven, ne biste morali da "iznajmljujete", znači cirkus 😂, rekoh im hvala na ponudi, nisam zainteresovan... Znači koriste ostavljene podatke na sve moguće načine izgleda

i setim se da sam učestvovao skoro u nekom giveawayju kod njih i ostavio broj telefona i podatke i štiklirao da nisam SBB korisnik
a nisi pročitao da se slažeš da te kontaktiraju 😁

Ove godine otključavaju sve kanale i pakete od 10.12. Objavljeno u Večernjem listu u Hrvatskoj...

Prilozi

• Screenshot_2024-11-30-16-02-43-674_com.newspaperdirect.pressreader.android-edit.jpg
    Screenshot_2024-11-30-16-02-43-674_com.newspaperdirect.pressreader.android-edit.jpg
    308 KB · Pregleda: 55
Meni telekom danas pokucao na vrata i ponudio 17 meseci po dinar. Šta mislite koliko mogu da dobijem od Sbb-a ako u ponedeljak odem do njih i zatražim prekid saradnje pošto mi UO ističe 10.12.?

12 meseci po dinar sam imao do sad. Ako bi mi ponovo ponudili isto prihvatio bih. Ništa nego u ponedeljak pravac poslovnica pa da vidim na čemu sam.

Svake godine je bilo..

Evo za prošlu godinu:

Nisam mislio na otključavanje kanala, to se manje-više podrazumeva - mislio sam na period.

Izgleda od 01.01. da poskupljuju eon full paketi. U cenovniku za eon full od 01.01.2025 stoji da je cena 4549,00 se ugovornom obavezom i 4849,00 bez ugovorne obaveze.

Isti su svi što se cena tiče. Samo što SBB ima izgleda novu šemu poskupljenja. Na svaka 3 meseca po jedan segment gore. Videćemo da li će marta 25-e poskupeti najjeftiniji paketi, pošto su srednji (januar) i najskuplji (septembar) poskupeli.

Jeste samo sto su najveci paket u septembru povecali za 2,9%, a sad srednji za nesto vise od 7%. Ovom njihovom logikom znaci da od aprila najmanji paketi idu gore za najmanje 10%. :)

Ali su kod premijuma oskrnavili HBO+ na HD, pa tu imaju mnogo veću uštedu.

Videh jutros Cinestar Premier 1 otključan, ja se obradovah reko krenuli, kad ono zbog neke serije do 2. Decembra.

@spaad
Pa koji im je to trosak kod full paketa a tek kod light? :) Njemu nemaju ni sta da oskrnave. Ma svi su isti. Kada jedni podignu cene ovi drugi ih pljuju jedno mesec-dva a onda kad ne mozes da ih pobedis ti im se lepo pridruzis u poskupljenju.

Nazad
Vrh Dno