Šta je novo?

SBB ethernet problem

eX1|e

Slavan
Učlanjen(a)
21.01.2006
Poena
309
E ovako, imam gadnih problema sa jednim ruterom i sbb-om

Naime, na lapu Acer Aspire 5520 se deshava jedan vrlo chudan problem, instalirana mu je vista, sa SVIM drajverima najnovijim, i prikljuchen je na ruter koji ide na sbb jelte, sa jos 3 kompjutera koji su umrezheni preko njega isto.

Problem je taj, da se na svakih ne znam ni ja koliko vremena ona ikonica dole desno prekida, odnosno net se gubi, odnosno lan se gubi. Nema neki poseban interval, kako mu dodje jednostavno.

Prvo sam mislio da je neki konflikt, ali sve sam probao i nista ne valja, cak sam i neke drajvere promenio i opet nista :(

Ne znam da li je do rutera, verovatno jeste, posto isti taj lap na Telekomovom ADSL ruteru radi bez problema dva dana, da se nijednom ne izgubi net.

Help plx ?

Da li si pomislio da problem može da bude do SBBa. Meni se često dešava da gubim konekciju na SBBu, postoje periodi kada se to dešava na svakih 10 minuta!!!

TO je apsolutno normalna stvar... ili je do SBBa ili do skrnavih modema koje daju [mislim da je ovo presudno]... Ja sam malo smanjio te intervale time sto sam rucno upisao DNS servere!

Ovo kako si opisao najvise lici na kabl od racunara do svica/rutera. Kada kazes da se gubi LAN, da li izgubis pristup i do ostalih racunara koji su u LAN-u ili samo do Interneta? Ako izgubis pristup i do ostalih racunara onda tesko da moze da bude SBB.

Pa toliko kratko se gubi tako da ne znam da li se izgubi ceo lan ili samo net.. stvarno nisam siguran.

Dovoljno se chesto gubi da puca net uvek i jako jako iritira to. Ali uglavnom se pojavljuje onaj X crveni dole u uglu ko da ste kabl ischupali, a nekad se pojavi samo onaj trougao zuti sa uzvichnikom.

E sad da li je do kabla stvarno nemam ideje, mozda cu probati to da zamenim pa da vidim.

A da li bi ruchno unoshenje dns-a i ip adrese poboljshalo stvar ?

Moze vrlo lako da bude do viste , izguglaj malo ima hot fix koji resava periodicno zaglupljivanje neta.

Ja imam isti problem, a konkretno stvar je u LAN konektoru na ploci ili kablu nisam menjao kabl pa ne bih znao tacno. Dovoljno je da malo dotaknem kabl ili pomerim kuciste i odmah dolazi do prekida, i onda samo pipnem kabl na ulazu u plocu i signal se vrati.

Nazad
Vrh Dno