Šta je novo?

Sbb - Flat Light Info?

djwibe

Slavan
Učlanjen(a)
16.12.2005
Poena
349
SBB - FLAT LIGHT INFO?

FlatLIGHT - Paketi su namenjeni pretežno kućnim korisnicima. Omogućen je e-mail, Web, FTP i chat (kroz proxy). Označena je maksimalna propusna moć koja se ostvaruje paketom, bez fixne IP adrese.Odnos brzine download/upload kod ove vrste paketa je 2:1.

FlatHOME - Paketi su namenjeni pretežno kućnim korisnicima. Omogućeni su svi Internet servisi. Označena je maksimalna propusna moć koja se ostvaruje paketom.Korisnici dobijaju dinamičke javne IP adrese.Odnos brzine download/upload kod ove vrste paketa je 2:1.

Preko Flat Light-a nema P2P i Torrent-a.
Posto torrente i ne koristim, za sta konkretno sluzi P2P.
Sta je sa lokalom, kako radi.
Korisnici SBB FLAT LIGHT paketa daj te neke informacije.

Na light-u nema lokala. P2P su svi programi tipa DC++, Kazaa, svi torrenti, emule i sl. Ako mozes da zivis bez toga, odlican jeftin paket. Ja ga koristim vec 2 godine. Jedino sto stvarno smara je ako treba ensto da se skine sa rapishare-a ili megauploada, svi korisnici light paketa se identifikuju isto zbog proxy-ja, tako da moras da cekas red, i uskocis, ako imas srece. Sve ostalo je OK.

Po meni se vredi isprsiti josh za Home,jer si ovde poprilicno ogranicen,znaci na bilo koji P2P program mozesh da zaboravish,a bez toga se ne moze:D

Posto cu verovatno dobiti SBB kablovski net imao bih par pitanja, za moj odabrani paket 256 Kbs flat, mogu li se koristiti ti "servisi" sa kojih mogu da skidam igrice ili filmove??? I npr kada bi krenuo to da downloadujem moze li ko da mi kaze kakva je procedura i koliko to moze da traje???

pazi,kod sbba imas jednu mnogo dobru stvar,a to je lokal.
dakle,u mogucnosti si da downloadujes od ljudi koji takodje imaju sbb malo vecim brzinama.
to je sada sve vec dosta razvijeno,tako da imas torrent i dc++ u lokalu koji vec imaju preko 1000 korisnika i u principu sve novije filmove i igre mozes tamo naci.

sto se tice brzine downloada.sa 256kbpsa ti treba jedan dan da bi skinuo neku prosecnu igru,sto uopste i nije tako puno.lepo ostavis komp upaljen preko noci i kada se probudis sve je vec gotovo.

ja nikada ne bih uplaio light bas zbog ne mogucnosti p2p.za cist surf mi je cak i dial up bio dovoljan.

Za 400 din mesecno vise, kolika je razlika izmedju light i home paketa, mogu da odem kod lokalnog narezivacha diskova i da nasnimim bez cimanja sve sto mi treba. Flat light meni zadovoljava posao.

Poslednja izmena:
Za pocetak cu uzeti Flat Home 256k, da vidimo kako ide.

Da li imate predstavu koliko se ceka na uvodjenje (od dobijanja email-a da cu biti kontaktiran)?
Ja sam cekao na uvodjenje kablovske tv 3 meseca a rok bi trebao da bude 45 dana.

Da, rok je 45 radnih dana, a oni su dosli posle nesto malo vise od 3meseca(ne radnih).

Jedno vreme sam koristio FlatLite i bio sam sasvim zadovoljan. Ako ti je potreban paket pomoću koga ćeš surfovati, proveravati poštu, a nisi downloader :), mislim da za te pare nema boljeg izbora. Nema lokala i nema P2P-a, ali kome ovo ne treba :D

Ne slažem se da za dodatnih 400 dinara, kolika je razlika između Lite i Home paketa, možeš da odeš kod lokalnog narezivača i nabaviš količinu "podataka" koju možeš da preuzmeš sa lokala :D za mesec dana.

Ipak bi i lokal, verujem da ima svega po nesto.

Vrh Dno